Youtube
Политика Србија

СТРОГО ПОВЕРЉИВО! Ђилас и Мишковић ојадили ПКБ! ОТКРИВАМО НЕПОЗНАТЕ ДЕТАЉЕ ВЕЛИКЕ ТАЈКУНСКЕ ПРЕВАРЕ!

Драган Ђилас најавио да ће, када преузме власт у Београду, 'сачувати ПКБ', а као градоначелник је са Мишковићевим сарадницима задужио ПКБ за више од 40 милиона евра! Све указује да је Ђилас имао дил са Мишковићем да њему прода овај комбинат!

(ВИДЕО) ХАОС НА ПИНКУ: Милица Заветница бранила АМФИЛОХИЈА – сви ЗАНЕМЕЛИ

Бивши лидер ДС, тајкун Драган Ђилас, у првим медијским наступима као кандидат за градоначелника у више наврата је поручио да ће „сачувати Пољопривредни комбинат Београд (ПКБ)“ и да ће спречити приватизацију ове велике и за главни град веома значајне фирме.

И ту вероватно не би било ништа чудно да исти тај Ђилас са блиским сарадницима годинама није уништавао ПКБ и – основано се сумња – све чинио не би ли газди „Делте“ Мирославу Мишковићу омогућио да за мале паре преузме комбинат.

Наш истраживачки тим дошао је до документације која сасвим конкретно доказује да је Ђилас као градоначелник у јуну 2011. за генералног директора ПКБ поставио Мишковићевог блиског сарадника Рајка Мандића (град Београд је маја 2010. преузео надлежност над ПКБ, прим. ур.). Мандић је претходно пуних девет година био директор фирме „Делта Макси Србија“ и „Делта ауто“ (видите оквир), а за време његовог мандата ПКБ се за само две године задужио за више од 20 милиона евра и иза себе је оставио укупан дуг већи од 40 милиона евра!

ДЕВОЈЧИЦУ НИСАМ СИЛОВАО, ВЕЋ ГИНЕКОЛОШКИ ПРЕГЛЕДАО! Језиво правдање МОНСТРУМА ИЗ КАМЕНИЦЕ на суду!

Бројни економисти с којима смо разговарали основано сумњају да је Ђилас у договору с газдом „Делте“ Мирославом Мишковићем ангажовао Рајка Мандића како би намерно оборили вредност пољопривредног гиганта. Тако урушен ПКБ Мишковић би потом купио за цену далеко мању од тржишне вредности.

– Треба да знате да се од 2011. до 2013, док је Мандић био директор, ПКБ задужио узимањем врло неповољних кредита за чак 25,6 милиона евра и 517 милиона динара. Човек је узимао кредите по малтене лихварским каматама од 9,5 одсто! Све указује да је Мандић по инструкцијама Ђиласа и Мишковића намерно урушавао ПКБ. О томе најбоље сведоче чињенице да је крајем септембра 2013. задужење ПКБ по разноразним кредитима било чак 23.759.425 евра (видите факсимил), а укупни дугови фирме износили су астрономских 41.932.978 евра! – наводи наш саговорник и открива још један доказ о томе како је ПКБ „практично постао Мишковићев плен“.

– Пазите, баш када је Мандић водио ПКБ обављена је милионска набавка машина, конкретно трактора „фент“ за потребе ПКБ. Та набавка је ишла преко Мишковићевог „Делта аграра“, који је на послу зарадио силне милионе. Тако је град Београд директно пунио Мишковићеву касу – објашњава он.

Милица Ђурђевић запушила уста свима – ево шта је рекла о Амфилохију!

Драган Ђилас, баш као ни Мирослав Мишковић, јуче се нису оглашавали овим поводом. На другој страни, потпредседник СНС Миленко Јованов оцењује да „пример ПКБ“ јасно одсликава суштину тајкунско-лоповске коалиције.

– Прича о ПКБ тачно показује зашто су се сви поново окупили на гомили. Дакле, шеф целе параде Мирослав Мишковић окупио је Ђиласа, Шапића, Јеремића, Јанковића и остале не би ли поново пљачкали и отимали. Александар Вучић се храбро супротставио тој тајкунској банди и пресекао им могућност да отимају од народа, али они би сада да врате точак историје уназад. Зато ће београдски избори бити прилика да народ још једном покаже да су жуто-риђе лопуже ружна прошлост – подвлачи Јованов.

Марко Матић из „Антидота“ каже да то што је Ђилас на чело ПКБ поставио човека од највећег Мишковићевог поверења, и то у тренутку кад је власник „Делте“ после продаје „Максија“ тежиште пословних активности пребацио на пољопривреду, изазива сумњу да је била намера да ПКБ пређе у Мишковићеве руке.

НЕМАШТИНА ДОВЕЛА ДО ТРАГЕДИЈЕ: Ко је крив за смрт двогодишње Јелене?

– Кључно питање на које би Ђилас требало да одговори јесте шта је то Мандића, осим што је Мишковићев човек од поверења, квалификовало да буде постављен на чело ПКБ с обзиром да се никада раније није бавио менаџментом у области аграра – закључује Матић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ДАЉЕ НЕЋЕШ МОЋИ! На Келебији заплењено 20 килограма марихуане

БОГДАН МИТРОВИЋ ПУШТЕН НА СЛОБОДУ: Он је ухапшен 28. августа на Косову!

Москва уручила протестну ноту шведском дипломати

(ВИДЕО, ФОТО) ИТАЛИЈАНСКИ ТИНЕЈЏЕРИ СПАЛИЛИ МАРОКАНЦА ЖИВОГ: Њихово оправдање је дотукло чак и искусне полицајце

Извор: Информер

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
23°
22°
Fri
20°
Sat
14°
Sun
16°
Mon