Фото: РТРС
Србија

Тачи и Рамуш Харадинај неће одговарати за ратне злочине!?

Специјални суд за ратне злочине такозване ОВК дефинитивно ће почети са радом крајем ове, или почетком наредне године. Први оптужени највероватније ће бити Даут Харадинај. Његов брат Рамуш али и косовски председник Хашим Тачи, биће само сведоци у суђењима.

Извор „Блица“, неименовани дипломата са Косова, каже да је све спремно за подизање оптужница и прва хапшења. Страни дипломата ,на кога се београдски дневник позива, каже да ће процесуирања за убиства, отмице, протеривања становништва довести на клупу суда око стотину локалних Албанаца међу којима је и велики број команданата терористичке ОВК.

Даут Харадинај је, како се подсећа, учествовао у посебно тешким злочинима у импровизованом затвору у Глођанима, а како се наводи у списима српских истражитеља, непосредно је учествовао у убиствима српских цивила, полицајаца, али и сведока у суђењу против његовог брата Рамуша пред Хашким трибуналом.

За Хашима Тачија „Блицов“ извор каже да ће он, као и Кадри Весељи, који је поново кандидат за председника Скупштине самоипроглашеног Косова, највјероватније бити позвани само у својству сведока за ратне године на Косову. Према сазнањима овог листа, хапшења локалних Албанаца изводиће специјализована јединица Еулекса из Пољске, уз подршку косовске полиције.

Извор: Б92

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

УЖАС! КОРИСТИЛИ ДЕЦУ КАО ЉУДСКЕ БОМБЕ!

Мадуро најавио посету Русији и састанак са Путином

Масовна туча миграната код Калеа

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
29°
Thu
29°
Fri
30°
Sat
29°
Sun