Русија Свет

Стиже модернизовани РУСКИ ,,ТЕРМИНАТОР“

Унапређени ,,Терминатор" добија нову пушку, као и нову шасију.

Научно-производна корпорација ,,Уралвагонзавод“ је отпочела модернизацију борбеног возила ,,Терминатор“, које служи као подршка пешадији. Ово оклопно возило ће добити оружје новог калибра и унапређене борбене моделе, саопштио је у петак генерални директор компаније Александар Потапов.

Тренутно постоје две верзије ,,Терминатора“ на бази тенка Т-72 – ,,Терминатор-1″ и ,,Терминатор-2″, који се искључиво извозе, а руско Министарство одбране их не купује.

,,Ми не мирујемо, већ разматрамо савремено оружје и бавимо се модернизацијом, укључујући и борбена оклопна возила“ – рекао је Потапов.

Коментаришући то што до данашњег дана нема наруџбина за ,,Терминатор“ из руског Министарства одбране, Потапов је истакао да у догледно време војни одсек може да започне куповину овог борбеног возила.

,,Војска је, колико ја знам, променила став према овом возилу. Зато мислим да ће реакција бити позитивна. Осим тога, ово возило даје моућност вођења борбе у ограниченим просторима“ – истакао је он.

Борбено возило ,,Терминатор“ поседује две аутоматске пушке 2А42 калибра 30 мм, два противтенковска бацача ракета ,,Атака-Т“, два аутоматска бацача граната АГ-17Д и митраљез калибра 7,62 мм.

Систем контроле ватре основног наоружања возила омогућава проналажење и препознавање малих мета на великим даљинама и дању и ноћу, као и у тешким временским приликама.

Захваљујући постојању три оператера, ,,Терминатор“ је у могућности да брзо идентификује и у исто време уништи чак три различите мете у опсегу од 360 степени. Код ,,терминатора-2″ су темељно унапређене многе карактеристике, што га чини изузетно популарним за извоз.

Унапређени ,,Терминатор“ добија нову пушку, као и нову шасију на бази тенка Т-72, која му омогућава да број посаде са 5 људи смањи на 3 човека.

Извор: govorisrbija.rs

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
22°
Mon
22°
Tue
22°
Wed
21°
Thu