Printscreen
Политика Србија

Стефановић: Криминал умешан у нереде на дербију

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је да ће у најкраћем року изаћи са свим информацијима о нередима на дербију, али да се у овом тренутку "свакако чини да постоји значајна уплетеност криминогеног фактора".

(ВИДЕО) ОВДЕ ГРАВИТАЦИЈА НЕ РАДИ: На овим местима водопади падају навише, кола се крећу узбрдо иако није упаљен мотор…

Како је навео Небојша Стефановић, постоји сумња да је у питању више од обрачуна навијача, али да нема информација о умештаности обавештајног фактора.

„Не бих улазио у теорије завере, немамо информације да је неки обавештајни фактор умешан у то, дошли смо до информација које указују да постоји умешаност криминалних фактора не само домаћег, већ из региона. Да бисмо били сигурни шата је био циљ нецемо да излазимо још док немамо све информације“, рекао је Стефановић након свечаности обележавања 39. година од оснивања Специјалних антитерористичких јединица.

СВИ ДЕТАЉИ УБИСТВА ИСПРЕД НОЋНОГ КЛУБА „НАНА“! Навијач Рада упуцан са два метка, КАМЕРЕ СВЕ СНИМИЛЕ!

Додаје, да се за сада свакако чини да постоји значајна уплетеност кримогеног фактора, али да се не зна да ли су умешани као организатори или инспиратори догађаја.

„Имамо доста података, али ми не можемо да пратимо шта раде стране земље. Са колегема из БИА и са полицијама других држава покушаћемо да дођемо до више информација о лицима која су сада задржана код нас, а доводе се у везу са насиљем на дербију. Очекујем да у врло кратком року имамо довољно информација за тужилаштво, да могу да квалификују дела“, рекао је Стефановић.

Како каже, постоји доста сведока и све иде у правцу разрешење, а сумња се и да је постојао још неки разлог осим „класичних жеља навијачких група за преузимањем трибина и послова везаних за то“.

Министар каже да не зна тачно колико се лица налази у притвору сада, али да их је било шест, те да мисли да је сада један мање.

(ФОТО) НИШТА НИЈЕ СЛУТИЛО НА КОБНУ ПУЦЊАВУ У НБГ: Ово је брачни пар чија се свађа јутрос завршила трагедијом!

Упитан да прокоментарише јучерашњу изјаву председника Вучића да је „можда било неких пропуста“, Стефановић каже да ће све бити анализирано на седници Савета за координацију служби безбедности.

„Сачекао бих да видимо шта се то дефинише као пропуст, свакако да није све било идеално, када се тако нешто догодило. Пошто је то све везано за истрагу, сачекајмо да видимо шта се десило, па да видимо и ко је попустио“, рекао је Стефановић.

Додаје, да не може сваки странац који дође у Београд да се проверава, ако нема историју извршених криминалних дела у Србији, јер је онда само страни држављанин који је са документима ушао у земљу, а „не можете пратити сваког странца“.

Упитан да ли је држава спремна да објави тотални рат хулиганима, Стефановић је рекао да се слаже да држава треба да пооштри казнену политику, али да и јавност треба да врши притисак да се ухапшени адеватно и казне.

ЈЕЗИВО ПРЕДВИЂАЊЕ СТИВЕНА ХОКИНГА: Мистериозни објекат у облику цигарете који улази у Сунчев систем никада није виђен, ако су ванземаљци, црно нам се пише!

„Када ухапсимо некога ко илегално носи оружје и он онда добије 10 месеци условно, то није добра политика. Ја не могу да утичем на рад судија, јер они раде независно и по свом уверењу, али се не слажем и ја бих одређивао максималне казне. Ако сте дошли у Србију да неком разбијете главу и набодете ножем онда треба да добијете такву казну да то ником другом не падне на памет, то је једини начин да људи то више не раде“, рекао је Стефановић.

Упитан за име Филип Кораћ који се у медијима помиње као организатор немира на дербију и „наследник Луке Бојовића“, Стефановић је рекао да је то име познато полицији.

„Не бих сада улазио да ли је био организатор или не, постоје одређене сумње, али чекамо анализу и имамо сазнања и о њему“, казао је Стефановић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

БРУКА – МЛАДИЋУ УКРАЛИ НАЛАЗЕ ИЗ ЋЕЛИЈЕ! Хашки трибунал наставља да саботира српског генерала!

СТРАХ ОД ЗАВЕТНИКА – поново угашена званична Фејсбук страница!

БЕОГРАД И БАЊАЛУКА УЈЕДИЊЕНИ: Република Српска се придружује тужби против чланица НАТО-а

Извор: Танјуг

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
26°
31°
Sun
29°
Mon
27°
Tue
27°
Wed