Србија Хроника

ТАЈНА ПОСЛЕДЊЕ ЈЕЛЕНИНЕ ПОРУКЕ: Певачица је у 16.43 последњи СМС пред смрт послала власнику ОВОГ БРОЈА телефона

Кривично веће Вишег суда у Београду наложило је Вишем јавном тужилаштву да у наредби за допуну истраге против окривљеног Зорана Марјановића утврди ко је власник броја телефона 064 12***** .

Са власником тог броја Јелена Марјановић је на насипу разменила више СМС порука, непосредно пре убиства! Последња порука је била у 16.43.27 часова, ово се између осталог налази у списима суда у које су Новости имале увид.

Вучић: Отворили су Пандорину кутију. Морам да изађем пред наш народ

У њима стоји и да је тог 2. априла 2016. године Јелена Марјановић са мистериозном особом „остварила комуникацију у виду више СМС порука“. Јелена је користила мобилни телефон са бројем 064 1407- 4.. и она је та која је послала поруке на број 064 12*****.

– Базне станице су у време вештачења мобилне комуникације на насипу промениле конфигурацију у односу на ону од 2. априла када је Јелена нестала – каже адвокат Александар Зарић.

– Вештак је вештачио годину и нешто после тог догађаја. Ишао је на насип и звао људе из МТС, а никог од нас који учествујемо у кривичном поступку. То је противно закону. Такође, сада ће морати да се испитају сви који су били на насипу у то време, односно они чији је мобилни сигнал регистрован.

(ВИДЕО) ЈОВАНА ЈОКСИМОВИЋ СЕ РАСПЛАКАЛА УЖИВО У ЈУТАРЊЕМ: Није могла да заустави сузе, па напустила емисију, а ви ћете се ЦЕПАТИ од смеха кад чујете зашто

Поред тога у допуни истраге, по наредби суда, тужилаштво ће морати да испита и малу Јану, Зоранову и Јеленину ћерку, која је тог критичног поподнева била са њима на насипу.

– Тражи се да се она испита у својству сведока, везано за њена опажања 2. априла 2016. у погледу боравка на насипу са мајком и оцем – наводи извор листа близак истрази. – То су тражили и браниоци Зорана Марјановића, али је тужилаштво тај захтев одбило, иако је мала Јана два пута давала изјаву у полицији у присуству надлежних служби.

Више јавно тужилаштво мораће од полиције да затражи и добије и извештаје који су начињени на основу наредби судије за претходни поступак. Реч је о документима насталим од 4. априла до 10. маја 2016. године.

(ВИДЕО) НЕВРЕМЕ ПАРАЛИСАЛО АМЕРИКУ: 70 милиона људи погођено, затворене школе, отказани летови!

Наредба КВ већа Вишег суда односи се на десетак извештаја, који из неких разлога нису достављени тужилаштву, али ни одбрани оптуженог Зорана Марјановића. Његови адвокати сумњају да се из тих докумената може доказати да Зоран није починио злочин.

У својим одговорима на оптужницу, четири Марјановићева адвоката навела су, поред осталог, да истрази нису доступни снимци са десне камере на кући породице Јаховића. Тај снимак је коришћен током просторно-временског вештачења догађаја од 2. априла 2016. године, када је пријављен нестанак певачице.

Суд сматра да ће прибављањем ових докумената боље бити разјашњено шта се догодило тог поподнева на борчанском насипу Црвенка, када је Јелена Марјановић нестала. Њено тело пронађено је сутрадан у каналу насипа. Убијена је са најмање девет удараца у потиљак. За њену смрт оптужен је супруг Зоран, али суд тражи нове доказе како би се оправдало постајање основане сумње да је он починио злочин.

Према речима адвокатског тима, постоји неколико видео-снимака који су забележили догађаје на насипу у време када се злочин, према наводима из оптужнице, одиграо.

– На левој камери на кући Јаховића, која је најближа месту злочина, виде се Зоран и мала Јана како трче – наводи адвокат Зарић. – Снимљен је и бициклиста, али и аутомобил, који иду насипом. Са десне камере, која покрива само место где је Јелена нападнута, снимак има полиција, али није дат и одбрани.

Адвокати Зорана Марјановића, Стефан Јокић, Александар Зарић, Никола Думнић и Вељко Делибашић изнели су низ примедаба на оптужницу против свог клијента.

(ВИДЕО) ЗАСТРАШУЈУЋИ ПРИЗОРИ: Континент је већ почео да се цепа на два дела и то много брже него што су сви мислили!

– Зоран Марјановић није починио дело које му се ставља на терет – каже адвокат Стефан Јокић. – У оптужници нема потврде ни за основану а камоли за оправдану сумњу да је убио своју супругу. Тужилац уместо да даје одговоре, поставља питања. То је правни нонсес. Зна се и како мала Јана може да буде испитана. Постоји институт посебно осетљивог сведока. Разговор са њом обавиће психолози и неуропсихијатри.

Јокић наглашава да је пре две године, тада петогодишња девојчица, испитана у преткривичном поступку и да није јасно зашто је тужилаштво одбило његов предлог да се са њом поново разговара током истраге.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

КАНАЂАНИ ВИШЕ НЕМАЈУ НИ ОЦА, НИ МАЈКУ: Строго забрањено да их званично тако ословљавају! Ево како треба да их зову!

(ВИДЕО) БИО ЈЕ И ОСТАО НАЈВЕЋИ ЧУДОТВОРАЦ У КОПАЧКАМА: Ово је магија коју је могао да изведе само Роналдињо!

ПОСЛЕДЊА ЖЕЉА МИКЕ АНТИЋА: Није могао да говори, али је комшији послао цедуљу у ноћи када је умро и у 3 реченице СВЕ РЕКАО

Извор: Курир/Вечерње новости

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
22°
Tue
22°
Wed
22°
Thu
20°
Fri