Фото: МУП Србије
Политика Србија

СТЕФАНОВИЋ: Живковић и Јанковић подржавају пријем КиМ у Интерпол, а добро знају да то значи признавање Косова!

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да је Зорану Живковићу и Саши Јанковићу стало до других интереса, а не оних које прописује Устав Србије.

Пропали опозиционар Зоран Живковић написао је на свом Твитеру поводом изјаве Стефановића да је велика победа Србије што Косово није примљено у Интерпол:

– Ово је договор са Харадинајем. Да је Косово у Интерполу морали би да га испоруче!

Потпуно је неразумљиво зашто Зоран Живковић, попут Саше Јанковића, подржава пријем Косова у Интерпол, када обојица веома добро знају да би то значило подизање оптужница против великог броја српских полицајаца и војника који су учествовали у противтерористичким операцијама на Косову.

То је данас изјавио потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и истакао да је невероватно да се Живковић, као неко ко је био носилац највећих државних функција залаже за признање Косова и Метохије.

„Незнање и бесмислице попут те да би Косово изручило Харадинаја да је чланица Интерпола нису само производ непознавања права и реалности, већ је то директна подршка независности Косова и Метохије“, рекао је Стефановић, а преноси МУП у саопштењу. Навео је да је Рамуш Харадинај већ био хапшен по Интерполовој потерници у земљама које су чланице ове организације, па њихови судови нису одобрили екстрадицију Србији.

„Сада је потпуно јасно шта је права политика Јанковића и Живковића и да им је очигледно стало до неких других интереса, а не оних које прописује Устав Републике Србије“, закључује министар Стефановић у писаној изјави достављеној медијима.

Извор: Новости, Информер

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Јеремић оснива Народну странку, прикључиће му се и овај познати спортиста

Србија иде на ванредне парламентарне изборе?

Шешељ за легализацију проституције

СПРЕЧЕН МАСАКР У КРАЉЕВУ! Полиција убила мушкарца који је хтео да активира бомбу У СТАНУ ПУНОМ ДЕЦЕ!

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
7°
10°
Wed
10°
Thu
14°
Fri
17°
Sat