YT
Забава

ТАЈНА ЛЕГЕНДАРНЕ ПЕСМЕ БИЈЕЛОГ ДУГМЕТА: Ево шта се крије иза стихова Шта би дао да си на мом мјесту

Интересантно је да су песме настале у селу Борике, у околини Рогатице, а да су снимане у Лондону.

(ВИДЕО) ХАРАДИНАЈЕВА БАТИНАШИЦА: Клицала великој Албанији, па кренула батином на Ђурића!

Огромна популарност коју је „Бијело дугме“ стекло првим албумом “Кад би био бијело дугме”, надограђена је албумом “Шта би дао да си на мом мјесту” из 1975. године, који је донео истоимену песму.

(ВИДЕО УЖИВО) МУШКАРАЦ У КОЛИМА ИСПРЕД СКУПШТИНЕ СРБИЈЕ ПРЕТИ ДА ЋЕ АКТИВИРАТИ БОМБУ: Драма у центру Београда! ПРЕГОВОРИ У ТОКУ

Интересантно је да су песме настале у селу Борике, у околини Рогатице, а да су снимане у Лондону. Музику и песме са албума написао је Горан Бреговић, изузев насловне песме, коју је написао славни песник Душко Трифуновић.

Др ЗОРАН ЈОВАНОВИЋ О ИСТИНИТОЈ ПРИЧИ: „Ево шта је Наташа Кандић радила на Косову када су Срби бежали 1999. године!“

Покојни песник једном приликом присетио се како је песма настала.

„Ту је други стих много важан “Да те мрзе, а да ти се диве”. Једном смо седели у “Парк” кафани и ја видим Жељка Бебека како иде. Жељко је сјајан уметник, урадио је то што је урадио, али је штос у томе што је он био мршав, па неке танке ногице, а глава му огромна, зато што му је фризура у то доба била натапирана. И ја знам да га не воле, говоре – ма шта се он прави важан. Али кад је он ушао у кафану, одједном је било неко озарење и ја схватим – њега мрзе, али му се диве. Отишао сам кући и то написао, јер је он рекао да ми је Горан поручио да му треба неки текст. Они су били на Борикама, горе на Романији су правили ону своју чувену плочу. Ја сам му то одмах донео“.

ОН ЈЕ ЗАУСТАВИО НАТО ВОЗ КОЈИ ЈЕ ИШАО КА ЈУГОСЛАВИЈИ: Официри су постали нервозни, али се није повукао! ЕВО ШТА ИМ ЈЕ РЕКАО

Песма спада у ред антологијских, које не бледе, не губе на значају или актуелности. Може се чак рећи и да има пророчки карактер, будући да данас живимо животе ријалити програма.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ФОТО) СЕЋАТЕ ЛИ СЕ НАСТАВНИКА КОЈИ ЈЕ ПРЕДАВАО ИНФОРМАТИКУ БЕЗ КОМПЈУТЕРА? Ово ће вам улепшати дан! Погледајте како сада изгледају његови часови!

ОПОРАВЉА СЕ! Јулија Скрипал није више у критичном стању!

НЕСТАЛА ПРЕ 30 ДАНА: Македонска глумица (25) пронађена мртва, њено тело закопано 640 КМ далеко од стана у ком је живела! Препознали је по тетоважама!

(ФОТО) ОВО ЈЕ МУШКАРАЦ КОЈИ ЈЕ ПРЕТИО ДА ЋЕ СЕ РАЗНЕТИ ИСПРЕД СКУПШТИНЕ СРБИЈЕ!

ПАЛМА: НЕЋЕМО ПРИЗНАТИ ЛАЖНУ ДРЖАВУ КОСОВО НИТИ ЋЕМО УВЕСТИ САНКЦИЈЕ РУСИЈИ!

Извор: Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
17°
25°
Tue
24°
Wed
19°
Thu
16°
Fri