Printscreen/Telegraf
Друштво Србија

Супер-деца до школе пешаче кроз шуму, прелазе отворену пругу, иду чамцем прdеко језера, промене 2 аутобуса и никада не касне на час

Његов друг Филип Дерикоњић каже да страхују и од преласка пруге, али и док пешаче по магистрали нарочито када је магла јер тротоара нема па иду по коловозу.

ЖЕСТОКО СЕ ЗАКУВАЛО КОД РАДИКАЛА: Претучену шешељевку избацили из странке?

Петоро основаца из села Мажићи које се налази на граници општина Пријепоље и Прибој свакодневно као у акционим филмовима пешаче кроз шуму, прелазе отворену пругу, чамцем форсирају Потпећко језеро, два пута преседају у ђачке аутобусе и упркос свему никада не касне у школу.

Они у шали кажу да ће уз диплому о завршеном основном школовању добити и потврду о успешно савладаној обуци за специјалце која почиње свако јутро њиховим одласком у школу.

– Кад отопли није толико страшно, али зими кад заледи језеро, родитељи морају да секу лед да би чамац могао да пређе преко језера и много се плашимо – прича Саша Дерикоњић ученик шестог разреда.

ОГЛАСИО СЕ СТУДЕНТ О КОМЕ БРУЈИ СРБИЈА! Био сам роб доктора из Шведске! ЕВО КАКО ЈЕ ОБЈАСНИО ФОТКЕ ИЗ МОНТЕ КАРЛА, ИТАЛИЈЕ И ШПАНИЈЕ!

Његов друг Филип Дерикоњић каже да страхују и од преласка пруге, али и док пешаче по магистрали нарочито када је магла јер тротоара нема па иду по коловозу. У школи имају само речи хвале за ову децу која никада нису злоупотребила ову ситуацију а на наставу не дођу само када су болесни.

Деца су пример и понос наше школе, немају неоправданих изостанака, имају примерно владање и добри су ђаци – са поносом истиче њихов наставник Александар Дујовић.

Вишегодишње обраћање родитеља пријепољској и прибојској општини за резултат је до сада имало само одговор у Прибоју где су им обезбедили бесплатан превоз до Друглића.

– Обраћали смо се и општини Пријепоље у више наврата, али од њих нисмо добили чак ни одговор – каже Станоје Дерикоњић, отац двојице малишана који свакодневно путују до школе у Прибојској бањи.

ЦРНА МАГИЈА МИ УНИШТИЛА ПОРОДИЦУ! Лалатовић: Брат је лежао у мртвачници прекривен чаршавом, а сад је жив захваљујући баби која нам је указала да су бачене чини!

Он истиче да им је општина Прибој омогућила да се деца бесплатно возе од школе до села Друглићи на десној обали језера где након изласка из ђачког аутобуса иду 500 метара по магистралном путу Бистрица – Сарајево, па се спуштају 200 метара до језера, при чему прелазе отворену пругу Београд – Бар и онда их родитељи возе чамцима на другу страну, па одатле пешаче до кућа око километар.

Према речима Дерикоњића свакодневно путешествије ових малишана би се значајно скратило ако би општина Пријепоље пристала да инвестира и уради асфалт у дужини од око 500 метра на својој територији, онда би и општина Прибој према обећању асфалтирала неких око 500 метара од Препрана и Манастира Ораховица у Мажићима до границе са пријепољском општином.

(ФОТО) Извадила је себи очи голим рукама под утицајем дроге „јер јој то тражио Бог“: Сада је слепа, али каже да јој је живот лепши

– На тај начин би минибус који вози из Мажића децу у школу могао да се спусти до кућа по њих, и да их превезе преко бране ХЕ Потпећ до школе, што би значило да не би морали да прелазе језеро и преседају у други аутобус – тврди отац храбрих малишана.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ВИДЕО: Пожар у Дубљу, у кући био осмогодишњи дечак

Руски Гугл осваја Нови Сад

Русија уложила протест Британији због оптужби о тровању Скрипаља

ОВАКО НАС БАНКЕ ДЕРУ! Ни чекови више НИСУ БЕСПЛАТНИ, на њима нам отимају ОЗБИЉНЕ ПАРЕ!

Прва реакције из Русије на именовање Помпеа: Само да не полуди

(ВИДЕО) Трамп открио зашто је сменио Тилерсона

Извор: Телеграф

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
20°
22°
Mon
25°
Tue
24°
Wed
19°
Thu