Pixabay
Друштво Србија

Странци се због ових српских атракција одушевљавају, али и крсте

Код нас сваки туриста је добродошао, јер ми немамо проблем да покажемо све што имамо - мост на сувом, Рокија Балбоа усред Житишта и још много, много чудних ствари, али занимљивих за туристе који нам пуне буџет из године у годину све више.

(ФОТО, ВИДЕО) ПОЛИЦИЈА СЕ СУКОБИЛА СА ДЕМОНСТРАНТИМА У АТИНИ, 10.000 ГРКА ИСПРЕД АМЕРИЧКЕ АМБАСАДЕ ЗАПАЉЕНА АМЕРИЧКА ЗАСТАВА

Мало је европских земаља које имају толико контраста као ми. Сајт Culture Trip је објавио листу необичних атракција које се могу видети само у Србији.

Мост на сувом, Зрењанин

Испод овог данас прилично апсурдног моста некада је текао рукавац Бегеја, који затрпан 1985. године, тако да данас испод њега не постоји водена површина.

(ВИДЕО) МОЋНИ ЦРВЕНИ ЗМАЈ СЕ НЕ ПЛАШИ ПЕНТАГОНА: Кина мења војну доктрину самоодбране, Ђинпинг уводи ПРЕВЕНТИВНИ НУКЛЕАРНИ УДАР!

Грађани сматрају да је Мост на сувом постао иронични симбол Зрењанина и да не би требао да буде срушен, као једини мост на свету који је на сувом.

Posted by Most Na Suvom on Wednesday, 19 September 2018

Роки Балбоа, Житиште

Статуа Рокија налази се у центру Житишта, откривена је 2007. године на манифестацији Chicken Fest – Пиле фест.

НИШЛИЈУ ЗБОГ ДУГА ЗА СТРУЈУ ИЗВРШИТЕЉИ ИЗБАЦИЛИ ИЗ КУЋЕ! Спасао га добротвор СРБИН ИЗ ШВАЈЦАРСКЕ!

Направио је вајар Борис Стапарац. Статуа је симбол упорности и велике жеље за победом. Лонелy Планет је 2011. ставио ову статуу на листу „Топ 10 најбизарнијих споменика на Земљи“.

Posted by Dejan Kikanović on Sunday, 4 September 2016

(ВИДЕО) ЛЕГИЈА И ДУЋА МИ НУДИЛИ 500.000 ДА НАМАМИМ ЧУМЕТА ДА ГА УБИЈУ! Жабац открива: Зашто је Савићевић слао хеликоптер по Синишу Михајловића, шта се Лука Бојовић заклео на Аркановом гробу

Шалиначки луг, Шалинац

Постоји нека специфична, тужна лепота у старом дрвећу.

Шалиначки луг је један од последњих остатака некада распрострањених лужниково-јасенових шума старости око 300 година, има укупно 311 стабала. Ова шумска формација има и своју посебну вредност, јер стабла по својим димензијама, старости, изгледу и стању, представљају природне реткости. Шалиначки луг је под заштитом државе.

Музеј воштаних фигура, Јагодина

Понесите шећер и воду. Јагодина из много разлога има бизарну репутацију. Један од њих је и музеј за који су сви чули, али мало њих се одважило да у њега уђе. Ево једне илустрације.

ЗЛАТИБОР ЛОНЧАР О СПОРНИМ ЛЕКОВИМА: Пацијенти да прате промене на кожи и да се јаве лекару ако примете нешто неуобичајено

Воштане фигуре које ћете тешко спојити с оригиналним ликовима би могле да вам навуку трауме као хоро филм који одгледате прерано у детињству.

MUZEJ VOŠTANIH FIGURA-JAGODINA

Posted by Sasa Durkalic on Monday, 23 September 2013

(ФОТО) СТРОГО ПОВЕРЉИВО: Американци још 1993. знали колико је ОСИРОМАШЕНИ УРАНИЈУМ опасан!

Боб Марли, Банатски Соколац

Мало село у ком живи мање од 400 људи је доспело у центар пажње када је 2008. у њему откривена скулптура реге легенде Боба Марлија. Симбол је мира и коегзистенције.

Printscreen

Кућица на Дрини, Бајина Башта

И за крај смо оставили најлепше. Чувена кућица на изолованој стени у сред реке Дрине постала је права светска атракција. Неки пливачи које је предводио Милија Мандић звани Гљива су 1968. године дошли на идеју да изграде ову кућу, јер им је било потребно место за одмор, па су изабрали стену са које су скакали у воду.

Wikimedia, Damir Simovic

КОНГРЕС САВЕТУЈЕ ТРАМПА: Председниче, посетите Србију

Како је време пролазило, решили су да ово место себи учине удобнијим за боравак, па су на врх стене стављали разне ствари које су им омогућавале већи комфор, попут дрвета и осталог грађевинског материјала. Пошто су морали некако да се заштите од сунца, почели су да праве и нешто што је личило на кров, а онда су решили да импровизовану колибу претворе у прави једнособни стан изграђен од солидног материјала који би одолевао природним непогодама неко време.

(ВИДЕО) Има 125 год, пуши осам деценија и има 7-годишњег сина: Тајна је у?

Након велике поплаве у децембру 2010.године моћна Дрина је поново скинула кућицу са стене.

Од 2011. године кућица поново краси реку Дрину и стоји као препознатљив симбол Бајине Баште и идеалан одмор свима који до ње успеју доћи.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

НАУЧНИК НАСА ШОКИРАО СВЕТ: Спремите се, најстрашније смрзавање у модерној историји долази! Ово ће се догодити

(ВИДЕО) ЈАВИО СЕ СРПСКОЈ МОНАХИЊИ У СНУ: Пророчанство ПАТРИЈАРХА ПАВЛА којим је најавио догађај који ће ШОКИРАТИ СРБИЈУ!

ПОДРШКА ИЗ ЉУБЉАНЕ: Лидер словеначке деснице УСТАО ПРОТИВ тзв. ,,Косова“ у Интерполу!

Republika

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
22°
24°
Fri
24°
Sat
26°
Sun
30°
Mon