Фото: МУП Србије
Србија Хроника

Стефановић: Случај Савамала ће бити решен, нема дилеме

МУП ће доставити Тужилаштву одговоре на два нова захтева за прикупљање обавештења у вези са случајем Савамала, рекао је министар полиције Небојша Стефановић.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да ће случај Савамала бити решен и да ту нема дилеме.

Стефановић је то рекао на седници скупштинског Одбора за одбрану и унутрашње послове и рекао да ће МУП доставити Тужилаштву одговоре на два нова захтева за прикупљање обавештења у вези са тим случајем.

Тужилаштво је у августу упутило захтев МУП-у да прикупи додатна обавештења ради утврђивања идентитета особа које су у априлу 2016. године порушиле објекте у Херцеговачкој улици.

Стефановић је подвукао да ће сви извештаји бити достављени, да је истрага у току, наводећи да је Сектор унутрашње контроле започео прикупљање одређених информација и доставио Тужилаштву извештај о пропустима у раду.

„Не можемо више од тога да вам кажемо зато што је истрага у току“, рекао је министар и додао да ће и Тужилаштво, када буде добило све извештаје и када буде процењивало и утвђивало одговорност појединца дефинисати ко је, да ли је и какав пропуст направио.

„Измишљотине о Хркаловићевој, истрага у вези обијања стана Драгане Пећо“

Поводом оптужби да је државна секретарка МУП-а Дијана Хркаловић одавала службене тајне из полиције, министар унутрашњих послова каже да су то биле „измишљотине политичког карактера“.

Стефановић је на седници скупштинског Одбора за одбрану и унутрашње послове рекао да о раду Дијане Хркаловић најбоље говоре њени резултати.

„Нисмо желели да се упуштамо у такву врсту медијског блата“, рекао је Стефановић и додао да су такви коментари објављени у једном таболиду, а да су извори изјаве оних који су хапшени у Сабљи.

Стефановић је одговарајући на питање члана одбора из СДС-а Марка Ђуришића у вези са обијањем стана новинарке Крика Драгане Пећо одговорио да је полиција тај случај озбиљно узела у разматрање и да је саслушала више лица.

„Привели смо групу из Бугарске која је на сличан начин обила више станова, али још нисмо дошли до тога да поуздано знамо ко је извршио. Истрага се интензивно спроводи“, рекао је Стефановић.

На питање Ђуришића да ли се обијање њеног стана може посматрати као нека порука, Стефановић је рекао да јавност када је реч о том случају има простора да политички манипулише.

Он је рекао да је полиција често из медија сазнавала да се нешто десило, да се онда догоди да то неко злоупотреби, а случај се пријави после неколико дана од тренутка дешавања што, како каже, отежава посао.

„Желимо да пронађемо оног ко је то починио. Ко год је то учинио мора за то да одговара“, рекао је Стефановић.

„За шест месеци одузето троструко више наркотика“

Стефановић је изјавио да је у првих шест месеци одузето троструко више наркотика у односу на исти период лане.

Прецизирао је да је у поменутом периоду одузето 2.135 килограма наркотика и 274.648 опојних дрога, што је, каже, троструко више у односу на период јануар-јун 2016.

Говорећи о броби против корупције, он је истакао да је откривено 876 кривичних дела, а углавном је било злоупотреба службеног положаја, давање и примање мита.

Стефановић је навео да су поднете 504 кривичне пријаве у вези са тим.
Предстваљајући шестомесечни извештај, Стефановић је рекао да је смањен број тешких убистава са 24 на 20, као и наношење тешких телесних повреда,

У том периоду је било 3.253 насиља у породици што је за око 15 одсто више у односу на првих шест месеци 2016.

Каже да су откривена 373 кривична дела која су из области високотехнолошког криминала, додајући да је било злоупотреба платних картица, али и друга дела.

У том смислу потребна је обука и помоћ како би полиција била ефикаснија.

„Јавни ред и мир је очуван и поред великог броја одржаних манифестација“, рекао је Стефановић и додао да је стање безбедности у пограничном подручју стабилно, те да су поднете прекршајне пријаве против више од 600 лица, а највише их је из Авганистана и Пакистана.

Такође, навео је смањен број саобраћајних незгода са настрадалим лицима, и то за око 1,6 одсто.

Извор: Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ПАТРИЈАРХ МОСКОВСКИ КИРИЛ: Ми православни, СРБИ и РУСИ, морамо РАМЕ УЗ РАМЕ У БОРБУ!

Београдски Митинг солидарности са Венецуелом: Трг Републике 16. септембра у 16h

Ердоган: НАТО савезници полудели због куповине С-400

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
2°
13°
Thu
15°
Fri
17°
Sat
19°
Sun