youtube.com
Друштво Србија

Стефановић посетио породицу жандарма којег су убили Албанци (ФОТО)

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић посетио је данас у Врњачкој Бањи породицу жандарма Стевана Синђелића, који је пре три године убијен у обрачуну са Албанцима који су крали шуму у Копненој зони безбедности.

Министар Стефановић је Сиђелићеву супругу Марину и сина Вука обишао у пратњи државног секретара МУП-а Биљане Поповић Ивковић и директора полиције Владимира Ребића. Он их је том приликом упознао са иницијативом, коју је недавно упутио Скупштини општине Врњачка Бања, да Стеван Синђелић добије улицу у овом месту.

,,Пошто су се стекли законски услови, тачније за два дана навршиће се три године од трагичне смрти, сматрао сам као своју дужност да се и на овај начин одужим Стевану за храброст и пожртвовање које је показао бранећи грађане Србије. Очекујем да ће одборници Врњачке Бање већ 4. септембра подржати овај мој предлог, јер и суграђани Стевана Синђелића и целокупно Министарство унутрашњих послова најбоље знају како је несебично и одважно извршавао све поверене задатке“, истакао је Стефановић.

Министар полиције поручио је да је у најмању руку скандалозно што Еулекс ни после скоро три године није пронашао убице Стевана Синђелића и што они слободно шетају, уместо да буду у затвору због злочина који су починили. Стефановић је додао и да ће Министарство унутрашњих послова наставити да брине о породици Стевана Синђелића.

,,Не смемо да заборавимо породице и малишане ниједног припадника МУП-а који је жртвовао свој живот зарад безбедности грађана Србије. Увек ћемо бити ту за њих, да макар мало ублажимо неизмерни губитак њихових очева, супруга и синова“, нагласио је министар Стефановић.

Извор: Ало

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Како до посла у Војсци Србије?

Хрватска: Закон о опорезивању кућа српских избеглица

Претучена породиља пребачена у Ниш

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
29°
Thu
29°
Fri
30°
Sat
29°
Sun