Застава НДХ (Фото: Њушкало.хр)
Регион

СВЕ СЕ ЧУВА У БЕОГРАДУ: Загреб жели документацију о НДХ, како би сакрили истину о зверствима!

Загреб жели да од Београда извуче документацију о "Независној Држави Хрватској", са намером да тако "зароби истину".

У тој архиви се налазе кључна документа о усташким логорима и злочинима који су чинили припадници њихових формација, дипломатска активност тадашњег Загреба, функционисање полиције, домобрана, државних институција и локалних самоуправа, више од 200 филмова који су снимљени у НДХ…, пишу данашње „Вечерње новости“.

(ВИДЕО) ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ ЗАПОЧИЊУ ТРИ ЗЕМЉЕ: Нису ни Русија, ни САД

„Сва та документа су похрањена у Београду у архивама Југославије и Србије. Део се налази и у Војном архиву и Министарству спољних послова, филмови су у Југословенској кинотеци, а мањи број докумената је и у Архиву Војводине у Новом Саду“, прецизира лист и напомиње:

АЛАРМАНТНО: Ово пиће изазива СРЧАНИ УДАР

„Хрватска већ дуже време, преко Комисије за сукцесију, покушава да дође до овог историјског блага, оригиналне документације која доказује и додатно осветљава злочине НДХ. Намера Загреба је јасна – ставити шапу на ова документа и тако „заробити истину““.

ОД АПРИЛА СТРОЖЕ КАЗНЕ: За дете у крилу 30 дана робије! ОВО СУ СВЕ ИЗМЕНЕ!

Како се истиче, Србија томе успешно одолева са јасним образложењем: фондови се не могу ни цепати, ни делити, и у томе је подржава и међународни супервизор који помаже у раду Комисије.

(ВИДЕО) Херој српског неба изговорио је једну реченицу и полетео последњи пут: Командант Живота Ђурић је прва жртва НАТО-а 1999.

Кад је реч о филмовима из периода НДХ, они су похрањени у Југословенској кинотеци – то су филмски журнали у трајању од 15 до 20 минута, као и играни филмови, а има их укупно 200.

УЗБУНА НА ЈУГУ РУСИЈЕ, НЕШТО СЕ ГАДНО СПРЕМА: Мистериозни хеликоптери без ознака ПРЕВОЗЕ ТЕРОРИСТЕ за Авганистан!

„Ми те филмове нећемо вратити, јер су они застићено културно добро важно за Србе и Србију. Уосталом, зашто би филмови о Јасеновцу били више хрватски него српски“, поручују из Београда.

Лист пише да је документација, за којом Загреб толико вапи, од непроцењиве вредности – толике да су „папири“ из Београда коришћени као аргументација при сусретима Мешовите црквене комисије за расветљавање историјске улоге кардинала Алојзија Степинца у геноциду над Србима и Ромима, као и Холокаусту.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

МИТРОПОЛИТ АМФИЛОХИЈЕ: Тај сатански дух бомбардује Србију и свети град Кијев, НАТО је стид црногорске власти

ЛАЗАНСКИ: Запад тражи да осудимо Путина без иједног доказа!

Има ли померање казаљки и добрих страна

Извор: Танјуг

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
13°
23°
Mon
26°
Tue
25°
Wed
21°
Thu