Друштво Србија

ТЕМПЕРАТУРЕ КАКВИХ НИЈЕ БИЛО У МИЛИОН ГОДИНА Србију чекају суше и поплаве, АЛИ ТО НИЈЕ КРАЈ КАТАСТРОФАЛНОГ СПИСКА!

Постоји велика опасност да ће планета ући у услове које климатолози називају ефекат стакленика или стаклене баште, а апокалиптичне промене које дрмају планету одражавају се постепено и на нашу земљу.

СРАМОТА: Соња Лихт би што пре да се решимо Косова, а ево зашто

Стога ће високе температуре и сува лета, готово непостојеће зиме и бујичне поплаве убудуће постати нешто што се подразумева, тврде стручњаци.

Климатолог Горан Пејановић објаснио је за наш лист да Србију као последица глобалних климатских промена очекују велике временске осцилације и нимало завидна ситуација која ће се пре свега одразити негативно на пољопривреду.

МИЛИЦА ЂУРЂЕВИЋ поручила Вучићу: „Неће се Срби рађати, ако предате Косово!“

– У нашој земљи температура је порасла за 1,6 степени, што је знатно изнад светског просека, па смо из тог разлога у последњих 18 година имали шест великих суша које су донеле знатне губитке пољопривредницима – каже климатолог и упозорава да ће убудуће бити само горе.

(ФОТО/ВИДЕО) ПОЛИЦИЈА ЗАУСТАВИЛА ТАМАРУ ЂУРИЋ И ПРЕТРЕСАЛА ЊЕН БМW X6! Више од пола сата чешљали старлетин ауто, па је одвели ПОД РОТАЦИЈОМ!

Такође, наш саговорник је упозорио да је годишње знатно повећан број дана са падавинама већим од 30 литара, чиме је повећан ризик од нарочито опасних бујичних поплава. Овоме смо, између осталог, и сами све више сведоци, јер је честа ситуација да обичан пљусак улице претвори у реке, па готово пливајући стигнемо тамо где смо се запутили.

КРИСТИЈАН СЕ ОГЛАСИО ИЗ ЗАТВОРА ЗАБЕЛА: Ево шта је рекао о „куму“ Чеди

– У будућности ће зиме бити блаже, хладни таласи ретки, а на другој страни, лета ће бити све топлија са дужим и интензивнијим топлотним таласима – најавио је Пејановић и подсетио на озбиљност последица глобалног загревања:

ОГЛАСИО СЕ ОТАЦ ЦРНОГОРСКОГ ОФИЦИРА КОЈИ ЈЕ У КНИНУ СЛАВИО „ОЛУЈУ“: Причао сам са Иваном, након оног што ми је рекао, остао сам нем!

– Процењује се да је 2003. као последица топлотног таласа у Западној Европи 50.000 људи изгубило живот, а толико и у Русији, 2010, кад је осим изузетно топлог јула и августа, дошло до ширења шумских пожара на великим пространствима.

ПРЕМИНУЛА СЕКРЕТАРИЦА СЛОБОДАНА МИЛОШЕВИЋА: Ево шта је Мира рекла о њој!

Наш саговорник се затим осврнуо на нимало оптимистичне процене које ће до краја века постати реалност.

– Услед пораста концентрације гасова с ефектом стаклене баште угљен-диоксида и метана у атмосфери и океану доћи ће до пораста температуре на планети. У односу на преиндустријски период, температура атмосфере је порасла за један степен Целзијусових, а светског океана за пола степена. Као последица наведеног, 2050. концентрација угљен-диоксида ће бити два пута веће од оне највеће током последњих милион година и температуре атмосфере ће бити виша за два степена. Процењује се да ће до краја века температура планете бити већа за три-четири степена, што човечанство не би смело себи да дозволи – каже он.

СЕНЗАЦИОНАЛНО! ИЗ ПОЖАРА У ЗЕМУНУ ИЗВУКЛИ СЕФ СА 18 МИЛИОНА €: Ватрогасцима стигло хитно наређење! Испитује се да ли је експлозија подметнута


Закон о климатским променама до краја године

Највеће напоре за смањење емисије угљен-диоксида предузимају чланице ЕУ, па из сви тих разлога и Србија доноси закон којим се уређује област ублажавања климатских промена смањивањем емисија угљен-диоксида. Сиромашне земље, које су много мање одговорне за стање у којем се налази животна средина планете, мораће да поднесу исти терет, као и они који су највише допринели загађењу. Данас су два највећа емитера угљен-диоксида на глобалном нивоу Кина – 35 одсто и САД – 18 посто.


(ФОТО) ФОТОГРАФИЈА О КОЈОЈ ЈЕ БРУЈАО СВЕТ Када се Легија придружио Аркановој Гарди догодила се ЈЕДНА велика промена, а чувени тигар је заправо…

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Вучић: Србија је увређена; Нетанијаху долази у Београд

РЕАГОВАЛА НА СКАНДАЛОЗАН ЈЕРЕМИЋЕВ ИСПАД Поповић-Ивковић: Вук се ваља у катарским парама, лобира за независно Косово, а за Албанце је херој!

(ВИДЕО) ОГЛАСИО СЕ ВЛАСНИК КАФАНЕ ИЗ РАЧЕ! Има урнебесан разлог што је госту РАЗБИО ГЛАВУ МАШИЦАМА

(ФОТО/ВИДЕО) ОВАЈ ЧОВЕК ЈЕ 40 ГОДИНА СВАКОГ ДАНА САДИО ПО ЈЕДНО ДРВО: Од пустиње је направио нешто невероватно, а његове речи су лекција за цео свет!

Извор: alo.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
27°
28°
Fri
29°
Sat
31°
Sun
32°
Mon