Друштво Србија

СУТРА СЛАВИМО ПРЕОБРАЖЕЊЕ: Многи не знају једну битну ствар и скривену поруку овог празника!

Сутра се прославља тренутак када се први пут Христова божанска природа учинила видљивом. Веома важно је постити на Преображење

ВЕЛИКА АНКЕТА о статусу Косова и Метохије

Преображење Господње се слави као један од најважнијих црквених празника. На овај дан се прославља тренутак када се први пут Христова божанска природа учинила видљивом.

У цркви се освећује грожђе и дели народу у знак захвалности Богу на плодовима за исхрану.

(ФОТО) ОТАЦ И ЋЕРКА СТРАДАЛИ У СУДАРУ АУТОМОБИЛА И ШЛЕПЕРА: Закуцали се у камион код Житорађе! Девојчица ишла да купи хаљину, па погинула!

Овај празник је посвећен сећању на догађај Христовог преображења на гори Тавор када он најављује своје потоње страдање и славу.

Није тешко схватити сврху Преображења.

Ближио се дан Христове муке и он је рекао: „Сви ћете се поколебати“.

СТРАВИЧНЕ НАЈАВЕ Србију ће у наредних пет година да униште суше али и поплаве, а онда нас чека прави пакао!

Иако им је неколико пута говорио о муци коју ће морати да поднесу, ипак је нејасно и површно у њих улазила спознаја да „Син човечји мора много трпети, да ће бити убијен и да ће ускрснути после три дана“.

Требало је и сам Бог да се јави како би учврстио веру ученика у Христово Божанство. Небо се отворило и зачуо се глас: „Ово је Син мој, Изабраник. Њега слушајте“. Због овога, празник је у православљу познат и као летње Богојављење.

ХОРОР КОД ТРГОВИШТА! Дечака и девојчицу изједао рој стршљена!

Три ученика били су сведоци каснијег Христовог понижења и мучења. Нису изгубили веру, иако је изгледало да је Бог напустио Христа.

Ипак, Петар га се у страху одрекао, али је након тога горко заплакао, јер је знао кога се одрекао. Схватили су да тако мора да буде. Сетили су се његових речи: „Кад будем подигнут са земље, све ћу људе к себи привући“.

(ФОТО) ТРАГИЧНА СМРТ СИЛВАНЕ АРМЕНУЛИЋ ОСТАВИЛА ЈЕ БРОЈНЕ МИСТЕРИЈЕ: Када је певачица умрла њена ћерка имала је 12 година, а овако данас изгледа!

На иконама Преображења, које се налазе на сваком иконостасу православних храмова, слика се Господ Исус Христос на Гори окружен светлошћу, са Илијом, Мојсијем и тројицом апостола који уплашени леже на земљи.

ИСПОВЕСТ МАЈКЕ ЛАЖНО ОПТУЖЕНЕ САРЕ: Ви сте Срби, нема шта да радите код нас, МАРШ ОДАВДЕ! Не дај Боже ниједној мајци да доживи ово!

У народу постоји веровање да се о овом празнику целокупна природа преображава. Како се верује, у отвореним водама, рекама и мору, не треба се више купати. Неке породице данас славе крсну славу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) ПЕНТАГОН У ПАНИЦИ: Кина спрема ОРУЖЈЕ за напад, ми смо мета! ПЕКИНГ ОДГОВАРА: То је апсурдно!

НИКАД ГОРИ ДАН НА ГРАНИЧНИМ ПРЕЛАЗИМА: Како бисте избегли овај вишесатни ХОРОР, идите ОВИМ правцима!

РАДИКАЛИ: Укључити Русију у преговоре о Косову и Метохији

(ФОТО) ДРАМА НА САВИ БЛИЗУ БЛОКА 70! ЕКСПЛОДИРАО ГЛИСЕР: Људи скакали у реку! Спасли се у последњем тренутку

alo.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
20°
29°
Fri
30°
Sat
26°
Sun
27°
Mon