Занимљивости

СУНЦЕ МЕЊА ОБЛИК, А НИКО НЕ ЗНА ЗАШТО: Научнике мучи велика мистерија, а ево како то све утиче на климу на Земљи

Сунце је прилично просечна звезда у односу на све што знамо о другим звездама.

Ипак, ради се о изузетно узбудљивом нуклеарном реактору који ствара псеудоторнада и соларне бакље и шаље млазове плазме далеко у ноћ.

ДРАМА НА АДИ ЦИГАНЛИЈИ: Радник је копао и пронашао нешто сумњиво! Одмах наређена ХИТНА ЕВАКУАЦИЈА!

Нова студија додаје још једну фасцинантну чињеницу. Сунце се, наиме, шири и скупља сваких 11 година за 1 до 2 километра. Могло би се рећи да дише, додуше јако споро.

Ради се о врло слабим померањима јер ти додатни километри мењају распон Сунца за највише 0.00029 одсто. Имајући то на уму, делује немогуће да су екипе с Технолошког института њу Џерси и Унивезитета Азурне обале уопште успели да примете те промене.

ЈЕЗИВА ИСПОВЕСТ АЛЕКСАНДРЕ СУБОТИЋ: Чабаркапа ме скинуо голу, пљувао, шамарао и гребао јер сам рекла да ћу све открити!

Научници су се концентрисали на млазове плазме који се избацују па се поново враћају на површину Сунца. Показало се да фреквенције ових таласа нису толико различите од звучних таласа које ствара музички инструмент. Рецимо да имате саксофон. Одсвирате ноту, звук се чује, и све је ок. Међутим, ако се цеви у саксофону изненада прошире, висина тона ће пасти. Ако се сузе, тон ће бити виши.

НЕЗАПАМЋЕНИ УЖАС У КРАГУЈЕВЦУ: Група младића и тинејџерка подводили девојчицу (15) старијим мушкарцима, силовали је и уцењивали секс снимком!

У том смислу Сунце је попут некаквог великог саксофона. Фреквенције таласа се мењају у зависности од ширине сунца, а то се може доста прецизно измерити.

Ипак, није лако. Била је потребна 21 година посматрања преко два одвојена НАСА-ина свемирска телескопа како би се дошло до овог открића.

ОРБАНОВ ПЛАН ЗА СРБИЈУ: Мађарски премијер открио свој програм – ШЕСТ ЗЕМАЉА ПРАВИ НОВУ УНИЈУ

Само „дисање“ Сунца повезано је са соларним циклусима. Сваких 11 година Сунце из немирног соларног максимума иде до мирнијег соларног минимума.

(ВИДЕО) КАТАКЛИЗМА У КРАЉЕВУ, БУЈИЦЕ ТЕКУ УЛИЦАМА: Стравично летње невреме, уништени мостови, њиве, куће…

На свом максимуму сунчеве пеге, тамне мрље интензивне магнетне активности, појављују се чешће и окупљају изнад и испод екватора. Већи број сунчевих пега повећава могућност појављивања сунчевих олуја, чије последице могу варирати од појачане поларне светлости на небу до кварова електричне инфраструктуре. Током соларног минимума пак, сунчеве пеге постају ређе.

Ова активност је последица магнетне активности која се одвија дубоко испод површине, на дубинама од више милиона метара. Сунце се мало рашири током соларног минимума, а скупи током максимума. Иако су научници изјавили како тренутно “нема теорије” која би повезивала промену величине Сунца и унутрашње магнетске процесе Сунца, сугеришу како је то повезано с променом оријентације магнетских поља која се догађају током циклуса.

АДВОКАТА ОГЊАНОВИЋА ЛИКВИДИРАО ПЛАЋЕНИ УБИЦА: Пригушивач, праћење, камуфлажа, камере… Све је било испланирано ДО ДЕТАЉА!

У случају да сте се питали, ове малене промене сунчевих димензија не делују на климу на Земљу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Прва реакција Србије на намере Лондона

ВУЛИН: Свет постаје све опаснији, наоружавамо се јер ОПРЕМЉЕНА ВОЈСКА ГАРАНТУЈЕ МИР

СВАЂАО СЕ СА БРАТОМ, ПА ГА НАПАО НОЖЕМ И ТЕШКО ПОВРЕДИО! Хаос у породичној кући у Сенти

КАЗНЕ ОД МИЛИОН ДИНАРА ЗА ОНЕ КОЈИ НЕ ПОШТУЈУ ЋИРИЛИЦУ! Кренуће нове мере владе!

Југовић: Обрадовић није имао подршку већине чланова ГО за сарадњу са Ђиласом

Трстеничанин платио рачуне свим комшијама у згради: „Само сам хтео да их обрадујем, не виђамо се често“

Нова реалност за САД: Хоће ли Трамп послушати Кисинџера

ЛОНДОН НАМ ОПЕТ ЗАБИО НОЖ У ЛЕЂА! Британија не допушта расправу о Косову у СБ, НЕ ИНТЕРЕСУЈЕ ИХ СРПСКИ СТАВ!

Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
7°
12°
Wed
10°
Thu
8°
Fri
1°
Sat