Занимљивости

СТРАВА И УЖАС: Ово су најболеснији експерименти који су рађени над људима!

Експерменти су вршени над затворенцима, робовима, или чак члановима породице. У неким случајевима доктори сами су били "покусни кунићи“ јер нису желели да ризикују живите других. Ево листе злих и најнеморалнијих пројеката.

10. Чувени експеримент у Стандфордском затвору

Експеримет који је 1971. на Универзитету Стандфорд провео Филип Џорџ Зимбардо. Сврха је била студија учинака који се јављају након што неко преузима улогу стражара или затвореника у замишљеном затвору који се је налазио на факултету.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) САМОУБИСТВО НА НАЈОПАСНИЈОЈ ШЕТЊИ НА СВЕТУ: Престрављени туристи само су гледали како је скочио у понор од 2.000 метара!

Циљ експеримента је био да се истражи како људи реагују на зло и како се мења карактер стражара и затвореника. Резултати су били шокантни, а експеримент је прекинут после шест дана иако је било предвишено да траје две недеље. Једна трећина стажара је имала садистичке склоности, а многи затвореници су доживели трауму, двојица су чак уклоњена одмах након почетка експеримента, пише мондо.рс.

9. Чудовишна студија

Студија о којој је реч названа је чудовишном због својих изразито неетичних метода, а њен циљ био је испитивање ефеката позитивне и негативне терапије говором са децом.

Вендел Џонсон и Мери Тјудор са Универзитета у Ајови изабрали су 22 деце без родитељског старања. Нека деца су имала проблеме са говором у виду муцања, док друга нису. Она која су муцала била су подвргнута позитивној терапији говором тако што је похваљивана њихову речитост, док су деца без тешкоћа у говора била изложена негативној форми ове терапије – критикована су за најмање грешке у изражавању.

(ВИДЕО) ПОШТУЈ МОЈУ МАЈКУ! Брутална туча раднице и муштерије у ресторану! Радиле песнице, тацне, столице, а онда су се умешали и други радници

Као резултат експеримента, нека деца која су била подвргута негативној терапији показивала су снажне знаке узнемирености и проблеме у говору до краја живота, што је указало на значај којипозитивно оснаживање има у едукацији. Неки су Џонсона осудили због овог експеримента и поредили га чак са нацистичким. Универзитет у Ајови се 2001. године извинио због ове студије.

8. Пројекат 4.1

Ово је било медицинско истраживање САД и изведено је над становницима Маршалских острва, која су САД окупирале током Другог светског рата и тамо обављале нуклеарне тестове. Највећи нуклеарни експеримент је управо био овај изведен 1954. године под називом “Цастле Браво.”

Маршалска острва су била поприште страве и ужаса 1. марта 1954. године. Један јапански рибарски бродић, удаљен више од 100 километара од места експлозије, дошао је под снажно дејство радиоактивног пепела, а рибари су доживели тешке телесне повреде. Убрзо су помрли од јаке радијације, у великим муакма. Свет тада није знао узрок те мистерије. Утицај експеримента је био нејасан и након деценије, а било је и тешко повезати радијацију са побачајима и смртним исходима. Пет година после експеримента број побачаја је удвостручен, али се све брзо вратило у нормалу. Наводно су се појавиле и неке дегенерације код деце али је нејасно у ком облику. Деца су обољевала и од рака штитне жлезде и леукемије.

ШИПТАРИ КУЈУ ПЛАН ДА НАПАДНУ ВРАЊЕ: Лидер СРС Војислав Шешељ упозорава да је НАША ЗЕМЉА У ВЕЛИКОЈ ОПАСНОСТИ!

7. МК-УЛТРА – пројекат ЦИА

Један од најјезивијих програма ЦИА започет је раних 50-их прошлог века, који је обухватао експерименте на пољу контроле ума и “хемијског саслушавања“ коју је водила канцеларија за проучавање интелигенције. У оквиру експеримента су тестирани и саслушавани обични грађани – често без њиховог знања или пристанка – како би се открило да ли неке супстанце могу да послуже као “серуми истине“. Тестирању су били подвргнути и војници, проститутке, лекари, менатално оболели. Људима су даване велике дозе ЛСД-а, амфетамина и мескалина, а подвргавани су и шок-терапији. Циљ је био да се помоћу дрога, психолошког стреса и необичних метода саслушавања извуку информације, контролише понашање и чак промене мождане функције. Директор ЦИА Ричард Хелмс је 1974. године наредио да се сва документа везана за овај експеримент униште.

6. Пројекат АВЕРЗИЈА

Током апартхејда војници хомосексуалци су били подвргнути кастрацијама, операцијам промена пола, струјним ударима и другим неетичким експериментима. Иако тачан број није познат бивши хирурзи апартхејда процењују да је од 1971. до 1989. године у војним болницама пол променило 900 особа, а све у оквиру тајног програма искорењивања хомосекусалности. Ове особе су у војну болницу у близини Преторије слали психијатри. Кастрацији и операцијама промене пола подвргнути су они на које нису деловали електрошокови и хормонске терапије. Већина “жртава” су били мушкарци, белци између 16 и 24 године.

ТУЖБА СРБИЈЕ ПРОТИВ НАТО, ИЗРАЕЛ НУДИ ПОМОЋ: Амери се овом нису надали, МОРАЋЕ ДА ПЛАТЕ ЗА ЗЛОЧИНЕ!

