Министарство Спољних Послова
Политика Србија

Штрахе: „Косово“ не може у Интерпол, а не може ни војска

Након разговора са првим потпредседником Владе Србије и министром иностраних послова Ивицом Дачићем у Бечу, аустријски вицеканцелар Хајнц Кристијан Штрахе изјаснио се против чланства "Косова" у Интерполу, као и против формирања војске "Косова".

Штрахе је на заједничкој конференцији за штампу казао да се на питања о чланству „Косова“ у Интерполу и формирања војске не може дати позитиван одговор док питање „Косова“ не буде решено на нивоу УН.

УЖАС У БЕОГРАДУ! Исекли колима аутобус, па изашли и напали возача ГСП-а, возач хитно превезен у Ургентни!

Према његовим речима, на Балкану постоје отворена питања која треба да се реше и не смеју се унети у ЕУ.

У томе одговорност имају Србија и „Косово“ и обе стране треба да допринесу мирном решавању отворених питања.

(ФОТО) СЛАВИ, СРБИЈО! Ма, ви сте наше НАЈВЕЋЕ хероине! Српске одбојкашице у финалу Светског првенства!

Подсетио је да су вођени разговори и да је као могуће решење чак размотрена размена територија са циљем успостављања одрживог мира.

„То је сада, чини се, на леду, али показује да постоје праве иницијативе које могу водити ка договору, ако су обе стране добре воље и ако, пре свих, међународна заједница испоштује и прихвати резултате договора“, подвукао је Штрахе.

Он је истакао да циљ треба да буде да две стране постигну договор, јер је само тако могућ мирни развој, преноси Танјуг.

БЕОГРАДСКИ ВИДОВЊАК ЈОЈ УНИШТИО ЖИВОТ Лечио ме сексом док ме муж чекао испред!

Отворена питања око граница треба мирно решавати, уз договор, и за то постоји пуна подршка Аустрије, нагласио је Штрахе.

Истовремено је истакао да у решавању отворених питања треба узети у обзир и српске интересе, који наилазе на слух у Аустрији.

МИНИМАКСОВ СИН РЕШИО ДА ПРОГОВОРИ! Истина о Аркановом ШАМАРАЊУ чувеног водитеља, зашто је КАРЛЕУША МРТВА ЗА ЊЕГА и како је хтео да бије Биг Лалета и Ђуса! О ОВОМЕ ЋЕ БРУЈАТИ СРБИЈА

Штрахе је нагласио да се мора разумети да је „Косово“ од посебног интереса за Србију и да се према том питању треба обазриво односити.

Он је поручио да је битно да се у позитивном духу дође до одрживог решења, које би обе стране прихватиле, јер би тада будућност Балкана могла позитивно да се развија у правцу Европе.

(ШОКАНТНА ФОТОГРАФИЈА) Оно што је Јован Мемедовић снимио на Дрини ЈЕЗИВО ЈЕ И НЕ СЛУЖИ НАМ НА ЧАСТ!

Штрахе је рекао да већ дуже негује пријатељски контакт са српским политичарима и да се то сада диже и проширује на ниво две владе.

„Србија је без сумње једна од најважнијих земаља на Балкану и гарант мира и стабилности у региону. Односи Србије и Аустрије су већ сада добри, али треба да буду продубљени. Идуће године славимо 150 година од успостављања дипломатских односа. Мислим да је Србија на позитивном путу у правцу ЕУ, а Аустрија ће је у томе подржати“, указао је он.

(ФОТО) СРБИЈА ВРИШТИ ЗБОГ ГРЕШКЕ У СЛАГАЛИЦИ Жестоке прозивке на рачун квиза, који блам!

Штрахе је рекао да Аустрија жели да подстакне и подржи благостање, мир и стабилност на Балкану, а приступни процес је најбоље средство за то.

Европска перспектива Србије и других земаља Западног Балкана су интерес Аустрије, додао је аустријски вицеканцелар.

(ВИДЕО) НАЗДРАВЉАО, ПА ЗАПЕВАО УЗ ХАРМОНИКУ! Додик на граници са Србијом прослављао РОЂЕЊЕ УНУКА!

Подсетио је да је Аустрија један од највећих инвеститора у Србији са око 400 предузећа, која запошљавају око 18.000 људи.

(ВИДЕО) СЕДЕО САМ НА ПОДУ И ПЛАКАО! НЕ ЗНАМ ДА ЛИ ЈЕ ОВО ВРЕДНО СВЕГА… Потресна исповест Новака Ђоковића никога неће оставити равнодушним

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
29°
29°
Fri
30°
Sat
27°
Sun
26°
Mon