Printscreen
Друштво Србија

Стефановић: Предузете све мере безбедности за Нову годину

Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић истакао је да су предузете све мере како би грађани Србије и бројни туристи у нашој земљи могли безбедно да проведу празнике.

ТРАГЕДИЈА ОД КОЈЕ СЕ СЛАВНИ ФУДБАЛЕР НИКАД НИЈЕ ОПОРАВИО: Супруга Предрага Мијатовића открила детаље о његовом преминулом сину Андреју

Небојша Стефановић је у изјави Танјугу подсетио да је, за борбу против тероризма формиран, пре пар година, штаб који прати све случајеве екстремизма и тероризма на територији Републике Србије, а да је успостављен и посебан штаб који ће пратити новогодишња и божићна дешавања.

„Имамо огроман број туриста не само у Београду, већ целој земљи. Имамо велики број страних, али и наших држављана који дочекују Нову годину на улицама и трговима. Разговарали смо са градоначелницима великих градова и председницима општина, и указали им које су то добре мере које могу, не инвазивно, не превише драстично, да примене, а да на додатни начин заштите безбедност грађана“, казао је Стефановић.

Стефановић је као пример мера којима се онемогућава да неко злоупотреби празничне дане, навео бетонске жардињере, које, како каже, могу да изгледају веома лепо, а могу да зауставе саобраћај, односно да спрече да неко не уђе колима у пешачку зону.

(ВИДЕО) У ЊЕГА ЈЕ АРКАН ГЛЕДАО КАО У БОГА: Док је он свирао Цеца му је држала микрофон, а Жељко без даха слушао!

Најавио је да ће штаб МУП-а и БИА имати посебно дежурштво и да ће радити 24 сата током предстојећих празника, те пратити све активности и неће дозволити угрожавање безбедности Србије.

„Веома пажљиво пратимо сва дешавања у нашој земљи. Могу да кажем да Република Србија стоји веома стабилно и безбедно, ситуација у нашој земљи је мирна. Надам се да ће и грађани томе допринети“, истакао је Стефановић.

Он је упутио поруку грађанима да не користе ватрено оружје, не седају за волан под утицајем алкохола и допринесу да ово буду дани када ће се веселити и лепо прославити са породицама, без да наносе штету себи и другима.

Стефановић је казао да је, што се тероризма тиче, то проблем који никада не смете да посматрате олако, као и да се Србија према томе одговорно понаша.

„Размена података са другим партнерима је кључна ствар и само тако можете да дођете до потребних информација. Једна земља сама то не може, колико год да је велика. Мере које се примењују, морају непрестано да се примењују“, објаснио је он.

СРБИН КРВНИЧКИ МУЧЕН И ОПЉАЧКАН! Невиђен терор у околини Косова Поља!

Стефановић је пожелео грађанима Србије да у 2018.имају више разлога за осмех.

„Волео бих да у 2018.могу да осете како они напредују са својом државом и да новогодишње и божићне празнике проведу у миру, безбедности и срећи, да пронађу моменат да предахну са породицом. Желим им да 2018. буде срећна и успешна“, поручио је Стефановић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ПОВЕЋАВАЈУ ИМ СТАНДАРД: Војници ће „добити нове чизме“, а како ће бити наоружани?

РУСИ РАДО ИДУ У ВОЈНИКЕ: Откривамо у чему је тајна популарности руске армије!

НОВИ ШОК: Новак због повреде лакта пропушта и Доху!

Извор: Танјуг

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
25°
28°
Mon
27°
Tue
27°
Wed
28°
Thu