Printscreen
Политика Србија

Тачи: Формираћемо ускоро ЗСО, али и ,,Војску Косова“

Такозвани ,,косовски председник" Хашим Тачи изјавио је да ће у блиској будућности бити формирана Заједница српских општина и да ће тиме приштинске власти доказати да су, како је рекао, „народ и земља од поверења”.

Како пише „Коха диторе”, Тачи је рекао и да ће бити успостављене косовске оружане снаге, да споразум о демаркацији границе са Црном Гором мора бити ратификован, као и да ће се дијалог о нормализацији односа са Београдом наставити.

Одговор Арно Гујона на напад са америчке Н1

Он је те изјаве дао на скупу у финској амбасади у Приштини, организованом поводом обележавања 100. годишњице независности Финске.

Тачи је оценио да Косово и Финска „имају много сличности” и да м је заједничка једна особа – Марти Ахтисари – који је допринео да се Косово, како је рекао, „ослободи опасности од окупације”.

Финска амбасадорка Ане Хухтанаки рекла је да је независност Косова „велико постигнуће” и да је фантастична ствар за Косово да „има прилику да изгради нову државу”.

НОВИ ШОК У ХАГУ! У ПРАЉКОВОЈ ЋЕЛИЈИ ПРОНАЂЕНА МИСТЕРИОЗНА КОВЕРТА: Пре самоубиства оставио још једно писмо, ево за кога!

Она је додала да косовски Албанци више знају за Финску од када су Ахтисари и његов план отворили пут да косовске власти прогласе независност.

Извор: Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Матис: САД мењају своју улогу у Сирији

Брамерц: Злочини у Олуји су чињеница,коју Хрватска радо негира

Израел напао сиријске војне положаје

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
25°
Wed
26°
Thu
28°
Fri
29°
Sat