sputnik.rs
Занимљивости Регион

ГОВОР КОЈИ ЈЕ ЗАДИВИО ЦЕЛУ ГРЧКУ – Прослављени грчки композитор поручио: „Ко год брани законе свог народа није екстремиста већ патриота!“

У главном граду Грчке јуче су организоване масовне демонстрације против употребе речи "Македонија" у новом називу ове бивше југословенске републике који је предмет актуелних преговора између Скопља и Атине. На скупу који је према неким проценама окупио чак милион људи, пристиглих из свих делова Грчке присутнима се обратио и прослављени грчки композитор и велики патриота Микис Теодоракис.

(ВИДЕО) УБИЈАЈУ СВИРЕПО И БЕЗ ОКЛЕВАЊА: Ево ко су Тахрир ал Шам, убице руског пилота! БРУТАЛНИЈИ ОД ЗВЕРИ ИСЛАМСКЕ ДРЖАВЕ!

Теодоракис је изјавио да се он бори против сваког облика фашизма, а изнад свега оног у најопаснијој форми, левичарској и своме народу упутио следеће речи:

“Драги моји Грци, браћо моја, фашисти, расисти, терористи, анархисти и насилници, сигурно сте до сада сазнали са су патриоте које владају овом земљом, левичари скупљали потписе и јуче бацали боје на моју кућу како би ме спречили да данас причам пред вама“, рекао је Теодоракис на почетку обраћања грађанима.

СКАНДАЛ У АУСТРИЈИ: Власник локала у Тиролу забранио улазак политичарима који бране Републику Српску и српско КиМ!

“У овим тешким тренуцима за нашу земљу када се црни облаци навлаче и који нам прете морамо се уједињени суочити са овим проблемима. Скопљани су данас уверени да су директни потомци Филипа и Александра Великог захваљујући масовној пропаганди која прети да повуче један велики број држава и то уз помоћ Грчке која није ни покушала да отвори очи око евидентног фалсификовања историје.

ПОСЛЕДЊА ПОРУКА МИЛАНА КОЈИ ЈЕ ПОГИНУО У БОРЧИ ЛЕДИ КРВ У ЖИЛАМА: Само месец дана после погинуо са женом! ЋЕРКИЦА (1) ОСТАЛА САМА

И наша је одговорност што смо дозволили младим генерацијама Скопљана да живе са овим митом. Не смемо да будемо сагласни са овим фалсификовањем историје јер у том случају и ми постајемо саучесници силама које су усмериле пажњу на наш територијални интегритет“, казао је он.

Према његовим речима, грађане Грчке је „чак срамота да се побуне и око имена аеродрома у Скопљу“ само зато што, како каже, „није у њиховој земљи“.

(ВИДЕО) ОВАКО ГИНУ ХЕРОЈИ: Откривене последње речи руског пилота обореног у Сирији

„Зар нас њихов премијер сматра толиким будалама? Мисли ли да смо спремни да баш толико спустимо панталоне. Ко год брани законе свог народа није екстремиста и националиста већ патриота. Грчка више него икада има потребу за патротизмом. Грци данас уједнињени дају одговор са трга Синтагма. Живео Грчки народ“, закључио је Теодоракис.

Иначе, прослављени композитоp је говор посветио грчком генералу и лидеру у Грчком рату за независност против турске окупације од 1821. до 1829. Теодору Колокотронију.

РЕКЛАМА
ЗАВЕТНИЦИ ПРОЗВАЛИ ВЛАСТ: Не смете да упалите „Вечну ватру“!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) ЗАВЕТНИЦИ ПРОЗВАЛИ ВЛАСТ: Не смете да упалите „Вечну ватру“!

ПЕКИНГ УДАРИО КОНТРУ ЗАПАДУ: Кина ствара међународне судове, Америка више неће одређивати шта је правда!

ОТКРИВАМО: Зашто су Американци рањеног Харадинаја сместили у базу „Бондстил“?

Извор: govorisrbija.rs

Оставите коментар