Друштво Србија

ТАЈНО САХРАЊЕН ТАСА ИЗ СЕДМОРИЦЕ МЛАДИХ: Нико од колега није га испратио, а разлог је открила Сузана Манчић

Чувени трубач и члан поставе Седморице младих Зарије (Зоран) Раковић Таса неколико дана након смрти у тајности је сахрањен.

Како Курир сазнаје, последњем испраћају присуствовали су само његови најближи. Колико је тај чин био под велом мистерије, говори и податак да нико од његових колега из бенда и блиских пријатеља, чак ни родбина, није имао информацију о томе где ће му бити испраћај.

(ФОТО) САЧЕКУША У ВИШЊИЧКОЈ БАЊИ: Мушкарац (41) упуцан на степеништу на улазу у зграду

– Била је то његова жеља. Нико од нас није био на сахрани. Остали су сад само Јова, Неша и Љуба Милић. Тасу ћу памтити као најдуховитијег члана Седморице младих. Јова је смешан, али Таса је био бескрајно духовит. Много ме је растужила ова вест. Био је болестан. Нико не живи вечно – рекла је Сузана Манчић.

Од драгог пријатеља бивши другови само су се опростили читуљом у Политици:

„Захвални смо ти за дугогодишњи рад и пријатељство, твоји Љуба, Јова и Неша.“

ТРАМПОВ ЧОВЕК У БЕОГРАДУ: Ако желите боље односе са САД…

Таса је био члан Седморице младих од оснивања 29. септембра 1959. у Београду. У првој постави били су: Небојша Данчевић – клавир, Милутин Васовић – гитара, Љубиша Стошић – бас, Бранислав Тодоровић – бубњеви, Зарије Раковић – труба, Љубиша Милић – тромбон, и Владислав Василић – кларинет. Василић (који је 1966. године погинуо у саобраћајној несрећи) одлази у војску 1963, а у групу долази Јова Радовановић.

GRUPA 'SEDMORICA MLADIH'Zbog velikog uspeha koji su napravili na gostovanjima po svetu, 1975. kao jugoslovenski…

Posted by Titova Jugoslavija on Saturday, 15 November 2014

Тодоровић је преминуо 1978, а на његово место дошао је Небојша Кунић. Гитариста Васке преминуо је 1998, а 2014. отишао је и Буца.

ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ: ОВО су ПРВИ ЗНАЦИ РАКА! Оболели од ове опаке болести ОПИСАЛИ СУ ПРВЕ СИМПТОМЕ!

Наступали су у готово свим престижним и монденским местима Старог континента. Слава коју су носили више од 30 година сада делује нестварно. Појавили су се почетком шездесетих, као што једном рече Момо Капор, попут експлозије звука, на крају тамног тунела у којем је једино сијала звезда петокрака и из којег смо полако и мукотрпно излазили у раскошни свет забаве и шоу-бизниса.

Заштитни знак два канала београдске телевизије биле су незаборавне породичне забавне емисије које је режирао Јован Ристић: „7 плус 7“, „Циркус 7 младих“ и „Будите уз нас“. Последњи наступ ансамбл је имао у мају 1991. у Сарајеву. Исте године ушли су у Гинисову књигу рекорда као састав који је 33 године непрекидно свирао заједно. Међу бројним наградама из културе добили су и звање истакнутих уметника Југославије.

ВАТРЕНИ ОБРАЧУН У МИРИЈЕВУ: Упуцан младић (31), нападач покушао да побегне

Венчање без младожење
Оженио се „на потврду“

Таса је у бенду свирао трубу, а занимљиво да није присуствовао ни сопственој свадби. Оженио се супругом Љиљаном „на потврду“, преко једног пријатеља. Боравио је тада у Цириху.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Први пут се званично са Запада оправдава даље цепање Србије — шта ће бити одговор

ВУЧИЋ О ЗАБРАНИ УЛАСКА ВУЛИНУ У ХРВАТСКУ: Србија ће одговорити реципрочним мерама

(ВИДЕО) НЕЗАМАПЋЕНО НЕВРЕМЕ ПОГОДИЛО ФЛОРИДУ: Погледајте како торнадо дивља реком и руши кров на кући

Сарајево прави оружје за америчке ратове, али Додик има потез као Вили Брант

Извор: Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
15°
21°
Fri
23°
Sat
26°
Sun
22°
Mon