Printscreen
Србија Хроника

СТИГЛА ЈЕ КАЗНА, А ДА ЛИ ЈЕ ДОВОЉНА?! Докторка није послала санитет по ТЕШКО БОЛЕСНОГ Недељка, ОН УМРО ПОСЛЕ САТ!

Лекар Дома здравља у Сврљигу Снежана Спасојевић Петровић из Ниша осуђена је неправоснажно на условну казну од шест месеци затвора, јер у априлу 2014. није послала санитет по пацијента оболелог од рака Недељка Самарџића (63), који је истог дана након неуспеле интервенције преминуо од последица крварења

(ВИДЕО) ПАЖЉИВО ПОГЛЕДАЈТЕ СНИМАК БАБЕ-УБИЦЕ НА БУЛЕВАРУ: Ови покрети су доказ да је превазишла ПРОФЕСИОНАЛНЕ УБИЦЕ! Хладнокрвност каква никад није виђена!

Она је првостепеном пресудом Основног суда у Нишу проглашена кривом за кривично дело непружања лекарске помоћи, а условна казна се неће извршити ако у две године од правоснажности не учини ново кривично дело.

Трагедија се догодила 4. априла 2014. године око 6.40 часова у Дому здравља (Џ) у Сврљигу, где је радила као специјалиста опште медицине.

ПОТРЕСНА ИСПОВЕСТ ОЦА ТРАГИЧНО НАСТРАДАЛОГ СТЕФАНА (26) СЛАМА СРЦА: Био је сјајан младић, сви су га волели на градилишту! Уместо да га женим, сада му спремам сахрану

– Када је у Џ дошла супруга сада покојног Самарџића, Славица, и рекла јој да он болује од малигног тумора гркљана, да је оперисан, да обилно крвари из оперативне ране на врату и затражила да пошаље санитет по њега или да дође да га прегледа, одбила је да пошаље санитет, иако је возило било слободно, као и возач који се налазио у Џ, већ је рекла да без књижице не може да напише налог за санитет, да не може да напусти Џ јер може да наиђе неки хитни случај, а не може да пошаље ни медицинску сестру. Затим је оштећеној рекла да може сама да доведе супруга јер живи у близини. Оштећена је то и учинила, вратила се кући и Самарџића који се налазио у непосредној опасности за живот услед обилног крварења из хируршког отвора на предњој страни врата, који се тешко кретао и гушио, пешице довела у Дом здравља око 6.55 часова – стоји у првостепеној пресуди.

Несрећни човек је преминуо истог дана у 7.30 часова у просторијама Џ Сврљиг упркос медицинској помоћи која му је по доласку указана.

ОТЕО ТИНЕЈЏЕРКУ И СИЛОВАО ЈЕ У ПОДРУМУ! Монструм је злостављао у напуштеној кући и ПРЕНЕО ЈОЈ ИНФЕКЦИЈУ!

Др Снежана Спасојевић Петровић је пред судом негирала извршење кривичног дела тврдећи да је Славици рекла ће послати санитет и да је медицинска сестра отишла код возача и рекла му да треба да иде на терен.

Рекла је да је возач је дошао после два до три минута како би узео адресу пацијента, а није чекала да возач крене по пацијента јер је имала другу интервенцију.

КНЕЛЕТОВА МЕЗИМИЦА ДАНАС УЧЕСНИЦА ПАРОВА! И Аркан је волео, дружи се са Цецом: Опасни момци Вољенку обасипали златом и дијамантима!

Докторка је, између осталог, рекла и да крварење представља први ред хитности и да тада на терен излазе лекар, возач и сестра пошто се обавести приправна екипа, а да у овом сличају није испоштовала процедуре због хитности, сматрајући да је брже да пошаље само возача.

Судски вештаци су, иначе, навели да се не може са сигурношћу рећи да ли је Самарџић преминуо од удисања крви или од великог губитка крви јер није урађена обдукција његовог тела.

Славица, супруга преминулог Недељка Самарџића, каже да се нада да ће жалба тужилаштва бити усвојена и да ће докторка добити затворску казну.

ЉУДИНА! Потез овог новосадског таксисте натераће вам сузе на очи! ПРИДРУЖИТЕ МУ СЕ, ВЕОМА ЈЕ ВАЖНО!

– Она није поступила адекватно, јер да смо одмах добили санитет за 20 минута бисмо били у Нишу и он би можда био жив. Он је био оперисан 2011, али је био у доброј кондицији – возио је кола, чак играо фудбал и кошарку. Пошто му је пукао неки крвну суд на врату, вероватно услед зрачне терапије, крварење је почело у 6.30 он је умро у 7.30. Имао је сат времена. Да ли би преживео у Нишу или не, то је питање, али би бар имао шансу да је реаговала адекватно – каже Славица.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ЖЕСТОК ОДГОВОР МОСКВЕ ВАШИНГТОНУ: Не учите нас

(ФОТО) КАКАВ ГЕСТ ДЕЛИЈЕ: Навијач Црвене звезде се одрекао карата за Лигу шампиона како би помогао малом Дулету!

Почело је: Хоће ли се битка сорошеваца и „Трамповог Дарта Вејдера“ излити на улице

УЖАС У ВРЊАЧКОЈ БАЊИ: Младић (21) осумњичен да је одвукао девојку (18) у подрум зграде, па је силовао!

srbijadanas.com

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
25°
31°
Sun
29°
Mon
28°
Tue
28°
Wed