Извор: youtube.com
Свет

Терористички напад у Буркини Фасо – пуцњава трајала 7 сати (ВИДЕО)

Тројица наоружаних нападача за које се верује да су исламистички екстремисти отворили су у недељу увече ватру на један турски ресторан у Уагадугу, главном граду Буркине Фасо.

Насиље је трајало до раних јутарњих часова, при чему је погинуло најмање 17 особа.

То је други такав напад у последње две године у Буркини Фасо који је изведен у ресторану који посећују туристи. У нападу у јануару 2016. убијено је 30 људи.

За сада нико није преузео одговорност за напад који се догодио у Уагадугу, док ББЦ пише да су у нападу учествовала тројица нападача. Двојица су убијена, али према незваничним информацијама и даље има заробљених људи у ресторану.

АП наводи да се пуцњава чула готово седам сати након што је почео напад.

Министар за комуникације Реми Данџину рекао је новинарима да је најмање 17 особа убијено, а да је осам рањено.

Турски министар спољних послова потврдио је да је једна жртва турске националности, иако су раније постојале информације да је та жртва из Француске.

Министар Реми Данџину је, на конференцији за штампу, казао и да су безбедносне снаге убиле тројицу нападача, преноси Ројтерс.

Према његовим речима ради се о терористичком нападу, а тачан број жртава се још не зна јер је безбедносна операција још у току.

Један од очевидаца изјавио је да је чуо пуцњаву и видео како гости ресторана ,,Азиз“ у центру Уагадугуа истрчавају из ресторана, као и полицију и жандармерију како окружују ресторан.

,,Азиз“ је турски ресторан у престоници Буркине Фасо, омиљен међу странцима.

У међувремену, француско Министарство спољних послова саопштило је да је амбасада те земље у Буркини Фасо у контакту са локалним властима, а да је француским држављанима саветовано да избегавају део града у коме се налази ресторан.

Страхује се да је напад организовала једна од ћелија Ал Каиде која ја активна у том региону.

Извор: Б92

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Дачић: Разграничење са Албанцима трајно решење

Теленор банка продата АЛБАНСКОМ бизнисмену и саветнику ЕДИЈА РАМЕ!

Милошевић је симбол отпора глобализму, а Срби му нису веровали

Оставите коментар