FB
Друштво Србија

Стигла је детаљна прогноза за октобар, а ево када ћемо ове јесени имати и ПРВИ СНЕГ У БЕОГРАДУ

Ако сте се порадовали првобитном дугорочном прогнозом времена за октобар, када су најављене температуре ваздуха и до 28 степени и михољско лето, имамо тужну вест - неће бити баш толико топло.

Свакако ћемо имати михољско лето, али температуре ваздуха неће прећи 26. подеок на термометрима.

АЛБАНСКИ СНАЈПЕРИСТА УБИО ЈЕ РУСКОГ ВОЈНИКА! БАЋУШКЕ СУ ИМ ПРИРЕДИЛЕ ПАКАО! Амерички командос открио како су Путинови специјалци УНИШТИЛИ терористе на југу Србије!

Према најновијем графикону Републичког хидрометеоролошког завода Србије (РХМЗ), у Београду ће највише дневне температуре од 18 до 23 степена, док ће последња три дана октобра бити мало хладније када ће највиша дневна износити око 12 степени. Минуса неће бити ујутру и увече, али ће најнижа дневна температура бити од 3 до 10 степени.

Najnovija prognoza za oktobar
RHMZ / SCREENSHOT

У Новом Саду биће слично као у престоници, док ће у Нишу највиша дневна бити око 25 степени, али ће и најнижа дневна бити близу 0 – око 1 степен. У Крагујевцу ће бити слично време, можда за степен нижа највиша дневна и најнижа дневна температура него у Нишу.

(ВИДЕО) СРПСКИ МЛАДОЖЕЊА ХИТ НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА: Свештеник га питао да ли се обећао другој жени, а његов одговор изазвао је ЛАВИНУ СМЕХА!

Занимљиво је што ће и на Златибору и Копаонику бити релативно топло, односно на првој нашој планини прогнозирана је највише дневна до 18 степени, док ће најнижа бити степен, два испод нуле и то на крају месеца. На Копаонику ће највиша дневна бити 14 степени, а најнижи до -6, на крају месеца.

За исти период прогнозирани су киша и ветар. С тим што ће бити 16 кишних дана, од којих је први данас, па би требало киша да пада 8, 11. од 13. до 15. октобра. Имаћемо дан паузе, па поново кишу од 17. до 20. октобра.

(ВИДЕО) СКАНДАЛ: Учесник ријалитија исмевао Милицу Ракић (4), девојчицу убијену у НАТО бомбардовању 1999!

Следи нам онда три дана без падавина, па 24. и 25. поново киша. Предахнућемо од ње два дана, потом ћемо четири последња дана октобра имати кишу и пад температура, што ће нас увести у новембар.

Ветра ће, такође, бити и то 13 дана током октобра.

Михољско лето

Према најавама РХМЗ, следи нам то михољско лето, иако данас тако не изгледа, а метеоролози наводе да ће нам овај месец бити просечно топао и просечно сув.

(ФОТО) ВОЗАЧИ, ОПРЕЗ У Србију стижу велике промене на бензинским пумпама, а ево шта оне значе

„Средња минимална температура ваздуха у октобру имаће вредности у границама вишегодишњег просека, при чему ће њена вредност, у просеку, бити виша за око 0.2 степена Целзијусових у односу на вишегодишњи просек.

У Београду и широј околини предвиђа се вредност октобарске средње минималне температуре ваздуха од 9,4 степена, док ће средња максимална температура ваздуха бити у границама вишегодишњег просека, са вредностима за око 0,1 степен, у односу на вишегодишњи просек.

У Београду и широј околини средња максимална температура ваздуха биће око 18,2 степена.

(ФОТО) ДЕВОЈКА (22) ДОБИЛА ОТКАЗ, ПА СЕ УБИЛА: Муж и син затекли језиву сцену на дну степеница

Када су падавине у питању, у РХМЗ прогнозирају да ће оне бити у границама вишегодишњег просека, „са вредностима, у просеку, нижим за око шест милиметра, у односу на вишегодишњи просек“.

У Београду и широј околини октобарска сума падавина износиће око 39 милиметра.

Ђорђе Ђурић, метеоролог, каже за „Блиц“ да све дубље улазимо у јесен, што се види и по темепратурама ваздуха.

– У наредном периоду, у октобру, просечне дневне температуре ће бити у оквиру просечних вредности. Почетком месеца око 20, а како месец буде одмицао оне ће бити око 16 до 18 степени. Тренутно се уочава да ће бити нешто мање падавина. Дакле, имаћемо сувљи октобар. Очекују нас пролазна наоблачења, са слабим падавинама. Температуреће бити тада у мањем паду. Михољско лето нам креће од четвртка до почетка наредне недеље. Температуре ће тада бити од 20 до 25 степени – наводи Ђурић.

А новембар – први снег и у Београду!

Према речима Ђорђа Ђурића, током јесени, па до зиме дневне температуре ће бити изнад просечних вредности.

– У новембру ће максималне дневне температуре бити око 12, 13 степени, што јесте свакако хладно, али малчице топлије, уколико се узме у обзир да је средња максимална температура за новембар 11 степени – каже он.

У новембру ће бити сунчаних дана, али и облака. Углавном се киша очекује у нижим пределима. Први снег на планинама пашће у том месецу. Такође, први снег у Београду очекује се око 22. новембра, а на основу тридесетогодишњег праћења. Али, још је рано да се то прецизира. Пре неколико година имали смо снег у Београду трећег новембра – подсећа он.

Према његовим речима, прве целодневне магле имаћемо од средине новембра.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Лансирана револуционарна идеја: Велика промена ЕУ или њена лабудова песма

Припрема за освајање Арктика: Лондон шаље војску да би ослабио Русију

(ИНФОГРАФИКА) Руси тестирају ново оружје, нико није сигуран шта је у питању, а верује се да може да направи ПАКАО У СВЕМИРУ!

НАРКО-ПОП СТРАХУЈЕ ОД ОСВЕТЕ ГЛАВНОГ ДИЛЕРА! Некад омиљени свештеник из Ужица у паници за свој живот!

КО ЋЕ БИТИ ПРВИ СТАНОВНИЦИ ПАНЧЕВАЧКОГ АЛКАТРАЗА?!

Блиц

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
26°
Tue
25°
Wed
21°
Thu
20°
Fri