Printscreen
Друштво Србија

ТЕЛЕФОН ЈЕ ЗАЗВОНИО У ПОЛА 3 УЈУТРО, ЧУО САМ САМО: АЛЕКСАНДРЕ, ДОЂИТЕ ШТО ПРЕ! Потресна исповест Београђанина (46) који је годинама чекао нови бубрег! Прву прилику је ПРОПУСТИО!

Бубрег који је Александар Балиновић (46) из Батајнице чекао две године је стигао. Модри, отекли подочњаци, жућкаста кожа и уморне беоњаче тада је последњи пут гледао у одразу огледала. Али неузвесност је тек почињала. Позив је значио да Александру бубрег одговара, баш као и још за осморо људи.

„Гледамо се и између нас се осећа неизречено питање: ко је тај кога ће данас вратити кући? Сви смо ми у истом проблему, али мислиш било би лепо да будем изабран баш ја“, прича Александар.

СВИ ЗЛОЧИНИ КРВАВЕ АЗРЕ: Овако је мучила и клала Србе – палила их је, клала, кидала им полне органе и уши, урезивала крстове и слова „С“

Александар је руком прикривао осмех који му је озарио лице када му је лекар саопштио да следи спасоносна операција. „Ми смо одабрали тебе“, речи су лекара које су значиле и крај мукотрпних дијализа.

„Први пут када су ме уболи на дијализи, ја сам плакао. Знао сам да мени више нормалног живота нема, да нећу моћи да изађем из града, а плашио сам се и како ћу наставити да радим у Школи за негу лепоте где предајем практичну наставу. То траје по 4 сата сваки други дан. болно је и напорно. Размишљао сам, сада када имам 45 година, када треба да дам маскимум од себе, ја сам најслабији. Како сад? Зашто сад“, присећа се он.

МАФИЈАШКА ЛИКВИДАЦИЈА! Ево ко је убијени Деја Босанац, десна рука шефа крушевачког подземља!

Једина нада за бољу будућност био је нови орган.

„Молим те, немој много да размишљаш о томе, јер људи су у стању да излуде чекајући позив. Опусти се, живи нормално.“ Те речи докторке Клиничког центра Александар је озбиљно схватио.

„Нисам се оптеретио, али тамо негде у дубини душе увек сам чекао позив. Квалитет живота са дијализом је никакав. Кожа је почела да ми поприма другу боју, беоњаче су се такође промениле, а тек после операције схватио сам колики су ми били подочњаци. Нисам хтео у пензију да ме одвуче болест. Али како сам почео да мењам изглед, хтео сам да дам отказ и да кажем себи „ниси више за то“, говорио је показујући руку са набреклом артеријом од лакта до шаке.

Колеге у школи Александру су пружале свесрдну подршку. То га је одржало.

„Директорка ми је рекла „потребан си ми“. Знаш како су те речи јаке. То те тера да се дигнеш, некоме си потребан, некоме значиш и вредиш. Једна колегиница ми је чак и написала песму“, каже Александар.

И његова деца Јелена и Михајло, који сада имају 15 и 14 година, морала су да се навикну на дијализу. „Тата, је л` можемо на море“, питали би га, а лечење је нехотице постало главна тема у кући.

(ВИДЕО) ТЕОРИЈА ЛУЂА ОД ОНЕ ДА ЈЕ ЗЕМЉА РАВНА: Наша планета је шупља, у њеној утроби живе ванземаљци, нацисти и викинзи. Они су на важној мисији за човечанство!

„Син ми је добио печат на глави од стреса. Када смо схватили шта смо урадили, договорили смо се да таквих тема више нема пред њима. Онда сам почео да причам како ми је добро и кажем им: „Био сам на дијализи, овога пута је екстра“, прича Александар.

Први позив – пропуштен

Баш у ово време пре годину дана, Александар није био у прилици да дође у болницу. Два бубрега су додељена тада другима.

„То је био први пут да сма изашао из земље. Цео колектив школе је ишао на кратко путовање и у Братислави сам видео пропуштен позив. Позвао сам супругу и она ми је рекла: „Ацо, они су тебе звали. Нашли су ти бубрег.“ Сада размишљам, можда је тако требало, можда то није био бубрег за мене“, говорио је тихо.

Ко је донор, остаје тајна

Размишљао сам о томе и могу само да пожелим да му Бог да најлепше рајско насеље! Сваки пут када будем ишао у цркву, запалићу свећу и за његову душу.

(ВИДЕО) ДРАМАТИЧАН СНИМАК ИЗ КАБИНЕ РУСКОГ ХЕЛИКОПТЕРА: Погледајте како Ноћни ловац брише са лица земље тенкове терориста!

У болници су нам рекли: „Ко је донор, то вас не занима, није добро да знате, нити би требало да они знају коме је дато. Немојте да се оптерећујете тиме“, каже Александар.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

БРАТ РАМУША ХАРАДИНАЈА ПРЕТИ: Ако ме ухапсите активираће се ОВК!

ОТКРИВЕНО 20 ТОНА ОПАСНОГ ОТПАДА КОД ОБРЕНОВЦА: Избегнута еколошка катастрофа! ИНТЕРВЕНИСАЛА И БИА

Вучић захвалио Путину на гостопримству

Извор: Блиц/Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
27°
31°
Sun
29°
Mon
27°
Tue
27°
Wed