Хроника

СВИ ДЕТАЉИ АКЦИЈЕ „АРЕС 2“: Ево ко је ухапшен и ШТА ЈЕ СВЕ ПОЛИЦИЈА ЗАПЛЕНИЛА! (ФОТО)

У наставку акције "Арес" - како су је медији назвали "Арес 2", која је спроведена у више градова Србије, полиција у сарадњи са надлежним тужилаштвима,у претходних неколико дана, ухапсили су 213 особа, открили две лабораторије за производњу марихуане, запленили 385 килограма различитих врста наркотика и већу количину оружја и муниције.
Фото: јутјуб
Масовна хапшења у Београду. 
Полиција је у Београду открила лабораторију за узгајање марихуане у вештачким условима и ухапсила Н. Б. (30) и Н. Р. (47) због постојања основа сумње да су се бавили производњом и диловањем дрога.
У лабораторији, која је откривена у хали- хладњачи, коју је закупио осумњичени Н. Р., полиција је пронашла и запленила 2.213 саксија марихуане, тежине око 235 килограма.
Такође, у другој просторији у оквиру истог објекта, полиција је запленила 26 килограма суве марихуане, спаковане у 14 кеса, која је како се сумња била намењена за даљу продају.
Заплењено је и 45 великих лампи снаге 1000 вати, алуминијумске ребрасте цеви за вентилацију, филтери, вентилатори, развучене цеви за наводњавање, комплетна опрема са тајмерима за управљањем целог система расвете, као и вагу за прецизно мерење и опрема за сушење и обраду марихуане.

У Београдује приведен и И. П. (43), код кога је приликом претреса у једном београдском локалу пронађен кокаин спакован у папирни смотуљак.
Са њим је био и младић (23) код кога је такође пронађен кокаин.
Припадници МУП у Београду ухапсили су и Ј .Н. (22) због сумње да је током јула у ноћним сатима прилазио женама на улици, давио их, а потом им отимао ташне.
Због производње и диловања дроге приведени су В. Ђ. (27) и М. М. (25). Полиција је, приликом претреса станова које су користили осумњичени, пронашла 100 грама амфетамина, три пакетића марихуане и две електронске вагице за прецизно мерење са траговима опојне дроге.
Из истог разлога ухапшен је и М. И. (26). Полиција је приликом претреса стана код осумњиченог пронашла 250 грама марихуане, 200 семенки марихуане и вагицу за прецизно мерење.

Фото: МУП РС

У Београду је ухапшен Д. Р. (42) за кога се сумња да је фалсификовао знакове за обележавање робе, мера и тегова.
Полиција је, приликом претреса, два трговинска објекта и гараже које је користила осумњичена запленила 60.5 килограма резаног дувана, 508 паклица цигарета разних марки без акцизне маркице, око 40 килограма кафе и 1.031 литара алкохолног пића.
Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду ухапсили су М.С. (1982) због постојања основа сумње да је починио кривична дела лака телесна повреда, уништење и оштећење туђе ствари и напад на службено лице у вршењу службене дужности.
М.С. се терети да је каменом разбио стакло на аутобусу број 18 у Улици Браће Јерковић, када су повређене две путнице, а кад је интервенисала полиција осумњичени их је напао и једног полицајца угризао за шаку.

У Нишу пали бројни дилери

У Нишу је ухапшено пет особа за које се сумња да су се као припадници међународне организоване криминалне групе бавили трговином наркотицима и организовали кријумчарење дрога са територије Турске, преко Бугарске и Румуније до земаља Европске уније.
Реч је о Н. Д. (39), који се сумњичи да је организатор криминалне групе, М. Ш. (43), Д. А. (46), М. Д. (34), В. М. (42), док се за једним осумњиченим и даље трага.
Постоје основи сумње да су Н.Д. и М.Ш. проналазили млађе особе, које немају кривични досије и упућивали их у Швајцарску, како би тамо непосредно продавали наркотике уживаоцима, а сама купопродаја дроге уговарала се и организовала у Нишу.
Приликом претреса станова осумњичених, полиција је код М.Ш. пронашла списак са подацима 35 купаца дроге и шест мобилних телефона, који су како се сумња коришћени за за уговарање купопродаје, а укупно је пронађено и одузето 15 телефона и 30 сим картица.
На територији Швајцарске, ухапшен је један од припадника ове криминалне групе, који је препродавао наркотике и код њега је пронађено 50 грама хероина, а потом су на територији Цириха ухапшена још двојица припадника групе са 300 грама хероина.

