Youtube
Србија Хроника

Суђење Шарићу без новог почетка, настављено извођење доказа

Суђење Дарку Шарићу и још 17 оптужених за прање пара у Србији настављено је у Специјалном суду у Београду.

ЛАЗАНСКИ ОТКРИВА: Шта Ким Џонг Ун замера Србији

БЕОГРАД – Суђење Дарку Шарићу и још 17 оптужених за прање пара у Србији настављено је данас у Специјалном суду у Београду, уз сагласност тужилаштва, оптужених и њихових бранилаца да се због новог члана судског већа већ изведени докази и испитани сведоци не саслушавају поново, како се поступак не би одуговлачио.

Због тога су након уводних излагања и изношења одбране оптужених, раније изведени докази прочитани и доказни поступак је настављен тамо где је и застао пред претходним саставом судског већа.

Оцене хрватских медија: Колинда поражена „до колена“

У саопштењу суда се прецизира да је судско веће руководећи се пре свега интересима странака у поступку и спречавајући одуговлачење поступка, по прибављеној сагласности, извршило увид у све записнике о испитивању око 200 сведока и у све писане доказе, након чега је наставило са извођењем нових доказа.

На исти начин председник већа је поступио и 2012. и 2016. године, када је, такође, дошло до измене члана судског већа, подсећа суд.

АКО РОДБИНА НЕ ПРОГОВОРИ, ЗОРАН ЈЕ ГОТОВ: Нејасно зашто чланови најуже породице не желе да сведоче

Такође, истиче се да доказни поступак у овом предмету није отпочео изнова, како су тенденциозно пренели поједини медији.

До промене члана судског већа дошло је услед истека шестогодишњег мандата у Посебном одељењу Вишег суда ранијем члану већа, па је Годишњим распоредом његово место распоређен други судија.

Наредно суђење заказано је за 12, 13. и 14. март.

ПОЗНАТИ АДВОКАТ ИСПАЛИО 6 МЕТАКА У БИВШУ ЖЕНУ: Владанка убијена испред зграде! КАМЕРЕ СНИМИЛЕ СВЕ, ЋЕРКА ОТКРИЛА УБИЦУ

Према наводима оптужнице за прање пара, новац од продаје кокаина који је набављан у земљама Јужне Америке, преко офшор компанија, пребациван је у Србију и уплаћиван на рачуне домаћих предузећа и појединих банака.

Ова средства коришћена су за приватизацију друштвених предузећа, али и куповину некретнина и земљишта.

Новац је између осталог улаган и у новосадски „Путник“, „Митросрем“ из Сремске Митровице, „Палић“ из Суботице, бројне некретнине на Златибору.

Оптужени се међутим бране да су инвестирали у предузећа и земљишта, али да је реч о легално зарађеном новцу.

Министарство проследило Приштини документацију о убиству Ивановића

Шарићу је негирао је све оптужбе за прање пара у Србији. Он се након вишегодишњег бекства, 18. марта 2014. године предао српским властима, након чега је ухапшен и од тада се налази у притвору.

У току му је поновљено суђење за шверц кокаина из Латинске Америке у Западну Европу, пошто је првостепена пресуда којом је био осуђен на 20 година затвора, укинута.


Извор: Новости

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
11°
19°
Sun
21°
Mon
17°
Tue
22°
Wed