Foto: Stefan Jokić, Profimedia
Друштво Србија

СТРШЉЕНИ УБИЦЕ ТЕРОРИШУ СРБИЈУ! Стручњаци упозоравају: Ево шта никако не смете да радите!

Све више грађана се панчино јавља разним институцијама, па и медијима, због великог присуства стршљенова који су овог лета велика претња за становнике Србије.

ПОСЛЕ ВИШЕ ОД ДВЕ ГОДИНЕ СРУШИЛА ЗИД ЋУТАЊА Нада Топчагић проговорила о УБИСТВУ ЈЕЛЕНЕ МАРЈАНОВИЋ

Нажалост, сведоци смо да њихови убоди за само неколико минута могу да убију особу која је алергична. Страдала су два човека у Србији, један у Бањалуци… Драстично је, рецимо, у општини Блаце, у чији Дом здравља свакодневно долазе људи да се пожале на убод овог опаког инсекта. Јаку алергијску реакцију добио је и један тамошњи лекар, који је у критичном стању пребачен у прокупачку болницу.

СТРАВИЧНА ЕКСПЛОЗИЈА У ЗЕМУНУ! Подметнута бомба под аутомобил ДРЖАВЉАНКЕ ШПАНИЈЕ, она у тешком стању превезена на реанимацију!

– Појава стршљенова је уобичајена током лета. Било их је одувек, неких година их је мање, а неких више. Разлог за то је смањење броја птица. Када се број птица смањује, тада се број стршљенова и инсеката повећава. Битно је да се не паничи у њиховом присуству, јер стршљен неће убости ако особа остане мирна, али ако крене да прави нагле покрете, да млатара рукама, да покушава да се одбрани, они убадају. Мирно напусте место где су они – каже Будимир Грубић, директор ЈКП „Ветерина Београд“.

ПАКЛЕНА СУБОТА! Током дана пржење, увече нас чека ТЕШКО НЕВРЕМЕ

Када се на једном месту примети више стршљенова са леглима, грађани могу да позову комуналне службе, Завод за биоциде или приватне стручњаке који се баве уклањањем.

ШОКАНТНА ОДЛУКА: Председник Србије напушта СНС и политику – ВУЧИЋ СЕ ПОВЛАЧИ!

У случају да већ дође до убода на место убода ставите хладну облогу. Ако сте у природи, то може бити и најобичнији камен расхлађен у води, а код куће лед из замрзивача. До опасности долази када се јави анафилатички шок у случају алергије. Тада се одмах мора позвати хитна помоћ како би се спровела антишок терапија коју могу да изведу само медицински радници. Они који знају да су алергични, треба уз консултацију са лекаром, увек са собом да носе антихистаминик. Имајте на уму да алергијска реакција може да се јави и касније, након осам или десет сати од уједа.

КУМ ГОЦЕ ТРЖАН УБИЈЕН ЗБОГ 300.000 ЕВРА: Откривамо детаље истраге убиства КОЈЕ ЈЕ ПОТРЕСЛО МИРНО МЕСТО ЂУРЂЕВО!

Страдали од убода

– 10. јун преминуо је мушкарац из Бањалуке стар 42 године након убода стршљена
– 11. јул одборник из Ужица Владан Марковић (43) преминуо је од последица уједа роја стршљена
– 12. јул Станоја Илића (64) из Пољанице код Врања убо је стршљен, али су га спасли здравствени радници у амбуланти у селу Власе
– 4. август умро је мушкарац из Малог Пожаревца после пет убода стршљена
– 8. август у селу Бистрица код Нове Вароши су Будимир Живковић (52) и његов син Михајло преживели напад стотинак стршљенова док су косили

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

АСТРОНОМИ ОТКРИЛИ МИСТЕРИОЗНИ СИГНАЛ ИЗ ДУБОКОГ СВЕМИРА: Траје свега неколико милисекунди, а ево по чему се разликује од свега осталог што су досад уочили

(ВИДЕО) РУСИ СРАВНИЛИ СА ЗЕМЉОМ ЏИХАДИСТЕ ЗБОГ НАПАДА НА БАЗУ ХМЕИМИМ: Могућа и копнена операцији против ИСИС!

Алијини следбеници хоће опет да МЕЊАЈУ ИМЕ РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ!

ПОТРЕСНА ИСПОВЕСТ СИНА УБИЈЕНОГ АДВОКАТА ДРАГОСЛАВА ОГЊАНОВИЋА: Убио ми је оца, држао ме на нишану, па побегао

Извор: Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
29°
Sat
31°
Sun
31°
Mon
27°
Tue