Политика Србија

Тако је радила Мариника: нека 300 деце заврши на улици, ионако су „фашисти“!

Бројне афере, нерегуларности, сумњиве трансакције и партијске муљаже обележиле су рад Маринике Тепић на месту покрајинског секретара за спорт и омладину, а осим незадовољних спортиста и клубова, „жалило“ се и надлежно тужилаштво на њена „достигнућа“!

Аутор: Томо Ловрековић

Иако позната по томе да странке мења чешће него Саша Јанковић хотеле у којима се наизменично грчи, Мариника Тепић, тада „до гроба лојална Ненаду Чанку“, брзо је стекла надимак „министар за банатске шоре“ – бизаран спорт, у рангу „ластиша“ или „јањине и сланине“, наиме, у првих девет месеци 2015. године добио је од покрајине 4,9 милиона динара, а у истом периоду је за сточарство издвојено дупло мање! Разлог за ова енормна улагања треба тражити у чињеници да је главни промотер тог „спорта“ њен тадашњи партијски колега, Бојан Костреш, па се није штедело да његов хоби буде задовољен, а џепови испуњени, на рачун грађана северне Србије.

СКАНДАЛ: Америчка ТВ Н1 напала француског хуманитарца који помаже Србима на КиМ

О милионима који се сливају на ударање крпене лоптице, а заправо у касу ЛСВ, сведочио је и Дарко Падежанин, тадашњи председник Спортског савеза Војводине, који је поднео кривичну пријаву против Тепићеве, јер је новац, мимо закона, инвестирала у спорт – који није заведен и не постоји као такав, дакле против закона!

Док је удружење љубитеља „јањине и сланине на банатски начин“, на челу са Кострешом, било подмирено, неки други су испаштали.

Истовремено, за време њеног мандата, чак 110 школа није имало фискултурну салу широм Војводине, али је за то издвојила у реализацији само 7 одсто онога што је буџетом било предвиђено – шта су деца и сале, у односу на налог партијских шефова?

Не да „фашистима“

Тадашња (сада одавно бивша) управа фудбалског клуба Нови Сад, аплицирала је код секретаријата којим је тада руководила Тепић за помоћ, а онда у усменом разговору са њом тражила да се клуб који носи име града и има вишедеценијску славну традицију спаси од гашења и да она учини шта је до ње.

ПРАЉАК ЈЕ ЖИВ И ЗДРАВ, СВЕ ЈЕ ИЗРЕЖИРАНО: Теорије завере о самоубиству осуђеног ратног злочинца

Тепићева је тада, у згради Извршној већа, пред неколико сведока, на констатацију да ће без финансијске помоћи више од три стотине деце у омладинској школи Новог Сада завршити на улици, кроз осмех рекла:

– Нека фашисти и заврше на улици – алудирајући на патриотску оријентацију клуба и краја у коме је стациониран.

На питање да ли је она ту секретар свих грађана и клубова, дужан да ради по закону и у општем интересу, или политички комесар ЛСВ, Тепићева је бесно одговорила: „Ја сам овде власт, завршила сам са вама“.

Иако није имала новца за школе и спортске клубове око којих се окупљају млади, Мариника није била штедљива када су у питању били сумњиви и фантомски објекти без дозволе –  држећи се споменуте „ја сам овде власт“ и верујући да је изнад закона, она је милионче доделила наводном фитнес клубу „Спартанс“ у њеном Панчеву, на чијем је челу био партијски колега Новак Филиповић, због чега је такође покренута кривична пријава!

Младе оставила без стипендија

Ваљда фрустрирана што се као балерина није остварила на сцени, Тепићева је обожавала позорницу, па је на њу помпезно, пред крај мандата, довукла 50 најуспешнијих спортиста, чисто да ужива у раскоши рефлектора и камера. Награде им је уручила, али оно што је њима дефинисано – није.

ОВО ЈЕ ПРАЉКОВО ОПРОШТАЈНО ПИСМО: Било је запечаћено до његове смрти, ево шта је написао

То је констатовао и њен наследник на месту секретара, Владимир Батез, који је морао да инсистира код новог председника покрајинске владе, Игора Мировића, да та срамота буде скинута и да се најзаслужнијима да оно што им припада, а што је „министар за шоре“ заборавила да учини.

О истрази која се против Тепићке води због корупције прочитајте кликом ОВДЕ.

Извор: Националист.рс

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Вашингтон ће почети да преговара са Пјонгјангом, када осети његову моћ

Србија и Велика Британија најбоље сарађују у војним питањима

Сервер: Косово није идеално за стално војно присуство САД

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
25°
Wed
26°
Thu
28°
Fri
28°
Sat