youtube.com
Србија Хроника

Судњи дан за Шарића: Ако се ово догоди, нарко бос излази из затвора!

Адвокати Дарка Шарића, осуђеног нарко-боса, поднели су Апелационом суду жалбе, где траже укидање притвора Шарићу до правоснажности пресуде, те ће већ почетком наредне недеље бити познато хоће ли се Пљевљак после пет година наћи на слободи, сазнаје "Блиц".

Херојски потез Екваторијалне Гвинеје: Заказали седницу СБ УН о Косову и Метохији!

Хоће ли се нарко-бос из Пљеваља после пет година наћи на слободи док чека правоснажност пресуде којом је осуђен на 15 година робије, питање је које се поставља од 10. децембра, када су браниоци Шарића уложили жалбу на одлуку о продужењу притвора.

СКАНДАЛ ПРЕД СЕДИШТЕМ РЕМА: Бошко Обрадовић НАПАО Оливеру Зекић!

Разматрање жалбе окончало се у последњој недељи 2018. године, одлуком Апелационог суда, који је поништио решење Вишег суда. Пљевљак се тада накратко нашао у својеврсном правном међупростору – ни у притвору ни ван њега. Како је образложено у одлуци о поништењу притвора, притвор је поништен јер нису јасно наведени разлози због којих је притвор нужна мера, односно Виши суд није одговорио на питање зашто се притвор у затвору не може заменити неком блажом мером (попут наногице).

У САРАЈЕВУ БЕСНИ ЗБОГ ВУЧИЋА И ПУТИНА!

Такво питање је оправдано: судови све чешће зазиру од аутоматских продужења притвора због одштета коју окривљени траже након окончања поступка, а посебно су склони да затворске притворе замене наногицама или другим мерама (попут забране комуницирања са сведоцима и слично).

МОГУЋЕ ЈЕ: Откривено како можете да позовете Путина телефоном

Нудио милионско јемство
Последњи пут када је питање укидања притвора Шарићу разматрано, Пљевљак је био спреман да за јемство понуди вишемилионску суму. То су у разговору за „Блиц“ потврдили и његови адвокати. На питање одакле њиховом клијенту толики новац, рекао је тада за „Блиц“ адвокат Радослав Баћевић:

„Има он имовину која није одузета. Уосталом, ту је и родбина, пријатељи који би му могли помоћи“.

Ледара се данас враћа у Србију: Опет улазимо у минус, смењиваће се снег и киша!

Тужилаштво за организовани криминал успротивило се било којој блажој мери од притвора, јер би то подразумевало да се Шарић и остали надаље бране са слободе. Зато је веће Вишег суда, у дану када смо дочекивали 2019. године, поново донело решење којим је Шарићу и осталима продужило притвор.

Међутим, како сазнаје „Блиц“, одбрана Дарка Шарића ове недеље уложила је нову жалбу Апелационом суду, који би требало да пресече и дефинитивно продужи, укине или за наногицу замени притвор Шарићу.

(ФОТО) Србин нашао медаљу којом су Американци још 1997. спремали Вартоломеја за данашње акције

С обзиром на то да се овакве врсте предмета решавају по хитном поступку, судбина Пљевљака биће позната како већ у понедељак, наглашава извор „Блица“ из правосуђа.

Иначе, ово није први пут да се ломе копља око Шарићевог притвора. У лето 2016. године, када је Апелациони суд укинуо пресуду против нарко-боса, његови адвокати Дејан Лазаревић и Радослав Баћевић тада су најављивали да ће тражити укидање притвора Шарићу или његову замену за наногицу.

МАЛЧАНСКИ БЕРБЕРИН СЕ УПЛАШИО НОВИНАРА! Вишеструки силоватељ на суђењу тражио да представници медија напусте судницу, „ЈЕР СЕ ОСЕЋА НЕПРИЈАТНО“!

Ипак, у Апелационом суду су тада за „Блиц“ објаснили да је утврђено да постоји бојазан да ће Шарић побећи ако буде пуштен да се брани са слободе. Образложење на ком се таква одлука базирала говорило је да постоји сумња да је Шарић део новца стеченог трговином кокаином сакрио, те да би му он могао бити средство помоћу којег би побегао из земље.

Данас је слава Јовандан: Ове обичаје морате да испоштујете, а ово НИКАКО не радите!

Подсећамо, Дарко Шарић је у притвору скоро пет година. Претходно је био више од четири године у бекству, а предао се надлежним органима у марту 2014. године, када је и притворен. Двапут је доношена првостепена пресуда против њега и његове групе: најпре је осуђен на 20, а потом у децембру 2018. на 15 година робије.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ФОТО) КРСТ НА ГРУДИМА И ЈУНАЧКО СРЦЕ У ВЛАДИМИРА! Путин и ове године ЗАРОНИО У ЛЕДЕНУ БОГОЈАВЉЕНСКУ ВОДУ!

ОГЛАСИО СЕ ХАГ Оптужнице против кољача из ОВК тек када се испуни 5 услова

(ВИДЕО) МИЛО, ПУКНИ ОД МУКЕ: ‘ОЈ КОСОВО КОСОВО’ ОДЈЕКУЈЕ ПОДГОРИЦОМ: Живи Српска Спарта У ИНАТ ТЕБИ И ТЕБИ СЛИЧНИМА!

Будућа потпредседница Ђиласове странке жели да сравни РТС са земљом!

Република

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
30°
31°
Thu
24°
Fri
23°
Sat
25°
Sun