Фото: МУП Србије
Друштво Србија

Стефановић: Свеобухватне реформе за већу ефикасност полиције

Приручник Полицијско-обавештајни модел и документ Стратешка процена јавне безбедности, који су први пут код нас урађени по европском моделу, представљени су у Палати Србија. Министар полиције Небојша Стефановић је рекао да је МУП покренуо свеобухватне рефоме које ће повећати ефикасност полиције.

Небојша Стефановић је нагласио да су приоритети МУП-а ефикасно супротстављање свим видовима криминала, као и да се осигура безбедност грађанима и пружи одлучан одговор сваком у покушају угрожавања стабилности наше земље.

„МУП је покренуо свеоухватне реформе за већу ефикасности полиције и већу безбедност земље, што је значајно за бољи инвестициони амбијент, а доноси и више радних места и бољи живот за наше грађане“, навео је Стефановић.

Тај пројекат је део програма за развој МУП-а који се од 2011. реализује у сарадњи и уз финансијску подршку Шведске.

„Данас представљамо Стратешку процену јавне безбедности и приручник за ПОМ. Стратешка процена јавне безбедности је први пут израђена у нашој земљи, а на основу методологије полицијско-обавештајног модела који примењују многе земље ЕУ“, рекао је министар полиције.

ПОМ је савремени модел управљања полицијским пословима на свим нивоима полицијске организације, којим се обезбеђује ефективније, ефикасније и економичније обављање полицијских послова.

Стретешка процена јавне безбедности је кључни производ ПОМ-а која је идентификовала најбитније безбедносне изазове и приоритетне области у раду полиције у наредних пет година дајући значај проактивном поступању.

Ефекти успостављанај ПОМ-а и спровођења Стратешке процене јавне безбедности допринеће повећаној безбедности заједнице која се огледа у мањој стопи криминала, ефикаснијем откривању и расветљавању кривичних дела и прекршаја , безбеднијим учесницима у саобраћају, повећаној безбедности границе и смањењу других безбедносних ризика.

Састанку су присуствовали: амбасадор Шведске Јан Лундин, директор полиције Владимир Ребић, представници МУП-а и шведске полиције.

Извор: РТС

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Новости: САД и НАТО у Србији спремају антируски десант

Дачић: Нема реакције међународне заједнице на испаде у Хрватској

Појавило се МИСТЕРИОЗНО СТВОРЕЊЕ након урагана (ФОТО)

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
29°
Sat
31°
Sun
30°
Mon
26°
Tue