Европа Свет

Текст којим је Сорош коначно ујединио планету — против себе

Предлог Џорџа Сороша по коме би Европска унија требало да регулише садржаје на Гуглу и Фејсбуку који су довели до победе Доналда Трампа на америчким председничким изворима, изазвао је жесток одговор на интернету. Корисници интернета одговорили су да их Сорош плаши више од интернет компанија и да би милијардера требало „регулисати у затвору“.

ПОЛАРНА ЗИМА СТИЖЕ СЛЕДЕЋЕ НЕДЕЉЕ: Спремите се за ЛЕДЕНИ талас и дебели минус до 10. марта! РХМЗ УПОЗОРАВА НА СНЕЖНЕ ПАДАВИНЕ

У ауторском тексту у „Гардијану“, Сорош је критиковао Гугл и Фејсбук који су, према његовим речима, учествовали у „необичним активностима“, разним садржајима за које не сносе никакву одговорност „ометајући функционисање демократије и интегритет избора“.

Сорош који је познат по свом отвореном мешању у унутрашње ствари бројних држава широм света, финансијски или на друге начине, критиковао је интернет компаније јер њихови производи олакшавају манипулацију људима, што је, нагласио је, „одиграло важну улогу у америчким председничким изборима“.

Наглашавајући да Гугл и Фејсбук „немају ни вољу ни склоност да заштите друштво од последица својих акција“, Сорош инсистира да регулаторне власти „заштите друштво од њих“, почевши од ЕУ, где ће власти боље то учинити него што су у САД.

ВЕЛИКА АНКЕТА: За кога ћете гласати на изборима у Београду?

Интернет — одговор

Међутим, већина читалаца Сорошевог чланка није сигурне у његове добре намере и оспоравају његову „дијагнозу проблема“. Заправо, најбољи коментар у Гардијановој рубрици коментара гласи: „Много више се плашим Сороша него Фејсбука и Гугла“.

„Лекције из демократије од милијардера? Не, хвала друже“, написао је други. „Правило је — ако се Џорџ Сорош залаже за нешто, то је само на његову корист“, написао је трећи.

Позивајући се на Сорошеве „кољачке“ берзанске шпекулације са валутама, један корисник је приметио да је „мало пребогат“ да би се жалио на Гуглов и Фејсбуков „скоро монополски статус“.

МИСТЕРИЈА КОЈА ЈЕ ПОДИГЛА НА НОГЕ ВОЈНЕ СТРУЧЊАКЕ Једно од најјачих оружја које има, Кина је добила од Милошевића?! ЕВО О ЧЕМУ ЈЕ РЕЧ

„Господин Сорош је био мање помпезан и склон држању придика у данима кад је био срећан што је зарадио милијарде берзанским манипулацијама са слабијим валутама у Европи и Азији, без размишљања о несрећи која ће се сручити на милионе. Мало је пребогат за неког ко се жали да друге платформе уништавају животе радничке класе, кад он има своју купљену и подмићену платформу у Бриселу која се бави уништавањем радничких права кроз државе чланице ЕУ“, написао је коментатор.

Сорош је поделио свој текст на Твитеру и добио идентичан, једногласан одговор.

МАСОНИ су заташкали истину о једној од НАЈВЕЋИХ ТРАГЕДИЈА У ИСТОРИЈИ?

Француски суд осудио је Сороша 2002. за „инсајдерску трговину“ и казнио га са 2,2 милијарде евра, а ту пресуду потврдио је Европски суд за људска права 2011. У пословном свету Сорош је најпознатији по шпекулацијама против британске фунте 1992. године, кад је „зарадио“ прву милијарду. Сорош је активно учествовао у низу кампања којима је покушао да утиче на политику влада широм света — од Сједињених Држава, преко Велике Британије, земаља Источне Европе закључно са Русијом.


РЕКЛАМА
Заветници: Београд треба да слави морал, а не ријалити

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Прокић: Горући проблем неодржавање постојећих ресурса

(ТЕСТ) ИЗА ВРАТА СЕ КРИЈЕ ВАША БУДУЋНОСТ: Изаберите боју и откријте шта вас чека у животу!

ДАЧИЋ ОСУДИО ИЗЈАВУ АЛБАНСКОГ ПРЕМИЈЕРА: Зашто ЕУ не реагује на Рамине изјаве?!

Тадић oптужује државу да није заштитила Ивановића

Извор: rs.sputniknews.com

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
17°
Tue
23°
Wed
24°
Thu
26°
Fri