pixabay.com
Политика Србија

СВАШТА! НАТО СЕ НУДИ ДА НАС БРАНИ ОД РУСА! Србија не сме да попусти – мора остати неутрална и ПРИЈАТЕЉ МОСКВЕ!

Република Српска и Србија, без обзира на различит међународни положај, морају имати усклађен приступ реалности НАТО-а на Балкану и уопште, изјавио је академик Дарко Танасковић на скупу у Београду "Зашто Српска неће у НАТО".

(ФОТО) МИСТЕРИОЗНА ЛЕПОТИЦА ЈЕ ЈЕДИНА СЛОБИНА УНУКА? Појавила се на комеморацији Мире Марковић, и сви су је гледали знатижељно! Да ли је она ћерка Марка Милошевића и Рускиње Валерије?

Има више привидно прагматичних разлога које поборници чланства БиХ и Србије у Атлантском савезу наводе као аргументе у прилог својих ставова, наводи Танасковић.

– Међу тим аргументима готово обавезно се наводи онај геостратегијски, о окружености државама НАТО, затим војно-безбедносни, тј. предност гарантовања сигурности, као и моменат убрзавања евроинтеграција. Ове аргументе не треба потценити и олако отписати, јер се заснивају на одређеном сагледавању стварности, а нису само део политичког маркетинга – каже Танасковић.

(ЕКСКЛУЗИВНЕ ФОТОГРАФИЈЕ) КОМЕМОРАЦИЈА МИРИ МАРКОВИЋ У МОСКВИ, ЕВО КО СЕ ОД ЊЕ ОПРОСТИО

Ипак, према његовом уверењу више је разлога да се РС и Србија не прикључе НАТО и да доследно воде политику војне неутралности, уз одржавање коректних и понекад партнерских односа са Алијансом до могуће мере.

Према Танасковићевим речима, први на списку аргумената против прикључења НАТО је, како каже, морална и колективно-психолошка димензија: отпор условљен трауматичним искуством изазваним агресијом НАТО на СРЈ 1999.

СКАНДАЛ У АПАТИНУ: Кајл Скот српској деци показује мапу Србије без Косова и Метохије!

Снагу и релевантност овог аргумента спремни су, каже Танасковић, да прихвате чак и на Западу – не би се требало одрећи овог нежељеног, али неоспорног моралног капитала, а уједно и дати легитимацију злочину који је 19 држава НАТО починило пре 20 година. Војно-безбедносни аргумент обезбеђивања сигурности у трусном окружењу, када је о Србима реч, такође није до краја уверљив, мада јесте веома привлачан.

(ЕКСКЛУЗИВНЕ ФОТОГРАФИЈЕ) МАРКО МИЛОШЕВИЋ ПРВИ ПУТ У ЈАВНОСТИ ПОСЛЕ 13 ГОДИНА! Дошао на комеморацију Мири Марковић, ПОТПУНО НЕПРЕПОЗНАТЉИВ!

– Наиме, једино потенцијално угрожавање безбедности чланица НАТО које оне узимају у обзир јесте оно које наводно долази или би могло да долази из Русије. Русофобија је била и остала најважнији мотив за улазак под НАТО кишобран бивших источноевропских и балканских држава. А Србима не само да не прети никаква опасност од стране Русије, већ је, сасвим супротно, она најважнији српски савезник на међународном плану, укључујући и контекст безбедносних претњи и ризика. Каква логика може водити Србе да се определе против свог главног савезника, прилазећи онима у чије добре намере и пријатељство имају много разлога да сумњају – пита се Танасковић.

(ФОТО) ЖЕНЕ У ЦРНОМ ОКУПИРАЛЕ БЕОГРАД: Заветница им брутално одговорила

Што се „безбедносне идиле“ унутар НАТО-а тиче, уопште није сигурно да би она била успостављена за Србе унутар регионалних координата, осим уколико би се спремно и трајно одрекли својих виталних државно-националних интереса, додаје он.

Да ли се, рецимо, Грчка дефинитивно престала осећати угроженом од Турске зато што су обе државе-чланице истог савеза? Закључио је Танасковић своје предавање овим питањем.

Тукао ме је и силовао док не би прокрварио: Почело суђење трансвеститу за убиство студента у Земуну

Збор радикала у Хртковцима: Шешељ заказао Отаџбински конгрес за 4. мај

Нови детаљи у случају блудног професора гитаре: Дописивање почињао договарањем за часове, па прелазио на КОНКРЕТАН садржај

(ВИДЕО) ШОКАНТАН СНИМАК! НАВИЈАЧА ЗВЕЗДЕ УМАЛО ЛИНЧОВАЛИ У ПОДГОРИЦИ: Док га два полицајца држе, трећи га песничи у главу!

Представили се као полицајци, па опељешили човека: Ево колико су му пара узели и шта су га терали да ради!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

НАЈСКУПЉИ РОШТИЉ У ИСТОРИЈИ! Хтели су само нешто да презалогаје, а сада морају да плате казну од 13,5 милиона евра!

(ВИДЕО) ВУЧИЋ СА СРБИМА КОЈИ СУ ПЕШКЕ СА КиМ ДОШЛИ НА МИТИНГ: Хвала вам што волите Србију и КиМ у Србији!

ДАЧИЋ У ЈУТАРЊЕМ ОТКРИО КАКВА МУ ЈЕ ШОК ПОРУКА СТИГЛА НА ТЕЛЕФОН: Један новинар ме питао да ли сам због ОВОГА ишао у Уругвај?! То су опасне приче

ОБРТ! МАЈКА КОЈА ЈЕ ОСТАВИЛА БЕБУ У ТАКСИЈУ У ВРЊАЧКОЈ БАЊИ СЕ ПРЕДОМИСЛИЛА! Дошла по девојчицу и одвела је у Швајцарску

(ВИДЕО) МИЛО РЕЖИРАО ЛИНЧ У ПОДГОРИЦИ?! Играче Звезде напали Ђукановићеви ЉУДИ ОД ПОВЕРЕЊА!

Малта забранила прелет руских авиона до Венецуеле

ДАЧИЋ ОТКРИО ДЕТАЉЕ О СУТРАШЊЕМ СКУПУ У БЕОГРАДУ: Певају Аца Лукас, Рибља Чорба, Оливер Мандић… БИЋЕ НАС 15 ПУТА ВИШЕ ОД ОПОЗИЦИЈЕ

Спутњик

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
20°
31°
Wed
30°
Thu
25°
Fri
24°
Sat