Public
Друштво Србија

СВАКОГ ДАНА ПРИЈАВИ СЕ НЕСТАНАК ТРОЈЕ ДЕЦЕ! Полицију преплавили позиви успаничених родитеља, УГЛАВНОМ РЕЧ ЈЕ О ЛАЖНОЈ УЗБУНИ!

Полицији се сваког дана у просеку пријаве чак три нестанка деце, али се у највећем броју случајева утврди да се ради о лажној узбуни, упозоравају у Министарству унутрашњих послова (МУП)

(ВИДЕО) АПЕЛ ГРАЂАНИМА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ! Потврђују се писања портала ,,Говори Србија“

Иза велике већине ових пријава стоје неслане тинејџерске шале или се ради о томе да су деца накратко побегла од куће због свађе са родитељима и лоше оцене у школи.

У последњих пар месеци полицији се све чешће јављају родитељи чије је дете наводно било сведок отмице свог другара или другарице, али се касније утврди да је пријава била лажна.

У МУП-у објашњавају да децу најчешће нађу веома брзо, а разлози „нестанка“ јесу љубавни проблеми и честе свађе са родитељима.

(ФОТО, ВИДЕО): ВЕЛИЧАНСТВЕН завршни скуп СНСД-а, ВИШЕ ДЕСЕТИНА ХИЉАДА ЉУДИ на Тргу Републике у Бањалуци

– У Србији се свакодневно пријављује велики број нестанака деце, али ми углавном врло брзо и лако откријемо где се она налазе. То су углавном деца која беже од куће због лоших оцена, љубави и свађа са родитељима. Полиција реагује одмах чим се пријави нестанак и највећи број малишана буде пронађен у наредних неколико дана или чак неколико сати. Такође, јако често се пријављује нестанак деце из социјалних установа, они беже и по пет пута дневно – кажу у МУП-у.

Они додају да малишани све чешће у шали и игри, ни не слутећи какву ће панику дићи, пријављују измишљене отмице својих другара.

Додик: Уверен сам у велику победу

– Све је већи број малишана који измишљају отмице! Они се шале и играју, користе своју бујну машту и тврде да су им другари отети, а заправо нису. Родитељи морају да причају са својом децом и објасне им да те ствари нису за играње, да то не смеју да раде јер на тај начин стварају панику у друштву – упозоравају у МУП-у.


Хорор у Жаркову и Новом Саду
Полиција утврђује да ли су истините последње две пријаве покушаја отмице у Жаркову и Новом Саду. Оба случаја пријавили су родитељи, на основу прича деце. У Жаркову је пријављен покушај отмице девојчице (11) која је родитељима рекла да је испред ОШ „Љуба Ненадовић“ ћелави мушкарац покушао да је увуче у „ауди“ са затамљеним стаклима. У Новом Саду је ученица (12) рекла родитељима да је покушао да је отме човек у црвеном комбију који ју је појурио са спуштеним панталонама?!


Дечји психолог Бранка Тишма објашњава да деца чују свашта на улици, па од страха преувеличавају ствари, што доводи до оваквих ситуација.

САХРАНА МАЛОГ ДУКИЈА: Испраћају малишана на вечни починак, испред куће мук, на венцу ПОТРЕСНА ПОРУКА!

– Често се дешавају и неки релативно безазлени контакти старијих са децом. Примера ради, девојчицама се на улици нуди да се учлане у модне агенције. То у најмлађима буди страх, па онда они то преувеличавају и препричавају даље. Повећан је и страх родитеља, па прво реагују и зову полицију, а тек онда проверавају да ли је истина. Савет родитељима је да буду јако стрпљиви са својим малишаном и да прво провере да ли се отмица заиста десила, па тек онда алармирају надлежне органе – каже Тишма.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Докази о постојању месеца изван нашег соларног система

ВЕЛИКИ ПОЖАР КОД ПОЖАРЕВЦА: Гори ниско растиње и стрњика

ОПАСНО! Стиже нам АФРИЧКА КУГА, за ову заразу не постоје лек и вакцина!

ХОРОР! Море избацује на обалу тела која је НЕМОГУЋЕ РАСПОЗНАТИ због бројних оштећења!

Украјински војници учествују у вежбама НАТО-а

(ВИДЕО) Дипломате из 22 земље ПЕДАЛАЛЕ од Беча до Братиславе, а повод је одличан!

НЕВЕРОВАТНО! Опасан инцидент у путничком авиону, одмах подигнути борбени ловци коју су приморали пилота на слетање!

Извор: Informer

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
23°
25°
Sun
25°
Mon
27°
Tue
26°
Wed