Youtube
Свет

Терористи се прегрупишу у Сирији: Креће офанзива

Веће сиријске терористичке групе "Хајат Тахрир аш-Шам", "Ахрар аш-Шам" и друге ујединиле су се под именом "Џејш ел Фатх" и намеравају да након повлачења руске војске из Сирије пређи у офанзиву у провинцији Идлиб.

(ВИДЕО) ПУТИН ПРИМЕТИО ДА ГА НЕКО ПРАТИ: Док је напуштао Сирију кроз прозор авиона је видео нешто на небу!

Вест о повлачењу руских војника позитивно се одразила на преговоре терористичких група о уједињењу ради борбе против сиријске војске: „Хајат Тахрир аш-Шам“, „Нуриддин аз-Зинки“, „Ахрар аш-Шам“, „Джејш ел Муџахидин“, „Џејш Ахрар“ и друге групе ујединиле су се под заједничком командом и јединственим називом „Џејш ел Фатх“.

Милитанти намеравају да се „боре под заједничком заставом против сиријске војске“ која се приближава Идлибу са неколико страна и милитанта ДАЕШ-а североисточно од Хаме.

Милитанти се надају да ће успети да одбаце сиријске војнике од Идлиба.

У исто време сиријска команда је послала на север хаме најспособнију дивизију — „Тигрове“ под командом генерала хасана Сухејла. Он има наређење да очисти југ Идлиба од терориста.

ОПСАДНО СТАЊЕ У СРЕМСКОЈ МИТРОВИЦИ: Све је почело када је певачица рањена у главу! У масовној тучи повређени ЗАТВОРСКИ ЧУВАР И ПОЛИЦАЈАЦ

Председник Русије Владимир Путин у понедељак је посетио руску ваздухопловну базу у сиријском Хмејмиму, где је наредио повлачење великог дела руског војног контингента из Сирије у вези са окончањем операције против ДАЕШ-а. Путин је изјавио да су војници сјајно обавили своје задатке. Сирија је сачувана као суверена и независна држава и створени су услови за политичко решење ситуације под покровитељством УН.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ХАГ ОДЛУЧИО: Френки Симатовић пуштен на привремену слободу!

Путинова странка традиционално угостила Заветнике у Москви (ФОТО)

ВУЧИЋ О КРИТИКАМА ИЗ ЕУ: Кад бисмо увели санкције Русији и признали Косово, одмах би нас прогласили за шампионе!

Извор: rs.sputniknews.com

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
20°
28°
Tue
27°
Wed
29°
Thu
30°
Fri