Извор: РТС
Uncategorized

Свечано обележен завршетак снимања „Немањића“

Последња клапа историјско-драмско игране серије „Немањићи – Рађање краљевине“ свечано је обележена. Била је то прилика да РТС представи важност пројекта који ће темељне вредности, тада створене, представити данашњим генерацијама.

Бројна глумачка, продукциона и екипа сарадника не крије задовољство што чине део јединственог историјског пројекта.

„Мислим да је серија о Немањићима догађај сам по себи. Коначно после деценија се неко сетио да направи серију на тако значајну тему“, сматра глумац Предраг Бјелац.

Глумица Дубравка Мијатовић са нестрпљењем чека да види како ће серија изгледати, јер, како каже, има све услове да буде добра.

Извор: РТС

Први човек наше куће Драган Бујошевић и редитељ Марко Маринковић захвалили су се свима који су помогли снимање серије Немањићи – Рађање краљевине.

„Огромна екипа је радила врло предано, врло одговорно са много љубави и енергије и ми смо им на томе бескрајно захвални. Захваљујем се и свим оним људима који су нам помогли на хиљаду начина, који су нам уступали локације на којима смо снимали“, истакао је генерални директор РТС-а Драган Бујошевић.

Према речима редитеља Марка Маринковића, резултат је један велики колаж мелодрамских тренутака. „Имамо најбитније историјске тренутке нашег народа, а, опет, испричане савременим језиком“, нагласио је Маринковић.

Серија Немањићи – Рађање краљевине језиком бројки: 100 дана снимања, 222 глумаца, 2.700 статиста и 230 локација све то стаће у 12 епизода. Прва ће, на програму РТС-а, премијерно бити приказана крајем године.

Извор: РТС

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Град уништио воћњаке, општине утврђују штету

Пловили Неретвом са натписом „За дом спремни“

Данас је годишњица злочина у Гораждевцу

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
20°
31°
Wed
30°
Thu
25°
Fri
24°
Sat

Истакнуто