Pixabay
Друштво Србија

СТРАВИЧНА ЗАВИСНОСТ ХАРА СРБИЈОМ И УЗИМА ЖИВОТЕ: Дечак (9) продао злато из куће за 200 евра да би се коцкао, а студент изгубио паре за лечење мајке, па се убио!

Због коцкарских дугова за само десет дана убиле се две особе. Најјезивији пример био је кад се студент Милан Хинић запалио јер је прокоцкао новац за мајчино лечење

За само десет дана две особе извршиле су самоубиство због коцкарских дугова. Саговорници Курира упозоравају да је велики број људи који су дигли руку на себе то учинио управо због зависности од коцке!

ИГРЕЦ ОБЈАСНИО: Париска мисија Хашима Тачија – пољуљати српско поверење у Русију

С. Ј. (42), припадник Жандармерије, убио се хицем из пиштоља на Калемегдану, јер је наводно упао у проблеме због коцкарских дугова. Краљевчанин Андреј Стојановић (26) пронађен је мртав у Чочетовој улици у Јагодини, а први резултати истраге указују да је у питању самоубиство такође због проблема с коцком. Најдрастичнији случај десио се пре 11 година, када се у Зајечару спалио студент Милан Хинић јер је у кладионици прокоцкао позајмљени новац за лечење мајке.

Нови Тачијев план да „елиминише“ руски вето разбиће се о стамен стуб

– Често понављамо и упозоравамо младе људе да се обрате породици или стручним људима за помоћ. Ово су трагедије читаве породице и друштва – истиче за Курир директор центра за едукацију и одвикавање од коцкања „Херц тиме“ Дејан Станковић.

Он додаје да породица мора да буде свесна проблема, да морају потражити стручну помоћ, а не да по неколико пута враћају дугове своје деце:

ДОГОВОР СА РУСИЈОМ ВРЕДАН СТОТИНЕ МИЛИОНА ЕВРА: Путин припрема пакет за Србију са 20 стратешких споразума!

– У свету кажу да је зависност од коцке озбиљнија од хероинске зависности. Многи коцкари мисле да је њихово стање неизлечиво, али то се решава. Имали смо примере где су зависници продавали куће, станове, гараже… Уништавају и себе и породице.

Директорка Специјалне болнице за болести зависности у Драјзеровој др Мира Ковачевић наводи да им се све више јављају људи који имају неки облик зависности од коцке и клађења:

РОЂАЦИ УБИЛИ СНЕЖАНУ И ОДСЕКЛИ ЈОЈ ГЛАВУ ЗБОГ ОСИГУРАЊА?! Нестала прошле године, тело нађено у шуми, а ово је био њен ПОСЛЕДЊИ ТЕЛЕФОНСКИ ПОЗИВ!

– То је велики број у поређењу с осталим зависностима од хемијских супстанци. Било је пацијената који су због коцкарских дугова размишљали да дигну руку на себе, било је и оних који су због коцке направили неку проневеру чекова или крађу новца. То је озбиљан проблем. Најважнија порука је да се проблем може решити, али да је битно да се обрате за помоћ.

Славица Ранисављев Ковачев, психолог и волонтерка центра за превенцију самоубиства „Срце“, каже за Курир да су се и њима обраћали људи који су имали проблем с коцком, а који су размишљали о суициду:

– Људи се одлучују на самоубиство када проблеме с којима се суочавају не могу да реше, нити да их више трпе.

ПОДМЕТНУТА БОМБА! Експлодирао аутомобил у насељу Галеника!

Дечак продао злато
Клинци се коцкају већ са девет година!

Дејан Станковић из центра „Херц тиме“ каже да им се за помоћ обратио и човек од 72 године који је имао проблем с коцкањем и да је успео да изађе из проблема. Упозорава да има доста деце која рано почињу с клађењем и коцком:

– Имали смо случај дечака од девет година, сва срећа његова мајка је одмах реаговала. Украо је злато у вредности од 200 евра из куће, па је његов старији друг то продао, а онда су новац потрошили на апаратима. Саветујемо да погледају на интернету наш филм „Улог“, који говори о проблему патолошког коцкања, као и о последицама истог.

ОТКРИВЕНА НАЈВЕЋА ТАЈНА СРПСКОГ ЈУНАКА Гаврило Принцип је био заљубљен у ову жену, а крио је то од свих! Његов потомак показао је слику која је променила све!

ЧИЊЕНИЦЕ

– 45 хиљада патолошких коцкара има у Србији
– 250 хиљада зависника од коцке има у Србији (незванични подаци)
– 12 година у просеку имају деца која почну да се коцкају
– 80% коцкара помишља на суицид
– 5% њих потражи помоћ

Породица страдалог Краљевчанина
Наш син није самоубица, утврдите шта се десило

Поводом смрти Краљевчанина Андреја Стојановић (26), његова породица је Куриру дала на увид званичну потврду о смрти у којој није наведено да је реч о самоубиству.

– Од надлежних тражимо да се истрагом утврди шта се у Јагодини заиста догодило. Нелогично је да неко скочи са зграде, а да његово тело буде нађено двадесетак метара даље од ње, у другој коловозној траци. Као што се види у потврди о смрти, наш син није извршио самоубиство, јер је у подацима о пореклу смрти заокружено „остало“ – рекли су нам родитељи несрећног младића у чијем је стану, према писању медија, пронађено опроштајно писмо, а он је непосредно пре смрти оставио статус на Фејсбуку „Не узима бог ни доброг ни злог, већ оног што касно укочи. Затворите их све!“ и поставио слику коцкице за игру.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Поразна статистика америчких ратова: Стотине хиљада мртвих, милиони избеглица

АЦА ЛУКАС КОМЕНТАРИСАО МЕТРОСЕКСУАЛЦЕ: Сви су се смејали до СУЗА када је изјавио ОВО!

УНИШТАВАЈУ СВЕ ШТО ЈЕ СРПСКО Хрвати спалили ТРИ МИЛИОНА ћириличних књига

У Русији на минус 35 једу сладолед, а НАТО-у техника „цркава“ и на минус 9

(ВИДЕО) КИНА СТВОРИЛА ВЕШТАЧКО СУНЦЕ које има ТЕМПЕРАТУРУ ОД 100 МИЛИОНА °Ц: Право сунце је тек млако у односу на Кинеско!

ЕВАКУАЦИЈА НА ЖЕЛЕЗНИЧКОЈ СТАНИЦИ У ПАНЧЕВУ! Цури гориво из вагона цистерне, грађани у паници!

Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
22°
32°
Sun
25°
Mon
27°
Tue
29°
Wed