Извор: Printscreen/youtube.com
Регион

ШТИТИ ТЕРОРИСТЕ: Харадинај тражи међународну истрагу због „кумановске групе“

Сепаратистички такозвани косовски премијер Рамуш Харадинај изјавио је да је за случај "кумановске групе" неопходна међународна истрага како би се дошло до "пуне истине".

„Пратили смо са пажњом процес након трагичних догађаја у Куманову, у мају 2015. године и изрицање казни од стране суда у Скопљу. Правда мора бити успостављена, почевши од разоткривања свих нејасноћа о догађају у свим његовим димензијама. Међународна истрага би помогла у откривању истине“, рекао је Харадинај, а преноси приштински медији.

Харадинај је додао да је тзв. косовски министар спољних послова Беџет Пацоли позвао на интерне консултације амбасадора  сепаратистичке Приштине у Скопљу Иљбера Хису, како би добио објашњење о одлуци суда.

Такође, за објашњење је позван и македонски амбасадор у Приштини.

Кривични суд у Скопљу осудио је јуче седам чланова „кумановске групе“ на доживотне казне затвора због тероризма. Остали чланови су добили дугогодишње казне. У групи осуђених је 16 Албанаца са Косова.

Припадници „кумановске групе“ и њихови помагачи, њих 37, оптужени су за терористичке нападе у делу Куманова названом „Диво насеље“.

Чланови њихових породица и други Албанци у Гњилану и Пећи јавно су синоћ запалили заставе Македоније, због одлуке правосудних власти те земље да осуде седмочлану групу Албанаца.

Јучерашња одлука македонског правосуђа повод је за данашњи протест у Приштини, који ће бити организован на тргу код хотела „Гранд“.

Организатори протеста су истакли да се противе пресуди и да желе да подигну глас „против репресије и политички мотивисаних пресуда“.

Извор: РТС

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Љајић: Почиње примена контрамера према Приштини

Радник у ,,Твитеру“ понизио Трампа

ХАОС У МЛАДЕНОВЦУ! Обрадовић упао у Глишићев кабинет, претучена одборница

Оставите коментар