Pixabay
Свет

СВЕТ ТОНЕ У ДУЖНИЧКИ БЕЗДАН: Глобални дуг достигао рекордних 244.000 милијарди долара! Милиони и милиони људи постају дужнички робови!

Глобални дуг достигао је рекордних 244.000 милијарди долара, што је 318 одсто светске економске производње. Док према Светској банци, готово половина светске популације преживљава са мање од 5,5 долара дневно, а сиромаштво расте и у богатим земљама света.

ЖЕЛЕЗЊАК: Путинова посета је сигнал Западу да одустане од уцена и притисака на Србију

Али и нешто друго упада у очи. Упркос сталним ниским каматним стопама на финансијском тржишту, дуг и даље расте, а то посебно брине финансијски сектор који бележи највећи пораст дуга. Према Блумбергу, ово су нешто мало бољи резултати, од рекордних 320 одсто дуга у односу на светски БДП у трећем кварталу 2016. године.

У поређењу са трећим тромесечјем 2017. године, сви сектори бележе раст дуга.

ОТВОРИО ГЛАВУ МЛАДИЋУ, СИМУЛИРАО СЕКС СА ШТЕНЕТОМ И МУЧИО РОТВАЈЛЕРА?! За ово се терети Стевица Петков (20) којем је данас почело суђење у Суботици

На пример, дуг домаћинстава се повећао са 44 200 милијарди на 46 100 милијарди долара, док се дуг нефинансијског сектора повећао са 68 600 милијарди на 72 900 милијарди долара.

(ВИДЕО) Хана – један од лидера протеста у Београду симулира орални секс у клубу

PRINTSCREEN LOGICNO.COM

(ФОТО) У ЛОНДОНУ СЕ ТОЛИКО ДРОГИРАЈУ ДА СУ ЗАТРОВАЛИ РИБЕ У ТЕМЗИ: Научници објавили шокантне резултате, а ево где су највише истраживали!

Сам финансијски сектор повећао је свој дуг са 58 800 на 60 000 милијарди долара, док су државе свој дуг повећале од укупно 63 500 на 65 200 милијарди долара. Економисти и финансијски стручњаци који су осмислили функционисање глобалне економије на темељу задуживања тврде да је ова ситуација у мањој или већој мери разумљива и да је ситуација под контролом. Али ови подаци значе да ће од грађана и потрошача тражити да плате свој део дуга, и то уз високе камате.

Државе са огромним дугом мораће да наставе са са спровођењем реформи уз оштре мере штедње и смањивање јавне потрошње, иако су чак и ММФ и Светска банка признали да су ове мере контрапродуктивне и успоравају привредни раст. Међутим дошло је до тачке са које нема повратка.

(ФОТО) ПЕТ САТИ САМ СЕ КРИО У НЕКОМ МАГАЦИНУ ДА БИХ СЕ СРЕО С ПУТИНОМ! Шешељ открио како се састао са председником Русије!

Масе широм света платиће те трошкове, а то гарантује профит првенствено супер богатима. Уосталом, они су ти који поседују имовину. Било да се ради о порезима државе, повећању набавне цене роба и услуга или било какве накнаде за услуге. Уз сечу трошкова остатак социјалне државе ће овај енормни дуг да плаћају милијарде људи својим радом и од својих углавном сиромашним прихода.

Много тога није у реду у овом свету, а милијарде људи се подвргава систему који их претвара у дужничке робове уског круга финансијске елите. Наравно да постоји алтернатива постојећем систему, али мора да постоји и храброст да се направи промена и не узимати здраво за готово приче о “структурним реформама” и чаробном рецепту либералних економиста који су били уверени, а многи су то и данас, да ће нас невидљива рука тржишта увести у “нови свет”, који ће бити бољи и праведнији од “најбољег од свих могућих светова” у којем тренутно живимо..

ПАЛАУ ИМА ПРОБЛЕМ, А СРБИЈА МОРА ДА ИМ ПОМОГНЕ! Откривамо услов за повлачење ОДЛУКЕ О ПРИЗНАЊУ ТЗВ. КОСОВА

ТАКСЕ И ХАРАДИНАЈ ПАДАЈУ ЗАЈЕДНО! Шиптари пред великим сукобом, а ОВО ће бити ПРВИ ИСПИТ после кога све може да БУКНЕ!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ШОК! СКЛАЊАЈУ КОЛУМБА СА ЗИДОВА АМЕРИЧКОГ УНИВЕРЗИТЕТА: Чувени мурали лоше приказују Индијанце, а тада су охрабривали мигранте!

(ВИДЕО) КРЕНУЛА САМА НА ДУГЕ ЦЕВИ! Ухапсили јој родитеље, а онда је из кола изашла девојчица (2), нико није могао да верује ШТА РАДИ!

ИСТОРИЈСКА ПРЕСУДА ПРОТИВ ГУГЛА: Француска казнила компанију са 50 милиона долара због неовлашћеног коришћења личних података!

(ВИДЕО) СТРАВИЧНА ЕКСПЛОЗИЈА У КЕРЧКОМ МОРЕУЗУ: Најмање 10 морнара мртво, спасено 14! Горе ДВА брода који превозе течни гас!

(ФОТО) „ТО ШТО ЈЕ НАЗИВАМ КУ*ВОМ ЈОЈ НЕ СМЕТА“ Трифуновић брутално извређао новинарку, па наставио јавно да је псује, овај човек је отишао ПРЕДАЛЕКО!

Извор: Kurir.rs/Logicno.com

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
28°
29°
Fri
30°
Sat
27°
Sun
26°
Mon