Printscreen
Регион

СУЂЕЊЕ ЗА „ДРЖАВНИ УДАР“: Траже изузеће судије и председника Вишег суда

У наставку суђења оптуженима за покушај тероризма и државни удар на дан парламентарних избора прошле године, адвокати одбране затражили су изузеће судија и председника Вишег суда Бориса Савића, јер сматрају да су у овом процесу пристрасни. Оптужени Милан Кнежевић (ДФ) казао је да су суд и тужилаштво толико пристрасни да се уколико му се не дозволи да изнесе своју одбрану више неће враћати у судницу.

– Знам да ће министар правде Зоран Пажин донети одлуку, јер читава Црна Гора зна да ви аутономно не доносите одлуке. На свакој паузи зовете Пажина, а он Ђукановића. Немам намеру да учествујем у овој фарси – казао је Кнежевић у обраћању председници већа Сузани Мугоши, наводећи да је судија Драгица Вуковић у „родбинској вези са агентом провокатором који је снимао лидере ДФ по налогу тужилаштва“.

– Ја не признајем овај суд. Овде се показује мржња према Србима – рекао је Кнежевић.

Андрија Мандић, такође један од 13 оптужених, казао је да су веће и тужилаштво „уиграни тим“.

– Чак и онај Хашки трибунал надвисио је понашање овог већа, па се придружујем свему што је рекао мој бранилац – казао је Мандић.

На почетку главног претреса Мандић и Кнежевић затражили су хапшење главног специјалног тужиоца Миливоја Катнића, прекид процеса и одбацивање оптужнице, тврдећи да је СДТ желео „да подмити Славка Никића преко извесне Драгане за 100.000 евра“.

ФИКТИВНО ОРУЖЈЕ

НАКОН бројних „интервенција“, са изношењем одбране наставила је оптужена Бранка Милић.

– Оптуживати неког по принципу „особа А познаје особу Б, особа Б познаје особу Ц“ је ван сваке памети. Ово се једино још у Гватамали ради, да људи невини седе у затвору – казала је она. – Ја нисам дошла код Мила Ђукановића нити ме он занима. Импутира ми се да сам напала интегритет и суверенитет Црне Горе и да сам терориста, од стране СДТ који је признао да сарађује са УЧК. Никакво оружје немам.

Извор: Новости

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Дачић: Очекује нас озбиљан дипломатски напор

Милорад Вељовић саветник председника Србије за безбедност

Хрватски ратни ветерани траже: Прогнаници су агресори?!

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
30°
27°
Wed
30°
Thu
31°
Fri
26°
Sat