Небојша Стефановић, МУП РС
Србија Хроника

Стефановић открио како полиција истражује сваку Интернет претњу!

Полиција истражује сваку претњу упућену на друштвеним мрежама, поштом, директно или путем медија и чим је уочена, истрага се покреће, изјавио је данас минстар унутрашњих Србије Небојша Стефановић коментаришући нападе и претње упућене новинарима.

ШОКОВИ: Жена из Београда позвала полицију и тражила да је ухапсе, разлог је стравичан!

„Ми смо намерно изабрали да не излазимо често у јавност са информацијама, не желимо да тим информацијама закомпликујемо на било који начин живот људи, нити да их угрозимо. Ми истражујемо сваку претњу, на Твитеру, Фејсбуку, упућену поштом, директно, у медијима чим то уочимо, истрага почиње“, казао је Стефановић.

Улетели у мећаву и спасили јој живот: Српски војници спасили жену која је залеђена лежала у снегу!

Према његовим речима, проблеми савремених технологија су такви да су они који прете прикривени и за откривање њиховог идентитета неопходно је обратити се провајдеру, тојест, на пример, Твитеру или Фејсбуку са захтевом за добијање ИП адреса са којих је претња упућена.

(ВИДЕО) „ЦРВЕНИ БАРЈАЦИ СА НЕБА КРЕЋУ НА КОСОВО, ПОНОВО ЋЕ РАТ“ Старац Гаврило прорекао судбину српског народа! Проћи ће вас језа кад видите шта нас чека!

„Они некада у складу са својом политиком, одбију да доставе те информације. Онда се ми путем међународне правне помоћи обратимо тужилаштвима тих држава, њиховим министарствима правде, њиховој полицији, али некад и они не могу да дођу до тих информација или нам не одговарају или одговор чекамо месецима, некад и годинама. Причам о реалним проблемима“, казао је Стефановић. Према његовом мишљењу, као министру полиције много би било боље да открије апсолутно свакога да би дестимулисао свакога и да би полиција показала да таква врста кривичних дела нису дозвољена и да сви људи у Србији треба да престану да прете. „Мене не интересује ко је које боје и која је странка, и да ли се неком нешто свиђа или не, већ то да није дозвољена претња“, навео је министар.

УХАПШЕНО ДЕВЕТ ПОЛИЦАЈАЦА У СРБИЈИ Шокираћете се кад видите каквим су се све ПРЕВАРАМА служили!

Како је казао, у српској јавности је постојала таква врста дисбаланса зато што „неки људи мисле да је њима све дозвољено“. „Ти који су имали партијске књижице, данас себи дају за право да изговарају много теже речи него што то чини било ко ко подржава власт. Дакле, ови из опозиције треба исто тако да апелују, а нажалост врло често се само руководство, тј. лидери Савеза за Србију, упуштају у претње, увреде и дају импулс онима који их прате, а међу којима има доста пристојних и нормалних људи, импулс да је то потпуно у реду и потпуно дозвољено и онда се креира друштво у којем је нормално да се неком прети. Није нормално, кажњиво је и биће кажњено“, казао је Стефановић.

(ВИДЕО) ВАНРЕДНО ОБРАЋАЊЕ ПРЕДСЕДНИКА АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА: Ухапшен члан Главног одбора СНС због напада на новинара у Гроцкој!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ТЕЖАК СУДАР ДВА ШЛЕПЕРА И АУТОМОБИЛА! Застоји на аутопуту Ниш-Београд саобраћај због несреће, саобраћај 3 сата преусмераван

СТРАВИЧНО УБИСТВО У ПОЖАРЕВЦУ: Бескућнику са којим је цео дан пио СМРСКАО ГЛАВУ због свађе око сина!

САД: Северна Македонија заузима своје место у НАТО-у и ЕУ

МАДУРО ДИЖЕ БОЛИВАРЕ! На капији Латинске Америке се гомилају трупе, Трамп се регрупише, Каракас неће пасти без борбе!

Полиција, ФБИ, војска и добровољци три дана су тражили дечака (3) у шуми по киши и минусу. Када су изгубили сваку наду, ДЕСИО СЕ ПРЕОКРЕТ

ХРВАТСКИ ТИНЕЈЏЕР У СТАНУ СЛУЖИО МИСЕ: Причешћивао вернике и истеривао демоне, а ево одакле му ПРАВО НА ТО

Република

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
29°
29°
Fri
30°
Sat
27°
Sun
26°
Mon