Фото: МУП РС

Осумњичени ће, уз кривичну пријаву у законском роки, бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Нишу.
У Нишу су полицајци запленили су 30 килограма марихуане и ухапсили Д.О. (21). Марихуану, упаковану у 60 пакета, полиција је открила у торби у пртљажнику „опел астре“ , код наплатне рампе Наис.
Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати, након чега ће уз кривичну пријаву бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Нишу.
Ухапшене су и четири особе које се сумњиче да су учествовале у тучи у којој је једна особа задобила повреде ватреним оружјем. Реч је о Б. Ш, У. Ш, Е. Ш и Т. И.
Припадници Министарства унутрашњих послова у Нишу ухапсили су И. Ц. (24), због постојања основа сумње да је извршио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.
Полиција је приликом контроле у угоститељском објекту, код осумњиченог пронашла кокаин.
Привођења широм Србије
Припадници МУП открили су у Крагујевцу засад марихуане и запленили 76 килограма ове дроге. Засад је пронађен у атару села Брзан, општина Баточина.
Полиција интензивно ради на идентификацији и проналаску осумњиченог за кривично дело недозвољена производња и стављање у промет опојних дрога.
Истовремено, полиција је у Новом Пазару запленили су 5000 таблета екстазија. За осумњиченим у чијој је породичној кући пронађен екстази, расписана је потрага.
И у Новом Пазару заплењено је 500 таблета екстазија, али игасни пиштољ и 14 метака. Ухапшен је С. Н. (35), а екстази и оружје пронађени су приликом претреса породичне куће осумњиченог.
Припадници МУП у Новом Пазару ухапсили су и М. Х. (65), код кога су пронашли већу количину разних врста таблета, од којих већина припада групу психоактивних супстанци.
Полиција је приликом претреса стана осумњиченог, пронашла 3.910 таблета Трамадола, 90 таблета Бенседина и 15 ампула тог лека, као и 311 комада Камагре и 103 гела, 38 таблета Циалиса, 7 гелова Филагре, 68 гелова Сехтреме.
У Новом Пазару заплењено је и око 4000 паклица цигарета без акцизне маркице, које су пронађене приликом контроле аутомобила, којим је управљао осумњичени.
У Крушевцу је откривена лабораторија за производњу марихуане у вештачким условима.
У лабораторији, која је откривена, приликом претреса стана осумњиченог, полиција је пронашла 12 биљака, висине од један до 1,5 метар, са листовима и цветовима у сировом стању, 330 грама осушене марихуане, пет сувих печурака сумњивих на опојну дрогу марихуану, осушене љуспице мака, три рефлектора и вентилаторе. Полиција трага за осумњиченим.

