rs.n1info.com
Политика Србија

Тадић се ломи између Шутановца и Јанковића

Лидери ДС И СДС, Драган Шутановац и Борис Тадић, одвојено су разговарали након састанка представника дела опозиције са известиоцем Европског парламента Дејвидом Мекалистером, али евентуални заједнички наступ на београдским изборима није договорен.

Према нашим информацијама, они су се после разговора у згради Делегације ЕУ у Београду, нашли на кафи и сумирали утиске састанка са Мекалистером, којем су присуствовали и Чедомир Јовановић (ЛДП) и Саша Радуловић (ДБ). Тадићу је индиректно послата порука да је ДС преман на сарадњу са СДС и да чека да ова странка „заузме страну“ након што је Покрет слободних грађана Саше Јанковића обуставио договоре са демократама.

Шансе да се евентуално ,,обнове“ преговори Шутановца и Јанковића су мале, а причу о њиховом уједињењу и заједничком наступу на београдским изборима ни за педаљ није померио ни састанак код Мекалистера, којем нису присуствовали ни шеф ПСГ ни Вук Јеремић.

Према нашим информацијама, тимови Шутановца и Јанковића, засад, припремају засебне стратегије за гласање у престоници, траже кандидате за градоначелника и покушавају да у своје савезе приволе што већи број партнера.

До сада су се међу демократама, као потенцијални адути за првог човека престонице помињали генерал Срето Малиновић и потпредседница странке Тамара Трипић. Од пре неколико дана, и састанка београдских демократа, у овај круг најужих кандидата, ушао је и Александар Црквењаков, који се недавно учланио у ДС и добио функцију председника Одбора за спољне послове.

С друге стране, у Јанковићевом табору разматрала се могућност да истакну Родољуба Шабића, повереника за информације од јавног значаја, али и неку утицајну личност из света културе, попут глумца Николе Које.

Ни адути за градоначелника ни здружени наступ опозиције нису ниједном речју поменути на састанку код Мекалистера. Уместо тога, опозиционари су говорили о лошем стању демократије и економије у Србији, односу власти према опозицији, критиковали Вучићеву иницијативу покретања дијалога о Косову…

Извор: Новости

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Како препознати психопату на Фејсбуку?

Одмах избришите ову апликацију са вашег телефона!

Шта је сакрила НАСА лансирањем џиновских балона пуних бактерија

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
20°
31°
Wed
30°
Thu
25°
Fri
24°
Sat