Википедија/Телеграф
Занимљивости

СВЕМИРСКА СТАНИЦА БИ МОГЛА ДА ПАДНЕ НА ЛЕСКОВАЦ: Летелица Тиангонг изгубила контролу у свемиру, очекује се да почетком године буде на Земљи

Предвиђа се да ће делови свемирске станице, тежине и до 100 килограма погодити простор између 43 степена северне и 43 степена јужне географске ширине.

Кинеска свемирска станица Тиангонг је изгубила контролу у свемиру и према тврдњама стручњака моглад би да почетком 2018. године падне на земљу.

СВИ БРУЈЕ О АЛБАНКИ КОЈА ЈЕ ПРОКУПЧАНИНУ ПОБЕГЛА ПРВЕ БРАЧНЕ НОЋИ: А ево како је Шумадинац остао без жене! Замолила га да стану да позове сестру, а онда…

На страници реддит се повела полемика о предвиђању да ће делови свемирске станице, тежине и до 100 килограма погодити простор између 43 степена северне и 43 степена јужне географске ширине. Како кажу у Србији то обухвата Лесковац и сва места јужније од њега.

– Међутим процене о подручју на које це пасти могуће је утврдити најраније 11 сати пре уласка у атмосферу. А тада ситне разлике у атмосферским условима много значе, много у смислу читавих контитената – пишу на реддит.цом

МАРЈАНОВИЋЕВ „ЦИМЕР“ ИЗ ЋЕЛИЈЕ ОТКРИВА: Зоран ми је рекао све о убиству Јелене!

Такође су како наводе између осталих угрожене и суседне земље Хрватска, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Бугарска.

Званично ова свемирска лабораторија престала је са радом још у марту 2016. године, али је Тионгјанг задржала структурни интегритет. Станица је дугачка 10, 5 метара, пречника око 3,4 метра, са два соларна панела дужине 7, ширине три метра.

(ВИДЕО) РУСИ УМИРУ ОД СМЕХА: НАТО конвој се заглавио у пољском блату, камион који је дошао да их чупа се преврнуо

– Интезивном анализом је утврђено да би свемирска станица требала да падне у последњој недељи марта 2018. године – предвиђају кинески стручњаци.

Канцеларија Уједињених нација за послове у свемиру сматра да је кинеска брига претерана, те да се том случају придаје превелики значај и да нема директне опасности од пада свемирске станице.

(ВИДЕО) АМЕРИ ПОСЛАЛИ Ф-22 НА ПАР РУСКИХ БОМБАРДЕРА, А ОНДА ЈЕ ДОШАО СУ 35… Понос САД одмах побегао у Ирак!

– Вероватноћа за угрожавање и наношење штете авијацији, али и деловима копна су минималне, али ћемо предузети све мере праћења и обезбеђивања места ако буде постојала потенцијална опасност од пада свемирске станице и јавност ће бити благовремено обавештена – саопштили су из УН-а.

(ВИДЕО) КАО У ЦРТАЋУ: Птица тркачица прозујала улицама и изненадила све пролазнике!

Кина ће користити међународне информације заједничког мониторинга у оквиру Координационог одбора међуагенцијског свемирског отпада, како бисмо сви били боље информисани о паду Тиангонга.

Србија брани небо уз помоћ Русије: Стиже моћан ракетни систем

Свемирска станица ће бити интезивно праћена у наредном периоду, да би се на време могле предузети одређене мере у случају опасности од пада на одређену територију.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ЛЕКАРИ ЈЕ ПУСТИЛИ КУЋИ, ОНА ПРЕМИНУЛА У СНУ: Нишлијка бежала од насилника, па скочила кроз прозор! После 10 дана УМРЛА

Нових десет ФАП камиона за Војску Србије

БРИТАНЦИ У ПАНИЦИ, РУСИЈА ВОДИ РАТ ПРОТИВ ЊИХ НА ВИШЕ ФРОНТОВА: Подморницама у северном Атлантику, троловима, ботовима…

Извор: Телеграф

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
33°
28°
Mon
28°
Tue
27°
Wed
29°
Thu