ria.ru
Блиски исток Свет

Терористи поново гађали руску амбасаду у Дамаску

ДАМАСК, 2. август - Руска амбасада у Дамаску је данас поново гађана из минобацача од стране терориста, јављају из Министарства спољних послова РФ.

Два пројектила су пала на територију руске дипломатске мисије, а још два су експлодирала у непосредној близини амбасаде. Истиче се да је чистом срећом прошло без људских жртава, а амбасади је причињена мања штета. Руско Министарство спољних послова је одлучно осудило напад.

,,Желимо још једном да напоменемо да је Русија више пута указивала на варварски карактер напада, којима су насељене области Дамаска и других многољудних сиријских градова редовно подвргнуте од стране терориста.“

Такође су из руског МСП изразили наду да ће морално-етичке норме ,,колега из низа западних држава у Савету Безбедности Уједињених Нација дозволити да јавност да одговарајућу оцену овог кривичног дела“. Изјавили су и да Русија наставља бескомпромисну борбу против терориста у Сирији.

Руска амбасада у Дамаску је редовно подвргнута нападима милитаната. Тако је 24-25. јула неколико пројектила бачено на територију амбасаде. 16. јула је извршен покушај гађања амбасаде од стране терористичких организација ,,Хејат Тахрир Аш-Шам и ,,Фејлак Ар-Рахман“, које држе под контролом област Џобар.

Касније је Савет Безбедности УН блокирао руско саопштење о гађању амбасаде у Сирији. Представници западних земаља су предложили да се из саопштења избаце све важне одреднице и због тога је руска делегација сматрала бескорисним даљи рад над овим документом.

Извор: Говори Србија

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Трамп потписао НОВЕ антируске санкције, ево на кога се оне односе

Крим – неосвојива руска тврђава (ФОТО)

Вулин: Мигови у Србији до краја године

 

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
29°
30°
Wed
31°
Thu
25°
Fri
24°
Sat