Printscreen YT
Друштво Србија

СВИМА У СРБИЈИ ЈЕ СТИГАО ПОЗИВ ИЗ БАНКЕ: Ако не дођете до краја новембра, БЛОКИРАЋЕ ВАМ КАРТИЦЕ! Ево о чему је реч

Од грађана се тражи да дођу у филијалу и дају потребне информације ради спречавања прања новца и финансирања тероризма. Уколико то не учине, неће моћи да обављају трансакције са свог рачуна.

(ВИДЕО) ВИДИ ОВО, „БИВШИ СРБИНЕ“! Појавио се нови снимак Звездиног гола

Грађани који у банкама имају отворене текуће рачуне неће моћи слободно да користе новац који имају на њима уколико се до краја новембра не појаве у најближој филијали због провере њихових личних података ради спречавања прања новца и финансирања тероризма.

УПУЦАНА ТРУДНИЦА У БЕОГРАДУ: Нападач јој пришао са леђа, хитно пребачена у Ургентни!

То значи да уколико клијент благовремено не обавести банку да ли је у било каквој пословној вези или сродству с неким функционером, као и да ли сам обавља неку функцију, неће моћи да обавља трансакције са свог рачуна, односно неће картицом моћи да плаћа намирнице у продавници, гориво на пумпи, рачуне у пошти или од куће електронским путем, нити да купује робу преко интернета.

ОДРЖАН ХИТАН САСТАНАК СА ВЛАДИМИРОМ СТОЈКОВИЋЕМ Ево шта каже управа Партизана поводом случаја „Срамота ме што сам Србин“

Наиме, месец после првог обавештења банака својим клијентима о усклађивању пословања с општим условима пословања, банке у Србији од њих траже да лично дођу у банку како би се ажурирали подаци које банка има о њима.

(ВИДЕО) ЛЕЖАО ЈЕ У СВОЈОЈ МОКРАЋИ! ММА борац Душан Џакић нокаутирао момка испред клуба! Разлог шокантан

– Обавештавамо вас да је банка, у складу са важећом законском регулативом, у обавези да спроводи редовно ажурирање података о својим клијентима. У складу с тим, молимо вас да најкасније до 30. новембра посетите најближу филијалу банке ради ажурирања ваших података. Уколико до назначеног рока не буде извршено ажурирање података, бићемо принуђени да, у складу са чланом 7 Закона о спречавању прања новца и финансирања тероризма, обуставимо даље обављање трансакција по рачунима које поседујете у банци – пише у допису једне банке клијенту.

– банке имају обавезу да имају ажурне податке
– банка мора да утврди статус функционера клијента
– давање података и потписивање изјава клијената обавља се у личном присуству
– ажурирање података мора да се заврши до краја године
– банка је по закону дужна да одбије трансакције клијенту који не ажурира податке

ДЕТАЉИ ТРАГЕДИЈЕ У РИБАРИМА: Газда кафића на смрт претукао госта због пива!

Дејан Гавриловић из Удружења банкарских клијената Ефектива каже да ово значи да ће клијентима који се не јаве у банку да ажурирају податке бити онемогућене све трансакције с рачуна.

– Биће им укинуте све трансакције преко тог рачуна, а биће им онемогућено електронско плаћање ако имају е-банкинг. Плата ће моћи да им легне на рачун, јер то не зависи од воље власника рачуна зато што им плату уплаћује послодавац. А ако власник рачуна хоће да користи ту плату, мораће да оде у банку и да лично подигне новац, а тада ће и ажурирати податке – каже Гавриловић и додаје да банке морају тако да поступају ако тако захтевају прописи.

ОВАКО ФУНКЦИОНИШЕ ШИПТАРСКА МАФИЈА: Владају тржиштем дроге, проституцијом и то није оно најгоре

Обавеза
Банке: Закон тражи ажурност

У неколико банака објашњавају да су у обавези да у складу са законом спроведу овај поступак током текуће године, као и да их овај закон обавезује да одбију извршење трансакција клијентима према којима није у могућности да изврши радње и мере познавања и праћења.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ФОТО/ВИДЕО) Деца богатих ШИПТАРА БАХАТО се размећу с новцем, а због њихових слика многи су ПОБЕСНЕЛИ

Владика Николај Велимировић открио истину: Не носите црвени конац око руке, поготово га не стављајте деци!

СЕЛАКОВИЋ: Састанак Вучића и Путина један од НАЈВАЖНИЈИХ за Србију!

Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
28°
29°
Sat
31°
Sun
30°
Mon
27°
Tue