Друштво Србија

СТОЈАН СПАСИЋ ИЗ САОБРАЋАЈНЕ ПОЛИЦИЈЕ РАЗРЕШАВА НАЈВЕЋУ ДИЛЕМУ СРПСКИХ ВОЗАЧА: Ево шта је технички исправно, а шта неисправно возило!

Већ скоро месец дана је прошло од увођења нових техничких прегледа, а јавност и даље тражи одговоре на конкретно питање: шта је технички исправан, а шта технички неисправан аутомобил. Грађани су и даље у дилеми шта су њихова права и могућности. МУП је зато поново протумачио правила и дао прецизна упутства.

ВЕЛИКА АНКЕТА о статусу Косова и Метохије

Стојан Спасић из Саобраћајне полиције МУП-а Србије у разговору каже да је било доста недоумица када је реч о техничким прегледима, али да је најбитније да је возило механички исправно, те да је естетика у другом плану.

Тако возило које има мања механичка улегнућа, које је вишебојно, има мање напрслине на шофершајбни или светлосној групи, површинску корозију или различите раткапне може да прође технички преглед.

Тинејџер се три сата тресао и плакао објашњавајући какве гадости му је креатор Дарко Костић радио: Ево шта је рекао

Оно што није дозвољено и због чега возило неће бити прихваћено јесу различите величине пнеуматика на истим осовинама, механичка оштећења, рупе настале од корозије или уколико возило нема прописану опрему.

Зашто бивши челник НАТО толико мрзи Србе: СОЛАНА СА УСТАШАМА ДЕЛИО ЋЕЛИЈУ

Такође, уколико су стакла затамљивана накнадно а не фабрички власници морају да имају потврду из Агенције за безбедност саобраћаја да је затамљивање урађено према прописаним стандардима.

(ВИДЕО) KOНАЧНО СЕ ОГЛАСИО И ШЕШЕЉ: Ово је његов став око идеје разграничења са Албанцима

Возачима се препоручује да на време оду на технички преглед, што могу учинити 30 дана пре истека регистрације.

„На тај начин избећи ће нервозу и неће стрепети да ли ће им возило проћи технички преглед а возило бити регистровано на време“, рекао је Спасић.

УДАР ГРОМА УБИО ЦЕО ФУДБАЛСКИ ТИМ И ВЕРНИКЕ У ЦРКВИ: Сведоци тврде да је муња срушила мост у Ђенови, а масовна страдања дешавала су се и раније

Оно на чему ће се инсистирати и што више неће моћи да се дешава је да возило буде регистровано а да уопште није било на техничком прегледу. Тиме ће се, како је рекао за РТС Стојан Спасић, избећи несреће а значајно повећати безбедност у саобраћају.

(ФОТО) ПОСЛЕДЊА ФОТОГРАФИЈА МОСТА У ЂЕНОВИ ОТКРИВА У КОЛИКО ЈЕ ЛОШЕМ СТАЊУ БИО: Недељу дана пре рушења све се РАСПАДАЛО!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) БИЛО ЈЕ ТО ДАЛЕКО ВИШЕ ОД ОБИЧНЕ ТРКЕ: Дан када је српском спорту учињена НАЈВЕЋА ПЛАНЕТАРНА НЕПРАВДА!

По танком леду: И Британија жели део Арктика

ДЕДА, УМРО СИ ДА БИХ ЈА ЖИВЕЛА: Потресна исповест девојчице чији деда се удавио спасавајући је из Дунава

ХОРОР У НОВОМ САДУ: Зидови зграде почели да се руше због радова на суседној парцели, станари спасавали главе у потпуном шоку!

Kurir.rs/ RTS

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
23°
31°
Wed
31°
Thu
25°
Fri
24°
Sat