Фото: МУП РС

С друге стране, у Зајечару је пао малолетник (15) код кога је пронађено више од пет килограма канабиса.
Полиција је првобитно у ранцу малолетника пронашла 237 грама канабиса, а потом је открила и засад са 142 стабљике, тежине 4.800 грама.
Од дилера до насилника
У Сремској Митровици ухапшен је М. Ј. (34) због сумње да је 15. јула ове године у месту Ашањи, након вербалног сукоба, ножем убо оштећеног. Он се терети за убиство у покушају и одређено му је задржавање до 48 сати, након чега ће уз кривичну пријаву бити приведен надлежном тужилаштву.
Полиција у Врању провела је Д. С. и З. С. за које се сумња да у из рудника олова и цинка Грот украли експлозив. Код осумњичених пронађени су ла 21 спорогорећи штапин и 20 инцијалних каписла за исти.
У Пожаревцу су припадници полиције запленили пиштољ, две ловачке пушке, бомбу и 244 метка. Оружје пронађено приликом претреса стана двадесетпетодишњег младића.
У Јагодини је ухапшен Љ. С. (40) због узгајања 74 биљке канабиса.
Припадници Министарства унутрашњих послова у Краљеву запленили су три пушке и 45 комада муниције. Полиција је приликом претреса стана и других просторија код педесетпетогодишњег мушкарца, пронашла ловачку пушку марке „тоз 34 п“, малокалибарску пушку са оптичким нишаном, ваздушну пушку марке „хантер“ и 45 комада муниције за аутоматску пушку.
У Смедереву је проведен А.Ш. (28) који се сумњичи за крађе девет аутомобила на подручју тог града. Полиција је свих девет аутомобила пронашла и вратила власницима.
У Врању је ухапшен Н. С. (39) због постојања основа сумње да је починио кривично дело угрожавања сигурности.
МУП из Сремске Митровице, по налогу надлежног тужилаштва, поднео је кривичну пријаву против двоје малолетника због постојања основа сумње да су починили седам тешких крађа у два удружења.
У Лесковцу је пао М. В. (22), због производње и стављање у промет опојних дрога. Приликом претреса стана осумњиченог, полиција је пронашла 60 таблета екстазија и биљку налик на марихуану, тежине око 100 грама.
Припадници Министарства унутрашњих послова у Панчеву поднели су кривичну пријаву против Д. М. (52), због постојања основа сумње да је извршио кривично дело тешка телесна повреда.
Д. М. је спроведен у Казнено поправни завод Пожаревац, где се налази на одслужењу казне затвора.
Хапшења због нелегалног оружја
Полиција из Панчева поднеће кривичну пријаву у редовном поступку и против шездесетчетворогодишњег мушкарца, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.
Код осумњиченог је пронађена пушка, четири метка, ловачка пушка, пиштољ „берета“ са оквиром без муниције, ловачка пушка „ЦЗ“, девет метака и 20 патрона за ловачку пушку.
У Панчеву је полициоја заленила 668 литара нафте, спаковане у 22 канистра и 26 балона. Против мушкарца, осумњиченог за недозвољен промет акцизних производа, поднета је кривична пријава.

Фото: МУП РС

У Пироту је ухапшен холандски држављанин О. Б, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело недозвољено држање опојних дрога.
Приликом прегледа осумњиченог и његовог пртљага пронађено је 9,4 грама марихуане и 14,4 грама хашиша.
У истом гарду приведен је и Ј. В. (58), због неовлашћене производње и стављање у промет опојних дрога. Код осумњиченог је пронађено 10,40 грама хероина и 6,23 грама марихуане.
У Смедереву је ухапшен З. М. (47) због производња и стављање у промет опојних дрога. Код осумњиченог је пронађено 132,1 грам марихуане и три биљке марихуане.
Из истог разлога у Смедереву је ухапшен и А. Ј. (19). Код њега је пронађена марихуана.

Прочитајте још и:

АНТИРУСКИ ЕКСТРЕМИСТА ТЕШКО БОЛЕСТАН: Сенатор Џон Мекејн добио рак мозга! (ВИДЕО)

(ВИДЕО) ХОРОР У ЗЕМУНУ: БЕСКУЋНИКА МУЧИЛИ И ЖИВОГ ЗАПАЛИЛИ! Лекари му се боре за живот!

“АРЕС НАСТАВЉА ДА КОСИ КРИМИНАЛЦЕ: Нова серија хапшења, заплењена већа количина наркотика

“Словенци скандирали “УБИЈ УСТАШУ“, УЕФА прети казнама (ВИДЕО)

 

 

 

 

Извор: МУП, Информер, Говори Србија

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
20°
Thu
20°
Fri
22°
Sat
25°
Sun