5. Сурови затворски експерименти Северне Кореје

Бруталност севернокорејаца није ништа ново. О експериментима у затворима се већ писало, али ћемо вам навести детаље које можда нисте знали. Један жена , бивши затвореник је испричала за случај када је 50 затвореница отровано купусом. Сцена је била застрашујућа јер су жене умирале у најтежим мукама, крвариле су и престајале да дишу после 20 минута. Најгоре је што су све друге које нису окусиле јело то посматрале. Ако би одбиле да једу чекале би репреслије и њих и њихове породице. Квон Хиок, бивши шеф затворског кампа 22 је описао лабораторије са отровним гасом и експерименте гушење. Субјекти експеримента су обично бивале породице. Како је навео особе су обично одвођене у запечаћење коморе наком медицинских прегледа, а онда им је отровни гас убризгаван кроз цевчице. “Научници“ су све то посматрали одозго, кроз стакло. Он наводи и како су једном приликом увели у комору мужа и жену и њихово двоје деце и како су родитељи покушавали да помогну деци дисањем уста на уста. Севернокорејска владе је демантовала све оптужбе и истакла да се према затвореницима понаша хумано.

4. Совјетска отровна лабораторија

Тајна совјетска полиција је позната по експериментима “Лабораторија 1, “Лабораторијха 12” и “Дом.” Они су, наиме, тестирали велики број смртоносних отрова на затвореницима у чувеном Гулагу (били су то такозвани непријатељи државе). Коришћени су рицин, сузавац, дигитоксин и др. Циљ експеримента је био пронаћи отров без боје, укуса и мириса који неће бити откривен обдукцијом. Отрови су давани уз пиће, храну као лекови. На крају су развили препарат под називом Ц2. Према исказима сведока особе којима је дат овај отров су се физички промениле- ослабиле су, постале тихе и смирене и умирале су за 15 минута.

КУПИО ПАТИКЕ, РАСПАЛЕ СЕ ПОСЛЕ МЕСЕЦ ДАНА: Разлог због којег су му одбили рекламацију је НЕВЕРОВАТАН

3. Сифилис студија

У периоду од 1932. до 1972. године урађена је серија експеримената над 400 црних грађана Сједињених Америчких Држава у Таскагију у Албами, који су били инфицирани сифилисом.Студија је изабрала сиромашне и необразоване, а већина њих није знала ништа о својој болести. Јавни здравствени сервис је био обећао бесплатно лечење пацијената. У стварности, добили су само аспирин.

Сврха овог “експеримента” била је да се посматра развитак болести код припадника црне расе, као и научна обдукција преминулих учесника током истраживања.Као резултат тога, 28 људи је умрло директно од сифилиса, 100 због последица компликација непосредно везаних за болест, 40 жена је инфицирано због несвесних пацијената, а 19 малишана је рођено са урођеним болестима. Тужна истина овог експеримента је потврђена 1997. године када се тадашњи амерички председник Бил Клинтон , јавно извинио онима који су преживели ову студију, а њих је остало само осам.

2. Јединица 731

Ово је био тајно биолошко и хемијско ратно истраживање јапанске царске војске током Другог кинеско – јапанског рата (1937-1945) . Бројни злочини извођени од стране команданта Широ Исхија укључивали су и такозвану вивисекцију(сецирање људи на живо, па чак и трудница.) Заробљницима су ампутирани удови, па потом спајани са другим деловима тела, а некима су делови тела бивали замрзнути, па одлеђени како би добили гангрену. Затвореницима су убризгавани и сојеви вируса под изговором да их вакцинишу. Како би истражили полне болести терали су заробљенике да силују једни друге, како би пренели сифилис или гонореју. Исхи није ни дана провео у затвору због ових грозота. Умро је у 67. години од рака грла.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) НЕВЕРОВАТНА ФИЛМСКА ПОТЕРА: Хтела да побегне полицији, а онда је уследио такав судар да је испала из возила!

1. Наци експерименти

У немачким нацистичким логорима вршен је велики број стравичних експеримената. У Аушвицу под руководством др Едуарда Вирца одабрани затвореници су били подвргнути експериментима који су осмишљени да помогну немачким војницима у бормаба , као у опоравку рањеника.

Немачки СС официр и нацистички доктор, Јосеф Менгеле је свакако најпознатији и најозлоглашенији по свом експерименту о близанцима. Прозван је и “Анђео смрти.” Он је узимао по 10 близанаца, успавао их, а затим их убијао клороформ и сецирао како би упоредио тела.

Такође је урадио ужасан експеримент са две близнакиње које је зашио помоћу њихових вена како би створио спојене близанце. Он је такође, експериментисао са променом боје очију убризгавањем пигмента у зенице, ампутирао удове и покушавао да их врати, а спроводио је и стерилизацију жена.

Менгеле је био главни доктор задужен за одређивање који затвореници могу да раде као присилни радници, а који су били превише слаби и које треба убити.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Има ли система у Трамповом „лудилу“?

ЈОКСИМОВИЋ ОТКРИВА НЕПОЗНАТЕ ДЕТАЉЕ: Коштуница ме разочарао, он је потписао изручење Милошевића Хагу

ПИСМО КОЈЕ ЈЕ ОБИШЛО СВЕТ: Овако се пре једног века у Америци причало о Србима!

Нови амерички војни буџет крије опасност већу од нуклеарне трке у наоружању

(ВИДЕО) КРВАВИ МЕСЕЦ БИО СПЕКТАКЛ ШИРОМ СВЕТА: Погледајте како је изгледало помрачење које ће се поновити тек за 100 година

ПОДЕЛЕ КОСОВА СЕ НАЈВИШЕ ПЛАШЕ У СКОПЉУ: Македонци се најеже и од помисли да би Срби и Шиптари могли да размене територије!

ТЕШКА НЕСРЕЋА КОД БАЧКОГ ГРАДИШТА: Човек погинуо подлетевши под аутобус!

Република

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
9°
9°
Sun
10°
Mon
11°
Tue
11°
Wed