Foto: Printscreen Instagram
Регион

СВЕДОК-САРАДНИК ОТКРИО СВЕ О ЗЛОЧИНИМА НИКШИЋКЕ ГРУПЕ: Шкаљарци дали 5 милиона евра за ликвидације! Добили новац и списак за убиство високих полицијских функционера и тужиоца

Јадранко Јонски признао да су чланови криминалне групе којој је припадао на састанку у близини Златибора добили новац и списак за ликвидације високих полицијских функционера и тужиоца из Црне Горе.

Расветљено убиство: Ево због чега је убијен ММА борац Радош Јоксимовић (27)

Сведок-сарадник црногорског тужилаштва Јадранко Јонски, који је био припадник „никшићке групе“, испричао је у тужилаштву да је вођа те групе, недавно ухапшени Ранко Радуловић, на састанку на тајној локацији у близини Златибора узео пет милиона евра од припадника „шкаљарског клана“ за неколико ликвидација, пренели су црногорски медији.

На том састанку наводно је добио прецизне информације о ликвидацијама, поделио задатке припадницима криминалне групе и обећао им новац.

(ВИДЕО) РОНАЛДО ЈЕ ЗБОГ ОВОГА ИСКЉУЧЕН! Погледајте шта је Португалац урадио

– Јонски је рекао да је криминална група направљена како би ликвидирали све оне који им се нађу на путу. Тако су, како је рекао, на списак за одстрел доспели високи полицијски функционери, службеници Агенције за националну безбедност, али и главни специјални тужилац Миливоје Катнић. Јонски је навео да је Радуловић за ликвидације људи са списка, наводно њих 12, узео пет милиона евра – пренели су црногорски медији.

Јонски је признао и да је његов задатак, који му је наводно дао Радуловић, био да прати специјалног тужиоца. Како је открио, посматрао је његову кућу у близини Даниловграда са оближњег брда. На тај начин прикупљао је информације о Катнићевим навикама и кретању, па је тачно знао када излази из куће, када се враћа и у које време обавља послове у дворишту.

ФАТАЛНА ФРИЗЕРКА ИЗ СВИЛАЈНЦА ЈЕ МОНСТРУМ! Мужа варала, једног швалера тукла, другог БРУТАЛНО УБИЛА!? Цео град знао шта се дешава

– Открио је и да је за Катнићеву ликвидацију било предвиђено пола милиона евра и да су осим њега за праћење била задужена још двојица припадника групе. Испричао је и да је група спремала ликвидације полицијских функционера Душка Голубовића, Зорана Лазовића и Душка Копривице, као и чланова њихових породица. По његовим тврдњама, главе Голубовића и Лазовића биле су уцењене на по пола милиона евра. Као разлог за припремање атентата на полицијске функционере навео је њихову сарадњу са „кавачким кланом“, који је у сукобу са „шкаљарцима“ – навели су извори и додали да је сведок прецизирао да је за планирано убиство двојице припадника Агенције за националну безбедност било плаћено по 500.000 евра, главе једног од руководилаца у Управи полиције и његовог сина биле су уцењене на 350.000 евра, а за планиране ликвидације једног руководиоца никшићког Центра безбедности и инспектора за дрогу исплаћено је по 200.000 евра.

Нови Београд: ГЕЈ ПАР узимао ДРОГУ ЗА СИЛОВАЊЕ, давили се и гребали, интервенисала полиција!

Заштићени сведок наводно је потврдио да су вође клана биле Радуловић, Ероген Брајовић и рођени брат недавно ухапшеног вође „шкаљараца“ Јована Вукотића, Игор.

Бројке
15 осумњичених обухваћено је истрагом против ове криминалне групе
12 особа наводно је било на списку за ликвидацију „никшићана“
5 милиона евра плаћене су главе особа за убиства

ЈЕЗИВА СМРТ У ЛЕШТАНИМА Мушкарац послао жени чудне поруке, па се разнео бомбом у аутомобилу

Тајни идентитет
Сведок-сарадник добио кодно име
Црногорски државни органи покушали су да заштите идентитет првог сведока-сарадника који је одлучио да проговори и разоткрије криминалне радње сукобљених црногорских кланова и реши бројне ликвидације тако што су му дали кодно име Јадранко Јонски. Његов прави идентитет чува се у тајности. Међутим, познато је да је он био ухапшен заједно с припадницима „никшићке групе“ и да је према сопственом признању учествовао у најтежим кривичним делима.

(ВИДЕО) СЛУЧАЈ НАСИЉА НАД СЕДМАКОМ ИЗ ЗЕМУНА! Директорка шокантном изјавом дигла Србију на ноге, а онда се уживо укључила и Алексина мајка!

Убиство фудбалера
Кобно дружење с „кавчанима“
Заштићени сведок открио је и да је један од вођа „никшићке групе“ који је недавно ухапшен у Албанији Ероген Брајовић њему платио да убије Вјекослава Ламбулића, и то због крвне освете. За то је, како је рекао, награђен са 50 килограма сканка и новим џипом „ренџ ровер“. Јонски је, како су пренели црногорски медији, у Вишем суду испричао да је фудбалер из Котора Горан Ленц убијен само јер се дружио с „кавчанима“.

(ВИДЕО) МЛАДЕН (32) И АЛЕКСАНДАР (31) ПОГИНУЛИ У СТРАВИЧНОЈ НЕСРЕЋИ У АМЕРИЦИ! Камионџија изгубио контролу па ударио у други камион и ЗАПАЛИО СЕ!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ЈОШ ЈЕДНА НЕСРЕЋА НА ГРАДИЛИШТУ У БЕОГРАДУ: Радник пао у окно лифта!

(ВИДЕО) МЕТЕ САМЕ ПАДАЈУ! Погледајте како Владимир Путин пуца из новог руског снајпера!

КРВАВИ ОБРТ У СЈЕНИЦИ! Маја и ћерка нису у исто време пререзале вене! Једна од њих је ЖИВЕЛА ТРИ ДАНА ДУЖЕ!

ВЕЉКО РАЖНАТОВИЋ ПОСТАО ГЛУМАЦ! Цецин син снимио филм

ДРАМА СРПКИЊЕ ЉИЉАНЕ У БЕЛГИЈИ! СА ДЕТЕТОМ ПРЕЖИВЕЛА ПРАВУ ТОРТУРУ НА ПУТУ ЗА ХОЛАНДИЈУ: Са бебом од 9 месеци стрпали је у центар за мигранте?! ЧЕКА ДЕПОРТАЦИЈУ, а разлог…

ИСКОРИСТИТЕ ДАН! Данас топло и сунчано, али већ од викенда ПОТПУНИ ПРЕОКРЕТ!

kurir.rs

Оставите коментар