Извор: pixabay.com
Европа Свет

ТЕМПИРАНА БОМБА: Муслимански мигранти у редовима берлинске полиције

Ситуација у редовима берлинске полицијске школе је лоша, a ако је веровати извештајима које су тамошњи наставници анонимно пренели новинарима листа "Велт", проблеме стварају муслимански имигранти, преноси "Дојче веле".

Већ неколико последњих недеља у локалним медијима се могу прочитати кратке вести о проблемима са обуком полицајаца у Берлину.

Најпре се писало само о „несугласицама“ или „свађама“ без конкретнијих напомена о томе шта је посреди – сада је, међутим, јасно да је проблем врло велики и да се тиче имиграната у редовима полицијске школе.

То је информација које је у четвртак први објавио лист Велт, позивајући се на писмо једног службеника берлинске полиције свом главном шефу Клаусу Канту.

„Непријатељи у нашим редовима“

Према наводима тог службеника, пре свега муслимански ђаци полицијске школе испољавају још невиђену непослушност.

Удео имиграната међу питомцима је између 30 и 40 одсто. Многи међу њима, преноси се у писму, лоше говоре немачки језик и бахато се понашају, посебно према женама, било да су у питању женске особе које немају директне везе са њиховим послом, попут чистачица, или њихове претпостављене.

Лист Велт преноси да поседује тонски снимак на којем се други полицајац жали да у разредима у којима има много страних питомаца владају „атмосфера мржње, одбијање учења и насиље“.

Тонски снимак садржи тешке речи: „У питању су непријатељи у нашим редовима.“

Извор: pixabay.com

„Први хитац – само питање времена“

Према извештајима двојице полицајаца, многи страни ђаци полицијске школе не знају за учтивост, друштвена правила и коректно опхођење са другима.

Многи врше опструкцију наставе на друге начине, на пример, одбијају да уђу у базен за пливачку обуку зато што су у истом базену пре тога биле жене.

„Ако не прихватају жене као своје претпостављене зато што су жене, ако неће да уђу у базен зато што је пре њих у безену био неко ‘нечист’, онда то значи да више нема ни толеранције ни мултикултуралности“, пише у писму полицајца упућеном берлинском шефу полиције.

Додаје да „је само питање времена када ће између ривалских етничких група у полицијској школи, између двојице колега, бити испаљен први хитац“.

Споран шеф синдиката

Све ово се дешава у јеку велике друштвене дебате о имиграцији и полицији која је почела још пре три године, а повремено се пребацује на насловне стране и у ударне вести.

Тако је ових недеља велику пажњу медија изазвало отказивање предавања које је у Франкфуртском истраживачком центру за глобални ислам требало да држи шеф синдиката немачке полиције Рајнер Вент.

Предавање је отказао сам Центар, са образложењем да постоји реална опасност од напада „алтернативних левичарских групација“, те да су такве групације „већ почеле да позивају симпатизере да осујете ту манифестацију“.

Рајнер Вент је постао веома споран функционер откако отворено критикује немачку владу тврдећи да је њена политика промашена.

Недавно је морао да се брани и од оптужби да се полиција приликом одабира лица која контролише користи расистичким критеријумима.

Вент је рекао да жали због отказивања предавања, а сматра да је жртва читавог поступка – слобода мишљења.

Извор: Дојче веле

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Војнотехнички институт запошљава нове стручњаке

НАТО планира да изгради две војне базе у Црној Гори

ДАНАС СУ МИТРОВСКЕ ЗАДУШНИЦЕ: Молимо се за мртве, а ево шта не ваља да радимо

Оставите коментар