Србија Хроника

СТРАВИЧНА ТРАГЕДИЈА У БЕЧМЕНУ: Дечак (8) погинуо јер нису нацртали зебру?

На месту где је малишан прегажен до маја ове године постојао је пешачки, али након асфалтирања улице надлежни нису поново обележили прелаз.

Део пута на ком је у среду око поднева у Бечмену колима прегажен Никола Б. (8) одавно је требало да буде обележен пешачким прелазом, али због немара надлежних то није урађено за протеклих пола године (?!).

ИСКУСНА ЛЕКАРКА БЕЗУСПЕШНО ПОКУШАВАЛА ДА ОЖИВИ МАЛОГ ДЕЈАНА: Лице сина Жике Тодоровића било је сиво!

Реч је о Главној улици код броја 69, где се налазе аутобуска стајалишта у оба смера. На том делу пута постојао је пешачки прелаз, али је он уклоњен након што је улица асфалтирана у мају ове године. Прелаз је након завршетка радова требало да се врати, али то до данас није урађено.

Истрчао из аутобуса

Подсетимо, Никола Б. је погинуо када је изашао из аутобуса и са његове задње стране покушао да претрчи улицу управо на месту где је некада био пешачки. У том тренутку на њега је налетео аутомобил марке „фолксваген поло“, којим је управљао Н. Ч. (26).

Мештани Бечмена су због овога огорчени на предузеће ЈКП „Београд пут“, који је асфалтирао улицу.

– ЈКП „Београд пут“ је асфалтирао улицу у мају ове године. Пре тога, ту је стајао пешачки, али након завршетка радова они га нису поново обележили. Остао је да стоји саобраћајни знак, али он нема никаву сврху без прелаза, а поготово с ове стране са које је долазио аутомобил, јер се знак не може видети од аутобуског стајалишта – рекла је В. А., која живи у близини.

(ВИДЕО) РУСИЈА ОБЈАВИЛА СНИМАК РАКЕТНОГ СИСТЕМА НЕВИЂЕНОГ У ИСТОРИЈИ НАОРУЖАЊА: Заборавите С-400, ово чудо обара објекте и у свемиру, а шта тек ради нуклеарним ракетама!

Она је била очевидац стравичне несреће.

– Овај младић није возио брзо, не могу да грешим душу, али он и дете су буквално налетели један на другога. Ако нешто буду радили, било би добро да се на овом делу поставе и лежећи полицајци јер је доста деце која иду у школу, а која користе градски превоз – каже очајна Бечменка док нам показује два саобраћајна знака обележеног пешачког прелаза. Један од њих је оборен у каналу, док други стоји иза аутобуског стајалишта, на месту где га ниједан возач који му долази у сусрет не може видети.

Друга мештанка с којом смо јуче разговарали такође је потврдила да је раније на том месту постојао пешачки прелаз.

– Чула сам ударац и видела како нешто лети. Тек сам касније видела дете како лежи на путу и возача аутомобила који моли да се зове Хитна помоћ. Младић је био ван себе, а дете је непомично лежало. Пола сата касније стигла је Хитна помоћ и исто толико времена покушавала да реанимира малишана – објаснила је наша саговорница.

(ФОТО) ЈЕЗИВИ ЗЛОЧИН! Девојка одбила младића, ОН ЈЕ ИЗБО 17 ПУТА!

Хтео да купи сличице

Како наводи, од другара настрадалог дечака чула је да је он кренуо у продавницу да купи сличице. Она истиче да је чула да возач аутомобила и даље не може да се опорави од шока.

– Кажу да је у болници, и даље у шоку. Познавао је дете и његове родитеље… Од муке се, јадан, убрзо после тога наслонио на саобраћајни знак који је пао у канал. Толико о томе како је знак био постављен – прича потресена жена.

ЈКП „Београд пут“
СВЕ СМО ВРАТИЛИ У ПРВОБИТНО СТАЊЕ

(ВИДЕО) ШОК! ХРВАТСКИ ВЕРОУЧИТЕЉ СЕЈЕ МРЖЊУ У ШКОЛИ: Србима треба набити главе на колац!

У ЈКП „Београд пут“ су нам јуче потврдили да су они асфалтирали главну улицу и да су након завршетка радова саобраћајне ознаке враћене.

– Радови су завршени 9. маја 2017. и тада су враћене саобраћајне ознаке. Од 1. новембра 2017. ЈКП „Београд пут“ нема налог ЈП „Путеви Београда“ за хоризонтално обележавање приградских општина, па сходно томе ни за обележавање у Бечмену – објаснили су нам у ЈКП „Београд пут“.

Из овог одговора произилази да је „Београд пут“ обележио пешачки прелаз на путу. Међутим, да је то заиста урађено, на месту где се десила несрећа барем би били видљиви трагови прелаза, којих нигде нема.

Дамир Окановић
ЧАК 15 ДЕЦЕ ПОГИНУЛО У УДЕСИМА ОВЕ ГОДИНЕ

ПОХОТНА НАСТАВНИЦА АНДРЕА: Муж ушао у кућу и ЗАТЕКАО ЈЕ У КРЕВЕТУ СА УЧЕНИКОМ ОД 15 ГОДИНА!

Директор Комитета за безбедност саобраћаја Дамир Окановић  је навео да су они који раде реновирање улице дужни да истог тренутка врате сигнализацију, и вертикалну и хоризонталну. Он је истакао да смо ове године имали повећан број деце која су страдала у саобраћајним несрећама.

– У току прошле године у саобраћајним несрећама настрадало је 12 деце, а у овој смо досад изгубили њих 15 – рекао је Окановић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ИЗНЕНАЂЕЊЕ СА ИСТОКА: Због америчког звецкања оружјем, Јужна Кореја се окреће Кини

КОСАЧОВ: Брисел се заиграо бранећи „свето право Косова“

ДОДИК ОДЛУЧНО: Оружане снаге БиХ више неће учествовати у обележавању Дана Републике Српске, имамо свој почасни вод!

Извор: Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
25°
Wed
26°
Thu
28°
Fri
28°
Sat