Youtube
Друштво Србија

СВЕТ СЕ ОТИМА ЗА СРПСКЕ РАДНИКЕ: Странци запошљавају најбоље занатлије! Ово су НАЈТРАЖЕНИЈА ЗАНИМАЊА НА ЗАПАДУ!

Око 100.000 наших занатлија помно прати позиве иностраних земаља и чека прилику за посао који је много боље плаћен него овде.

(ВИДЕО) СЦЕНЕ КАО ИЗ ХОРОР ФИЛМА: Жена преминула, а 11 дана касније, мештани су чули лупање из гроба!

Тесар, молер, зидар, возач само су неки од послова за које се радници из Србије радо опредељују кад им на врата закуца послодавац из иностранства.

Економско развијеним светским и европским државама радна снага је преко потребна, па све чешће запошљавају кандидате са наших простора који, без обзира на степен стручне спреме, не одбијају прилику да добро зараде.

Занатлије на цени

– Срби су у свету препознатљиви као добри радници, па није чудно што их инострани послодавци траже. Њима требају људи. Не само због пуког обављања послова већ и због одржавања читавог система – рекао је за Курир потпредседник Грађевинске коморе Србије Горан Родић.

Према његовим речима, послодавци у иностранству највише траже занатлије из Србије.

Jовановић: Косово отишло, истину треба рећи

– Што се тиче занатлија, нема профила који није тражен у иностранству. Послодавци преко границе највише запошљавају скелеџије, вариоце, молере, столаре, паркетаре, зидаре, тесаре, затим керамичаре, столаре, возаче, куваре, конобаре и месаре. Сада имамо 100.000 занатлија и сви би могли да иду у иностранство и добро зараде – истакао је Родић.

Он наводи да су српски радници најтраженији у Немачкој, али да их радо упошљавају и пословође из других европских и светских земаља.

(ВИДЕО) НАЈВЕЋЕ МИСТЕРИЈЕ ДРЕВНОГ СВЕТА: Ако се икада одгонетну, промениће све што знамо о историји

Добра зарада

– Традиционално смо најтраженији у Немачкој, затим у Аустрији, а сада и у Француској. Што се тиче северних земаља, ни ту не заостајемо. Траже нас у Шведској, Шпанији, Италији – нагласио је Родић и додао:

– Свет тражи људе који ће одржавати пруге, путеве, зграде, лифтове, електроинсталације. А ми смо вредни радници. Поред ових занатлијских профила, траже се и медицинске сестре, доктори и инжењери. У иностранству се послови добро плаћају, а то је, сложићете се, свима примамљиво – наводи Родић.

(ПОТРЕСАН ВИДЕО) Милица Ђурђевић о убијеним и несталим Србима са КиМ


Словаци депортовали 24 радника

ПАЗИТЕ ДА ВАС НЕ ПРЕВАРЕ

Након што је Словачка недавно депортовала 24 српска држављанина због рада на црно, Родић саветује да се добро провери рад агенције за коју се неко одлучи.

– Треба проверити те агенције, да се виде референце, да се провери да ли имају неку судску забрану, да се добро провери уговор, који мора бити оверен у суду. Радници морају бити збринути пензионо и социјално и да имају обезбеђен смештај. Најбоље је отићи у представништво амбасаде земље за коју се неко одлучи и тамо се распитати за агенцију преко које идете да ли је регистрована за то – указује он.


РЕКЛАМА
МИЛИЦА ЂУРЂЕВИЋ СТАМЕНКОВСКИ: Одржавају „Мирдите“, а косметске жртве немају ни спомен обележје у Београду

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

КРВАВА ТУЧА У ЈАГОДИНИ: Тешко повређен младић, претучен испред кафане „Циганска магија“

ЛНР: Украјинске снаге припремају велику офанзиву у Донбасу

Игуман Сава: Поделом КиМ сви губе, Срби би нестали из покрајине

(ВИДЕО) ГОРИ ЛОНДОН! Више од 50 ватрогасаца покушава да угаси ватру

Извор: Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
11°
19°
Sun
21°
Mon
17°
Tue
22°
Wed